StoryEditorOCM
Strani nogometčeka se potvrda

Sve je dogovoreno!? Hrvatski stručnjak sjeda na klupu velikana: ‘Već je kupio kartu za Barcelonu‘

Piše Sport SD
24. listopada 2023. - 17:42

 Hrvatski trener Marino Pušić novi je trener Šahtara, javlja Fabrizio Romano. Dosadašnji pomoćnik trenera Feyenoorda tako je dobio priliku samostalno voditi ukrajinskog velikana.

- Još se moraju dovršiti formalnosti, ali on se još jučer oprostio od nas - potvrdio je trener Feyenoorda Arne Slot uoči dvoboja s Lazijem.

Pušić bi novu ekipu mogao voditi već u srijedu, a debi bi mu mogao biti vatreno gostovanje kod Barcelone, pišu Sportske novosti.

- Jučer je uzeo kartu za avion za Barcelonu. Nedostajat će mi jer je jako drag. Nije prošao dan da nisam osjetio njegovu podršku i odanost. To je baš posebno. Jedini način na koji sam mu se mogao odužiti je da mu dam ovu priliku - komentirao je Slot.

Pušić je imao ugovor s Feyenoordom do ljeta 2025., ali sve je dogovoreno među klubovima i 52-godišnjak odlazi u Šahtar gdje ga čeka Darijo Srna koji tamo obavlja funkciju sportskog direktora i jedan je od najzaslužnijih za dovođenje hrvatskog trenera.

Pušiću je prethodno vodio Twente kao privremeni trener, no te 2017./2018. nije uspio spasiti klub od ispadanja, no već sezonu kasnije je u velikom stilu ekipu vratio u elitni rang nizozemskog nogometa i proglašen je trenerom godine. Od tada je pomoćnik Arneu Slotu u AZ-u i Feyenoordu, a sada počinje novi samostalni posao.

Ukrajinski velikan Šahtar je trenutno teći u ukrajinskoj ligi, a natječe se i u Ligi prvaka gdje ih u srijedu čeka okršaj s Barcelonom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
30. travanj 2024 07:53