StoryEditorOCM
Strani nogometsamo posudba

Mladi hrvatski reprezentativac predstavljen u novom klubu: ‘Svi su se brzo složili i za mene je ovo najbolja odluka‘

Piše Hina
22. kolovoza 2023. - 18:20

Josip Stanišić je u nedjelju potpisao jednogodišnji ugovor o posudbi iz Bayerna u Bayer Leverkusen, a u utorak je predstavljen na konferenciji za medije na kojoj je izjavio da je bio pomalo iznenađen što ga je njemački prvak odlučio posuditi jednom od suparnika za domaće trofeje.

- Bio sam malo iznenađen. Ali, klubovi su se složili i za mene je ovo najbolja odluka - rekao je 23-godišnji desni bek hrvatske reprezentacije koji se u Leverkusen preselio na samo jednu sezonu, bez mogućnosti otkupa njegovog ugovora.

Iznenađujuće je što se Bayern "odrekao" Stanišića na jednu sezonu, iako još uvijek nema jasnu situaciju na desnom boku, s obzirom na vrlo izgledan odlazak Francuza Benjamina Pavarda u milanski Inter. Njemački mediji su špekulirali o mogućem dolasku Lukasa Klostermanna iz RB Leipziga koji osim desnog boka, može pokriti i preostale pozicije u obrani, a zasada se kao rješenje nameće Marokanac Noussair Mazraoui koji je na otvaranju njemačkog prvenstva protiv Werdera odigrao cijelu utakmicu na poziciji desnog braniča.

- Bilo je puno naprijed-natrag. Nikada nisam znao ostaje li Benji ili odlazi, a što je sa mnom? Ostao sam malo visjeti - opisao je Stanišić neizvjesnost oko svog statusa u Bayernu s kojim je u prethodne dvije sezone osvajao naslov prvaka Njemačke.

U prošloj godini su Bavarci svoj 11. naslov zaredom osvojili tek u zadnjim minutama zadnjeg kola, zahvaljujući i kiksu Borussije Dortmund. Momčad iz Leverkusena pod vodstvom trenera Xabija Alonsa stručnjaci smatraju potencijalnim kandidatom za jedan od domaćih trofeja.

- Jako je teško održati razinu za 34 utakmice. Bit će izazov kada igramo dva puta tjedno. Ali, uz širinu kadra, uvjeren sam da imamo dobre šanse, bilo u Bundesligi ili DFB kupu, osvojiti trofeje ili se barem natjecati za njih - optimističan je Stanišić.

Momčad je dobro startala u sezonu. Bayer je pred svojim navijačima u prvom kolu Bundeslige s 3-2 svladala RB Leipzig, ekipu koja je aktualni pobjednik njemačkog Kupa i koja je u njemačkom Superkupu nadigrala Bayern s 3-0. 

- Važno je ostati smiren. Euforija dolazi vrlo brzo, a s njom i pritisak - poručio je Stanišić koji će za svoj novi klub moći zaigrati u subotu, kad Bayer gostuje kod Borussije Moenchengladbach.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. travanj 2024 12:23