StoryEditorOCM
Strani nogometriješeni statusi

Talijanski velikani pojačali svoje redove: Belgijac Lukaku stiže u Romu, Francuz Pavard se seli u Inter

Piše Hina
29. kolovoza 2023. - 18:50

Francuski reprezentativac Benjamin Pavard (27) karijeru će nastavit u milanskom Interu, dok će Belgijanac Romelu Lukaku (30) iduću sezonu provesti u Romi, prenose talijanski mediji.

Nakon više tjedana pregovora, Bayern i Inter su postigli dogovor oko odštete za Pavarda koji bi za 30 milijuna eura, plus bonusi, trebao preseliti na San Siro.

Pavard će u srijedu u Milanu obaviti liječnički pregled nakon čega se očekuje potpis ugovora.

Francuski branič je za Bayern igrao od 2019. godine, a tijekom četverogodišnjeg boravka u Munchenu zabio je 12 golova i upisao 12 asistencija u 163 nastupa u svim natjecanjima.

Prije Bayerna nosio je dres Stuttgarta i Lillea, dok je za francusku reprezentaciju upisao 49 nastupa osvojivši svjetsko zlato (2018) i svjetsko srebro (2022). Kao zamjenu za Pavarda, Bayern želi angažirati Lutsharela Geertruidu iz Feyenoorda.

Talijanska agencija Ansa navodi i kako je dogovorena posudba belgijskog napadača Romelua Lukakua iz Chelsea u Romu na jednu sezonu.

Očekuje se da će 30-godišnji napadač, kojeg je intenzivno tražio šef Rome Jose Mourinho, stići u glavni grad Italije u utorak privatnim letom. Navodi se kako će Roma posudbu platiti 6 milijuna eura plus bonuse.

Roma će biti sedmi klub u karijeri za stasitog napadača nakon što je igrao za Anderlecht, West Brom, Everton, Manchester United, Inter i Chelsea. Za belgijsku vrstu je Lukaku zabio 75 golova u 108 nastupa.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. travanj 2024 11:17