StoryEditorOCM
Strani nogometZLATNO PRAVILO

Pep jednu stvar ne prašta, Kovačić i Gvardiol moraju biti oprezni

Piše Gradimir Đukarić/SN
6. siječnja 2024. - 08:05

Umirovljeni francuski nogometaš Gaël Clichy prisjetio se svoga kratkog iskustva s Pepom Guardiolom u Manchester Cityju i otkrio kako se legendarni trener pridržava pravila "dva kilograma".

- Ako ste imali dva kilograma više od onoga što je Guardiola smatrao vašom maksimalnom težinom, niste mogli trenirati... Neki igrači nisu trenirali po dva tjedna. Stalno slušate trenere kako govore: "Ako imaš višak kilograma, ne treniraš". Ali ako je taj igrač bitan onda se sve se gura pod tepih jer im taj igrač treba. Kod Pepa to nije bio slučaj - otkrio je Clichy.

Ipak nisu dugo surađivali, Pepova prva sezona u klubu bila je ujedno i posljednja u kojoj je Francuz igrao za City.

- Zahvalan sam za ono što sam naučio pod njegovim vodstvom, ali volio bih da je to bilo više od jedne sezone - priznao je Clichy.

Prije suradnje s Guardiolom Clichy je čak osam godina u Arsenalu bio pod Arsenom Wengerom.

- Njih su dvojica različite generacije. Arsene je imao dva pomoćnika i trenera golmana. Pep je imao osam ili devet pomoćnika... Danas su detalji vrlo važni. U prošlosti, ako ste imali najboljeg igrača, pobjeđivali ste većinu utakmica. Klubovi s manjim proračunima pokušali su otežati velikim dečkima. Morali ste voditi računa o svom zdravlju, načinu života. Trebalo je dobro spavati, dobro jesti, dobro raditi - rekao je Clichy koji je danas angažiran u stožeru francuske U21 reprezentacije.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
05. svibanj 2024 00:37