StoryEditorOCM
Strani nogometobjavljen razgovor

Nogometna zvijezda silovala je djevojku, a sad je i na međunarodnoj tjeralici: ‘Je li ona idiot? Udarit ćemo je!‘

Piše Sport SD
16. lipnja 2023. - 10:36

Robinho (39) je osramoćena zvijezda nogometnih terena. Nekadašnji napadač Milana, Real Madrida i Manchester Cityja, danas živi u kavezu, jer ne smije napustiti Brazil. Za njim je raspisana međunarodna tjeralica, nakon što je u Italiji osuđen na devet godina zatvora zbog grupnog silovanja djevojke u kojem je sudjelovao 2013. godine.

Brazilski portal UOL objavio je razgovor Robinha i još trojice. Na inkriminirajućim audiosnimkama snimljenim 2014. godine prijatelji priznaju da su imali grupni seks s djevojkom i razgovaraju o strategijama obrane od mogućih optužbi.

- Djevojka je bila pijana, ne zna ni tko sam ja. To će završiti ničim - rekao je u jednom trenutku Robinho.

Audio zapis snimke definitivno potvrđuje da je postojao grupni odnos, a nesretna djevojka je te večeri bila bez svijesti. U jednom dijelu snimke, čak Robinho potiče svoje prijatelje da napadnu žrtvu.

- Je li ona idiot? Udarit ćemo je! Udarit ćeš je i reći joj: Kvragu, što sam ti napravio? - kazao je Robinho.

Umirovljeni nogometaš 2017. godine osuđen je na devet godina zatvora zbog ovog zločina u noćnom klubu u Milanu. Prvostupanjska presuda potvrđena je u prosincu 2020. Ministarstvo pravosuđa Italije u veljači 2022. godine, izdalo je međunarodnu tjeralicu za Robinhom, a nekoliko mjeseci kasnije i službeno od Brazila zatražilo izručenje umirovljenog nogometaša.

Međutim, prema brazilskom zakonu, brazilski državljanin ne može biti izručen stranoj zemlji.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
30. travanj 2024 15:11