StoryEditorOCM
Strani nogometčeka se bijeli dim

Jakobušić i Nikoličius su ga vabili na Poljud, ali nisu uspjeli, sada će ovaj Mostarac raditi s Ivanom Perišićem

Piše Ivan Alaupović
23. svibnja 2023. - 15:09

Kako DailyMail prenosi, novi trener Tottenham od iduće sezone postat će dosadašnji trener Feyenoorda Arne Slot. Nizozemac je ‘‘prvi pick‘‘ predsjednika Daniela Levyja, navodno su već razgovarali, ali čeka se zeleno svjetlo uprave u Rotterdamu i Ivan Perišić i društvo dobit će novog trenera. Slot u ugovoru ima otpusnu klauzulu od 5 milijuna funti, ali ju je moguće aktivirati tek sljedeće ljeto. Feyenoord, koji je upravo postao nizozemski prvak, ne želi ga se tek tao riješiti i dogovor će postići samo ako se Tottenham plati više od 10 milijuna funti odštete. S klubom trenutno pregovara Slotova agentica Rafaela Pimenta, nasljednica pokojnog talijanskog menadžera Mine Raiole i pokušava pronaći zajednički jezik.

Očekuje se da će Slot sa sobom dovesti svog pomoćnika Hrvata rođenog u Mostaru Marina Pušića, koji je 2019. proglašen za trenera godine u Nizozemskoj, a dvojac je osim u Feyenoordu suradnju započeo u AZ-u. S rotterdamskim sastavom prošle su godine poraženi u finalu Konferencijske lige, a ove su godine dogurali do četvrtfinala Europske lige.

image

Danilo (Feyenoord) i Marino Pušić

Pieter Stam De Jonge/Anp Via Afp

Levy je dao veliki nagovještaj o svojoj želji da dovede Slota kad je u subotu obećao navijačima da će se Spursi vratiti ‘nogometu koji ćete voljeti doći i gledati‘, nakon što su poraženi od Brentforda (3:1) čime su kolo prije kraja pali na osmu poziciju, zbog čega bi mogli potpuno ostati bez Europe iduće sezone.

Osim pomoćnika, Slot bi u London mogao povesti i kapetana Feyenoorda Orkuna Kökça, 22-godišnjeg veznjaka za kojega je zainteresiran i Liverpool, a njegova se vrijednost procjenjuje na 40 milijuna funti.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
29. travanj 2024 22:33