StoryEditorOCM
Strani nogometeuro kvalifikacije

Velški mediji euforični nakon velike pobjede, Hrvatska dobila porciju kritika

Piše Tomislav Dragobratović/SN
16. listopada 2023. - 07:43

Hrvatska nogometna reprezentacija poražena je u susretu osmog kola kvalifikacija za Europsko prvenstvo od Walesa rezultatom 2:1. Ovaj poraz probudio je nadu Velšana za mogući plasman na prvenstvo, a jednako euforični su i velški mediji nakon ovako velike pobjede za njihovu zemlju - pišu Sportske novosti.

"Wales je upisao senzacionalnu pobjedu nad Hrvatskom", započinje svoj izvještaj WalesOnline.

"Wales je odigrao jednu od svojih najboljih izvedbi pobijedivši Hrvatsku i ponovno probudivši nadu da će se automatski kvalificirati za Euro 2024. i to na senzacionalan način", piše BBC Wales.

image
Tom Dubravec/Cropix

"Uz urlanje razularene publike na Cardiff City Stadiumu, Wales je temeljito nadigrao polufinaliste Svjetskog prvenstva dok je Harry Wilson postigao dva izvrsna gola u drugom poluvremenu u 50. nastupu iz snova za svoju zemlju", nastavljaju.

Svoju porciju kritika dobila je i naša reprezentacija.

"Zamjena Mario Pašalić svojim pogotkom glavom napravio je nervoznu završnicu, ali je Wales izdržao i osvojio zaslužena tri boda. Nasuprot tome, Hrvatska je bila jednako troma kao što je bila u nedavnom porazu od Turske, rezultat koji je ostavio nadu Velšana da će sljedećeg ljeta otići na Euro", zaključuje WalesOnline.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
04. svibanj 2024 03:22