StoryEditorOCM
Strani nogometza dobar dojam

Poziv među Vatrene proslavio pogotkom u njemačkom Kupu: ušao zadnjih pola sata u igru i brzo zabio

Piše Hina
19. kolovoza 2024. - 23:46

Novi napadač na popisu hrvatskog izbornika Zlatka Dalića, 21-godišnji Igor Matanović premijerni poziv među "Vatrene" proslavio je pogotkom u 4-1 pobjedi Eintrachta iz Frankfurta protiv Eintrachta iz Braunschweiga u susretu 1. kola njemačkog Kupa.

Hrvatski strateg Zlatko Dalić je u ponedjeljak objavio popis kandidata za utakmice protiv Portugala i Poljske na otvaranju Lige nacija, a na njemu se našao i Matanović.

Ovaj 21-godišnji napadač Eintrachta igrao je za mlade hrvatske reprezentacije U14 i U21, ali je nastupao i za njemačke mlade selekcije U17 i U18. Rođen je u Hamburgu, igra na poziciji središnjeg napadača, a visok je 194 centimetra.

U Eintracht je stigao 2021. iz St Paulija, u kojem je ostao još sezonu i pol na posudbi, a potom je bio na posudbi i u Karlsruheru.

Matanović je ušao u igru u 68. minuti, a među strijelce se upisao u 88. minuti. Za goste su zabili i Fares Chaibi (53), te Hugo Ekitike (56, 61), dok se kod domaćina među strijelce upisao Levente Szabo u 90. minuti.

Nogometaši Wolfsburga, također su izborili plasman u 2. kolo njemačkog Kupa nakon što su teškom mukom pobijedili petoligaša Koblenz sa 1-0.

Pogodak odluke zabio je Patrick Wimmer u 15. minuti na asistenciju Jakuba Kaminskog.

Domaćin je od 78. minute igrao bez isključenog Yasina Yamana. Za pobjednički sastav je cijeli susret igrao hrvatski reprezentativac Lovro Majer.

Natjecanje nastavlja i Werder koji je kao gost porazio Energie Cottbus sa 3-1.

Sva tri gola za goste postigao je Keke Topp (32, 37, 55), dok je utješni gol za Energi postigao Henry Rorig (70). Domaćin je u 78. minuti ostao s igračem manje nakon što je "pocrvenio" Romario Hajrulla.

Ranije su plasman u 2. kolo izborili Bayern Munchen, Borussia Dortmund, RB Leipzig, Hoffenheim, Borussia Mönchengladbach...

Branitelj naslova Bayer Leverkusen zbog obveza u Superkupu odgodio je svoj dvoboj protiv Carl Zeiss Jene za 28. kolovoza.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
17. rujan 2024 23:32