StoryEditorOCM
Strani nogometProkletstvo

Nema mu pomoći! Od dolaska zabija kao na traci, više od gola po utakmici, ali ‘uništio‘ je još jedan klub

2. studenog 2023. - 18:44

Harry Kane uspio je ‘uništiti‘ još jedan klub. Nakon što je ljetos pobjegao iz Tottenhama u Bayern kako bi konačno osvojio nešto u karijeri mimo individualnih nagrada, engleski napadač ‘prokletstvo‘ je prenio i na njemačkog velikana. Njegov Bayern senzacionalno je eliminiran već u 2. kolu njemačkog kupa kod trećeligaša Saarbruckena 1:2. Tako je Kane koji u igračkoj karijeri nije s klubovima i reprezentacijom osvojio još nijedan seniorski trofej, ostao bez šanse za još jedan pokal.

Igrajući za Tottenham Kane je bio dio momčadi koja je 2019. godine izgubila finale Lige prvaka (od Liverpoola 0:2), a 2015. i 2021. godine i finala Liga kupa. Kapetan reprezentacije engleske je s Tottenhamom ostao i na korak od osvajanja Premiershipa 2017. godine, kada je naslov osvojio gradski rival Chelsea. Još dvaput je s Tottenhamom bio treći u prvenstvu, 2016. i 2018. godine. Najviše Kane i Tottenham mogu tu žaliti za 2016. godinom kada je londonski klub do opuštanja u završnici sezone (kada ih je pretekao i Arsenal za bod) bio najveći konkurent kasnijem senzacionalnom prvaku Leicesteru. Te sezone konačno je Tottenham uspio biti bolji od dva Manchestera, Chelseaja, Arsenala, Liverpoola..., ali se onda niotkud pojavio Leicester. Ligu je osvojila momčad na koju je prije početka sezone koeficijent na podizanje trofeja u kladionicama bio 5000. Tottenhamu ni tada nije bilo suđeno.

image
AFP

A ništa manje ‘pegule‘ nema Kane ni s reprezentacijom. Najbolji je strijelac u povijesti Gordog Albiona, ali što se trofeja tiče i tu je pogađao samo ‘stative‘. Najbolnije je izgubljeno finale Eura 2020 (zbog Covida 19 se igralo 2021.) na domaćem terenu na Wembleyu, u njegovom Londonu, od Italije (1:1 pa na penale 2:3). U Ligi nacija 2019. godine osvojili su Engleska i Kane broncu, a na Svjetskom prvenstvu u Rusiji 2018. godine drvenu medalju. Tada je Hrvatska bila bolja od Engleske u polufinalu (2:1), a Belgija u susretu za treće mjesto (2:0).

Činilo se kako bi konačno Kane mogao umaknuti tom ‘prokletstvu‘ dolaskom u Bayern. Fantastičan je imao ulazak u sezonu, zabio je 14 pogodaka u 13 utakmica u svim natjecanjima. Međutim, čim je stigao, bavarski div senzacionalno je stradao u Superkupu od RB Leipziga 0:3. Potom je sad Bayern već u ovoj ranoj fazi i ispao iz kupa, u Bundesligi unatoč tome što je u devet susreta neporažen u leđa gleda senzacionalnom Bayeru iz Leverkusena...

image
AFP
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
05. svibanj 2024 07:43