StoryEditorOCM
Strani nogometRepovi derbija

Navijači Liverpoola luduju, ovaj bi detalj mogao odlučiti i novog prvaka: ‘U kojem svijetu ovo nije penal?‘

Piše R. R.
10. ožujka 2024. - 20:30

Liverpool i Manchester City odigrali su zaista spektakularan dvoboj na Anfieldu. Na kraju je završeno neodlučeno, Redsi zadržali prednost od jednog boda ispred „građana“.

Ipak, ono što je bacilo mrlju na ovaj derbi je situacija iz nadoknade susreta. Prema mišljenju mnogih Liverpool je „opljačkan“ za čist kazneni udarac s kojim su mogli doći do pobjede. Sudac Michael Oliver, te pomoćnici iz VAR sobe, donijeli su odluku kako start Jeremyja Dokua nad Alexisom Mac Allisterom nije za kazneni udarac.

Ovo je naravno razbjesnilo navijače „crvenih“. Ne mogu vjerovati da Oliver i VAR soba nisu reagirali na ovakav start i da nije dosuđen jedanaesterac u korist Liverpoola.

- U kojem svijetu ovo nije penal? Da je Mac Allister u dresu Cityja, ovo bi bilo dosuđeno - samo je jedan od komentara na ovu odluku suca Olivera i VAR sobe.

City se na kraju ‘izvukao‘ iz ove situacije. Suci su odlučile kako nema elemenata za penal i na kraju je susret završen neodlučenim ishodom.

Podjelom bodova na Anfieldu može najviše biti zadovoljan Arsenal. „Topnici“ su sada na vrhu Premier lige sa 64 boda, koliko ima i Liverpool. City je bod ispod. Do kraja sezone nas čeka zaista žestoka borba za titulu. Nema dileme da će biti dosta uzbudljivo i odavno se nije dogodilo da tri kluba vode ovakvu bitku.

Već u narednom kolu slijedi nam još jedan spektakl, Manchester City će na Etihadu ugostiti Arsenal, ali bez obzira na rezultat do kraja sezone ima još dosta i svaki kiks bit će problem za bilo koju momčad.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. travanj 2024 13:49