StoryEditorOCM
TenisUS OPEN

Bravo, Borna! Splićanin stigao na korak do ostvarenja snova, samo jedna pobjeda dijeli ga od ulaska u svjetsku elitu

Piše Marko Bilić
27. kolovoza 2023. - 14:48

Bravo Borna! Hrvatski tenisač Borna Gojo plasirao se u glavni ždrijeb posljednjeg ovogodišnjeg Grand Slam turnira US Opena, u odlučujućoj rundi kvalifikacija porazio je Čeha Tomaša Machača sa 7:6(5), 6:2 u meču u kojem niti jednom nije izgubio gem na svoj servis, dok je protivniku oduzeo dva, oba u drugom setu.

Splićanin je u New Yorku vezao tri pobjede u kvalifikacijama što je dobra naznaka za glavni turnir, tim prije što je imao i poprilično sreće prilikom ždrijebanja parova 1. kola. Tamo ga, naime, s druge strane mreže čeka Hugo Dellien, ne tako davno 64. reket svijeta, ali sada tek 147.

Bolivijac nije u najsretnijem trenutku svoje karijere, prije dvadesetak dana izgubio je na Challengeru u Njemačkoj od našeg Duje Ajdukovića, još jednog Splićanina, kao takav doima se lijepom prilikom za Goju da pobjedom izbori 2. kolo i tako se prvi put pojavi u Top 100 društvu najboljih tenisača svijeta (trenutno je 105.).

Na US Openu Hrvatsku će tako predstavljati dvojica tenisača, obojica imena Borna, Ćorić i Gojo. Njih dvojica će početkom rujna u Splitu predvoditi našu Davis Cup reprezentaciju protiv Amerikanaca, Finaca i Nizozemaca. Vruće tenisko "bablje ljeto".

image
Afp
image
Afp
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
02. svibanj 2024 20:20