StoryEditorOCM
Strani nogometvelika napetost

Nema mira niti kod Francuza: L‘Equipe piše o incidentu na treningu i kako je Deschamps očitao lekciju mladoj zvijezdi

Piše R. R.
27. lipnja 2024. - 22:35

Prošli su u osminu finala, ali kao drugi u skupini i to je odmah u francuskim redovima bio dovoljan znak da i ne štima baš sve idealno unutar reprezentacije. Remi s Poljskom izazvao je određene nesuglasice. Ugledni L‘Equipe tvrdi da je došlo do napete rasprave između izbornika Didiera Deschampsa i mlade zvijezde Real Madrida Eduarda Camavinge.

Deschamps je nakon utakmice s Poljacima na press konferenciji rekao da je izostala reakcija igrača koji su ušli u drugom poluvremenu, a među njima je bio i veznjak Reala. On je pak u miks zoni objasnio da su oni koji su ušli na travnjak dali sve od sebe.

Ljudi misle da je ovako lako izaći, ali nije - rekao je Camavinga.

Prema pisanju francuskih tiskovina, izbornik mu je, još ljut zbog igre protiv Poljaka, zamjerio izbor kopački zbog stalnog proklizavanja. Na današnjem popodnevnom treningu koji je bio otvoren za javnost vrlo su očiti detalji da se nešto dogodilo između njih dvojice i da nešto treba razjasniti.

Za početak, Deschamps je prišao igračima neposredno prije početka. Camavinga je vezivao kopačke, a Deschamps je prišao: "Je li Camavinga spreman? Možemo početi", izletjelo je izborniku koji je očigledno i dalje bio ljut na mladog igrača. Sve je potom izgledalo normalno, a onda je Deschamps prišao Camavingi i čini se da mu je odbrusio nekoliko riječi, a da su tema bila upravo kopačke mlade zvijezde

Camavinga je na Euru upisao dva nastupa u prva tri susreta, ali je bio bez učinka. Oba puta je ulazio s klupe. U prvom kolu je na terenu proveo 19 minuta, potom je preskočio derbi s Nizozemskom, a u remiju s Poljskom igrao je 29 minuta.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. lipanj 2024 22:36