StoryEditorOCM
Strani nogometrazličita mišljenja

Stadion je utihnuo nakon Kovačićevog starta, legende komentirale njegov potez: ‘Ovo je ludost‘

Piše Marko Crnjak/SN
8. listopada 2023. - 21:25

Manchester City u nedjeljnom derbiju Premiershipa upisao je drugi ligaški poraz u nizu. Nakon Wolverhamptona (2:1), momčad Pepa Guardiole pala je pod užarenom atmosferom Emiratesa (0:1), a Arsenal s junakom Gabrielom Martinellijem može slaviti pobjedu vrijednu proboja na prvo mjesto, koje nakon osam odigranih kola dijele s gradskim rivalom Tottenhamom. Londonski klubovi broje 20 bodova, trećeplasirani City dva manje - pišu Sportske novosti.

Mateo Kovačić zaslužan je za neumornu raspravu engleske nogometne javnosti. Prekršaj Vatrenog na Martinu Odegaardu u 28. minuti zavrijedio je žuti karton. Dok je kapetan Topnika uz bolni izraz lica ležao na travnjaku, VAR je pregledavao, a u konačnici i potvrdio prvotnu odluku suca Michaela Olivera. Kovačić je prošao bez direktnog crvenog kartona, a nekoliko minuta kasnije ponovno je bio na granici isključenja. Declan Rice pao je nakon njegovog klizećeg starta, ali Oliver se nije oglasio.

Bivši igrač Manchester Uniteda Garry Naville, osvrnuo se na Kovačićev potez, kazavši da je naš veznjak morao biti isključen nakon prekršaja na Riceu.

image
AFP

- Kovačić je imao sreće. Jako puno sreće. Sapleo je Ricea, mislim da je trebao zaraditi drugi žuti i isključenje. Što to radi? Ovo je ludost - komentirao je Naville.

Javio se i Theo Walcott, nekadašnji napadač Arsenala koji se umirovio ovog ljeta nakon epizode u Southamptonu. Walcott smatra da je Kovačić trebao biti isključen zbog prvog starta, onog na Odegaardu.

- Kada je sudac krenuo gledati VAR snimku, bio sam uvjeren da će mu pokazati direktno isključenje. To nije bio lijep start, nagazio ga je na gležanj. Po meni je to crveni karton, i to bez ikakvih dvojbi. Ne govorim to zato što sam igrao za Arsenal, zaista mislim da smo trebali vidjeti drukčiju odluku suca - kazao je Walcott.

Međutim, bivši branič Manchester Cityja Micah Richards misli da je Oliver ispravno prosudio.

- Žuti karton je dovoljna kazna. Snimka usporava situaciju pa izgleda još gore, ali mislim da nije bilo dovoljno intenziteta za isključenje - podvukao je Richards.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
08. svibanj 2024 09:55