StoryEditorOCM

‘Slavonski mornar‘ Bjelica ne da Turcima ‘ni lipe‘, traži punu odštetu, predsjednik mu poručio ‘Diži sidro iz ove luke‘

Piše SN
8. listopada 2023. - 14:09

Poraz kod Adane Demirspora (1:0) bila je kap koja je prelila čašu, zbog čega su u upravi Trabzonspora jednoglasno odlučili - Nenad Bjelica je bivši.

Konačnu je odluku uprava donijela jednoglasno, a mora je potvrditi predsjednik kluba Ertuğrulu Doğanu koji kao glavnog kandidata vidi Abdullaha Avcija s kojim je Trabzon stigao do naslova prvaka u sezoni 2021./22. Predsjednik za turske medije nije skrivao da postoji kontakt.

- Abdullah (Avcı) je ipak jedan od najvažnijih trenera Turske. Naravno, naša vrata su uvijek otvorena takvom treneru. Naše prijateljstvo je uvijek vječno. Vidimo se uskoro - poručio je putem medija.

Protiv Bjelice su se okrenuli i novine koje prate Trabzonspor koje su jutro nakon poraza osvanule s kritičkim naslovima.

"Nema smisla inzistirati na hrvatskom treneru, smijenite ga dok traje reprezentativna stanka", naslov je na Taki.

"Sad je dosta izgovora. Vrijeme je da Bjelica digne sidro iz ove luke", oštriji je Kuzey Ekspres.

image
Anadolu Agency Via Afp

Međutim, prije nego li angažira novog trenera, Doğanu preostaje voditi pregovore s Bjelicom, točnije njegovim odvjetnicima, oko odštete. Turci su objavili da Bjelica ima godišnju plaću od 1,6 milijuna eura, a ugovorom je za Trabzonspor vezan do lipnja 2025., što znači da su preostale gotovo pune dvije godine ugovora, po čemu bi na njegov račun trebalo stići tri milijuna eura.

Kako piše Karadeniz, Bjelica je ustrajan oko isplate punog iznosa plaće, a inzistira i na isplatama za članove svog stožera.

Isti izvor čak tvrdi da će predsjednik Doğan "isplatu izvršiti vlastitim sredstvima" kako bi spriječio da se iz klupske blagajne izlije novac za odštetu. Ali će prije toga, dodaju, pokušati odraditi cjenkanje i pronaći se s Bjelicom na zlatnoj sredini.

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 14:17