StoryEditorOCM
Strani nogometevo i kako

Zaglavio na Otoku: spektakularnim transferom slavni Liverpool kvari planove bivšem igraču Hajduka

Piše Sport SD
11. srpnja 2023. - 17:55

Torino i West Ham već jako dugo pregovaraju o budućnosti Nikole Vlašića (25). Hrvatski trener, Ivan Jurić volio bi zadržati veznjaka u klubu, ali talijanski prvoligaš si ne može priuštiti otkup od West Hama.

Engleski klub, s druge strane, nije voljan spustiti cijenu za Vlašića jer tek mora na račun CSKA Moskve uplatiti drugu ratu, u iznosu od 17 milijuna eura. Prva je iznosila 13 milijuna eura pa se tako dolazi do ukupno uloženih 30 milijuna eura kojih se Englezi nisu voljni odreći tek tako.

Torino je spreman platiti tek nešto manje od deset milijuna eura, što je znatno manji iznos od onog kojim bi londonski klub bio zadovoljan. Ipak, postojala je opcija da dogovor bude postignut na obostrano zadovoljstvo. West Ham je dugo bio zagrijan za Peera Schuursa (23), sjajnog stopera Torina. Talijanski klub ga je bio voljan prodati, a spominjala se ponuda od 20 milijuna eura i Vlašić kao dio odštete.

Naime, Football Insider piše da Schuursa želi Liverpool, a u glavnog kandidata za dodatak obrani momčadi Jürgena Kloppa prometnuo ga je Pep Lijnders, Nizozemac koji dobro poznaje svog sunarodnjaka, a radi kao Kloppov pomoćnik.

Talijanski Tuttosport piše da je Liverpool već poslao prvu ponudu u visini od 30 milijuna eura te da je ona odbijena. Talijani smatraju da za svog najboljeg stopera mogu dobiti barem 40 milijuna eura, pa toliko planiraju i tražiti. Bilo kako bilo, ako i ostane u Torinu, Vlašić to neće učiniti na račun Schuursovog transfera.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
02. svibanj 2024 02:35