StoryEditorOCM
Strani nogometpiše marca

Uzbuna u Madridu! Real hitno mora pronaći rješenje, a zvijezda Vatrenih jedna je od opcija: ‘Hrvat je blistao‘

Piše Tomislav Dragobratović/SN
10. kolovoza 2023. - 17:51

Ozljeda prvog vratara Real Madrida Thibauta Courtoisa težak je udarac za Kraljevski klub. Belgijski vratar pokidao je ligament lijevog koljena zbog čega će idućih nekoliko mjeseci biti izvan terena. Teško je očekivati da će biti ponovno na razini u bilo kojem dijelu ove sezone, pa tako madridski klub mora brzo reagirati kako bi pokrio ključnu poziciju.

Tržište je ovog ljeta poprilično aktivno po pitanju vratara, pa smo tako već vidjeli neke velike transfere, poput Andrea Onane iz Intera u Manchester United, Sommera iz Bayerna u Inter, još neslužbenog Davida Raye u Arsenal i Roberta Sancheza u Chelsea.

Međutim unatoč velikoj aktivnosti, postoji još mnogo dobrih opcija koje Madriđani mogu razmotriti. Španjolska Marca identificirala je koja bi imena mogla biti dobra opcjia za momčad Kraljevskog kluba, a tu se nalazi i jedno nama zanimljivo, a to je naravno hrvatski broj jedan Dominik Livaković.

Španjolci prezentiraju Livakovića kao riskantnu opciju, ali također navode da je Livi odigrao odlično Svjetsko prvenstvo zbog kojeg je sada na odlasku, i dok interesa ne manjka, njegova cijena od 10 milijuna eura pokazuje se dobrom opcijom za Real. O Livakovićevim preferencijama ne moramo ni razgovarati, ako Real pokuca na vrata, teško da to Livi može odbiti, pogotovo kad mu se nudi pozicija startnog golmana u najvećem klubu na svijetu, pišu Sportske novosti.

"Riskantnija opcija je ona Livakovića. Hrvatski reprezentativac koji je zablistao na Svjetskom prvenstvu i dalje je u zagrebačkom Dinamu. Imao je nekoliko opcija, ali klub ga je odbio transferirati za manje od 12 milijuna eura. Ima opciju igrati u Arabiji, bio je na probi u Villarrealu, ali nije se preselio i još uvijek je na tržištu", sažima Marca recentnu atmosferu na ime vratara Vatrenih.

Od ostalih imena, možda je i najizglednije ono španjolskog vratara Davida De Gee. Bivši vratar Manchester Uniteda sada je slobodan igrač, a iza njega je dobra sezona u kojoj se okrunio Zlatnom rukavicom u Premier ligi, s najviše čistih mreža u prošloj sezoni. Tu naravno odšteta ne bi postojala, ali očekuje se da bi De Gea tražio veliku plaću kao kompenzaciju.

Na listi je i vratar Chelsea, Kepa Arrizabalaga, koji je istovremeno i na radaru Thomasa Tuchela u Bayernu. Prema posljednjim izvještajima iz Njemačke, Bayern je poslao prijedlog o jednogodišnjoj posudbi, uz mogućnost otkupa ugovora, i ostaje vidjeti kako će se ta situacija razviti.

Osim ova tri imena, u opcijama se pojavljuju Bono i Mamardashvili. Sevilla i Valencia stavili su svoje vratare na tržište, ali do danas nije stigla nijedna ponuda, a klubovu traže minimalno 20, odnosno 15 milijuna eura za ostvarenje transfera.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
02. svibanj 2024 08:52