StoryEditorOCM
Strani nogometŠoping bez kraja

Jesu li ovo pravi Galacticosi: u Madridu se stvara zastrašujuća momčad, možda i najbolja svih vremena

Piše R. R.
23. ožujka 2024. - 07:30

Florentino Perez je proteklih godina napravio fenomenalnu mladu momčad. U Madrid su stigli neki od najboljih mladih igrača svijeta, a jako brzo će se kompletirati istinski Galacticosi. Ovog ljeta u Madrid stižu Kylian Mbappé i Endrick, očekuje se da će član „kraljevskog kluba“ postati i lijevi branič Alphonso Davies i preostaje samo zatvoriti desnu strana obrane.

Problem na desnoj strani, gdje igra Dani Carvajal, Real će pokušati riješiti dovođenjem reprezentativca Engleske Trenta Alexandera-Arnolda. Ugovor 25-godišnjeg igrača s Liverpoolom ističe 2025. godine. Trenutno nema pregovora o njegovom produžetku i to donosi sumnju da su Redsi spremni ga se odreći.

Real spremno čeka. Smatraju da će Alexander-Arnold biti idealno rješenje za poziciju desnog braniča i da na pravi način može zamijeniti Danija Carvajala koji će naredne godine proslaviti svoj 33. rođendan. Florentino Perez bi dovođenjem defenzivca Liverpoola zaključio priču o stvaranju novih Galacticosa. Ova momčad bi bila zaista zastrašujuća i pravo je pitanje postoji li netko tko bi ih mogao zaustaviti.

Real se prethodnih godina lagano riješio iskusnih nogometaša. Jedan za drugim odlaze, a na kraju ove sezone trebalo bi biti još nekoliko odlazaka. Sve je krenulo s Cristianom Ronaldom, zatim su redom iz kluba odlazili Casemiro, Raphael Varane, Gareth Bale, Isco, Sergio Ramos ... Na kraju ove sezone izvjesno odlazi Luka Modrić. Očekuje se i da Lucas Vazquez krene njegovim stopama, a još je pod upitnikom i nastavak karijere Nacha Fernandeza. Posljednji koji će otići iz kluba je Toni Kroos. Njemački veznjak vezan je ugovorom do 2025. godine i on će zaključiti jednu veliku eru.

Ipak, Real u svom sastavu ima zaista spektakularne igrače. Momčad će do 2025. godine biti još jača i prema mišljenju mnogih apsolutno nezaustavljiva. Florentino Perez mogao bi ostati upamćen kao kreator najveće momčadi u povijesti.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 13:35