StoryEditorOCM
Strani nogometDo kraja sezone

Sin legende Hajduka koji je zbog bolesti morao prekinuti igračku karijeru preuzeo višestrukog prvaka

Piše Sport SD
16. travnja 2024. - 12:13

Vladimir Slišković (41), sin legendarnog nogometaša Hajduka Blaža Sliškovića, novi je trener ruskog Spartaka iz Moskve.

Deseterostruki prvak Rusije (nakon raspada SSSR-a) smijenio je dosadašnjeg trenera Guillerma Abascala. Uloga nasljednika pripala je njegovom dosadašnjem pomoćniku Vladimiru Sliškoviću. Njegov službeni profil na stranici Spartaka možete vidjeti OVDJE. Momčad bi trebao voditi do kraja sezone.

Vladimir, sin Blaža Bake Sliškovića, u trenerskoj karijeri koju je započeo u mostarskom Zrinjskom 2007. godine na klupi mlade momčadi uglavnom je bio pomoćnik. Igračku karijeru prethodno je morao prekinuti zbog bolesti bubrega. U jednom dijelu igračke karijere otac mu je u Zrinjskom bio trener.

image
Arhiva SD

Zanimljivo je kako je Španjolac Abascal otkaz dobio samo dan nakon 35. rođendana. Debi na klupi Slišković će imati u srijedu u uzvratnom susretu kupa u Sankt Peterburgu u kojem sedmoplasirana momčad ruske lige Spartak lovi 1:2 zaostatak iz prve utakmice odigrane u Moskvi.

Slišković je preuzeo kormilo momčadi, ovo mu je veliki izazov u karijeri. Već i prije angažmana u Spartaku živio je Slišković u Rusiji (supruga je Ruskinja). Radio je između ostalog u Kini, Saudijskoj Arabiji, Nogometnom savezu BiH... Veliki je poliglot, uz maternji, govori i ruski, francuski, engleski i talijanski jezik.

Standings provided by Sofascore
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
16. travanj 2024 12:16