StoryEditorOCM
Strani nogometizgubio živce

Štimac ‘zamračio‘ u eksplozivnom intervjuu: ‘Nisam došao u Indiju lizati stražnjice! Prihvatite istinu ili idem kući‘

Piše Sport SD
29. kolovoza 2023. - 08:51

Igor Štimac ovih se dana neumorno bori s ciljem da indijskoj reprezentaciji osigura više vremena za pripreme zbog nadolazećih natjecanja. Štimac želi da kalendar klupskih natjecanja prilagodi u Indiji kako bi igrači na vrijeme mogli doći u reprezentaciju koju u idućim mjesecima očekuju nastup na Azijskim igrama, koje su ujedno i kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo i Azijski kup.

- Nisam došao u Indiju, ispričavam se na izboru riječi, lizati stražnjice. Došao sam u Indiju pomoći, krenuo je Štimac u intervjuu za The Indian Express pa nastavio:

- Ako želite moju pomoć, moram vam reći istinu. Možete se suočiti s njom i pomoći mi prebroditi probleme ili mi možete reći da nećemo promijeniti ništa i zamoliti me da odem kući. Ja ću u tom slučaju otići kući i ostat ćemo prijatelji. Imamo najveće mozgove svijeta u Indiji. Reći ćete mi da nismo sposobni prilagoditi kalendar da osiguramo dovoljno vremena za rad reprezentacije? Ili tu postoje neki drugi interesi? Nemam problema to reći jer je to istina. Tko god želi dokazati da nisam u pravu, može javno debatirati sa mnom i objasniti mi u čemu je problem, zaključio je Štimac.

Razlog zbog kojeg klubovi ne puštaju igrače je taj što Azijske igre i Azijski kup nisu dio standardnog FIFA-inog reprezentativnog kalendara. Na Azijskim igrama sudjeluje U-23 selekcija Indije, a njen izbornik Clifford Miranda otkrio je da je na početak priprema stiglo tek 12 od 25 pozvanih nogometaša.

Štimac se boji da bi se takav scenarij mogao dogoditi i njegovoj seniorskoj reprezentaciji..

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
30. svibanj 2024 08:15