StoryEditorOCM
Strani nogometspas sezone

Između Europe i trećeligaškog statusa: slavni njemački klub rušio je suparnike u Kupu, ali je prvenstvo zakomplicirao

Piše Vit Tomas/SN
19. travnja 2024. - 16:52

Iako je Bayer Leverkusen svojim pohodom na povijesnu prvu titulu prvaka odnio svu pozornost nogometnih fanova, u Njemačkoj se ove sezone, kao i uobičajeno, s velikim zanimanjem pratila i popularna ‘Cvajta‘. Tako je drugi rang njemačkog nogometa u veljači po prvi puta u jednom kolu zapisao veći broj navijača na utakmicama nego u prvoj ligi.

Osim prvenstvenog nogometa, ove je sezone i nacionalni kup u Njemačkoj zaplijenio pažnjom, ponajviše zbog niželigaša koji su ostvarili sjajne rezultate. Tu se, između ostalog, pronašao i Kaiserslautern, kojeg krajem svibnja očekuje povijesno finale protiv Bayer Leverkusena. Na putu do zadnje prepreke klub osnovan 2000. godine pružio je sjajne predstave i rušio sve s reda, međutim, na prvenstvenom nivou skroz je drugačija priča.

Pet kola prije kraja klub koji je četiri puta bio prvak Njemačke nalazi se na pretposljednjem, 17. mjestu, s dva boda manje od 16. pozicije i mjesta koje vodi u razigravanje za ostanak. I dok je pred njima velika borba za opstanak do kraja sezone, protiv Apotekara će u finalu DFB Pokala imati priliku izboriti Europu!

Pobjeda u tom susretu garantira im skupine Europske lige iduće sezone, a dođe li do toga, samo je pitanje hoće li tada nositi status drugoligaša i trećeligaša.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. travanj 2024 08:31