StoryEditorOCM
Strani nogometšokantna odluka

Igor Štimac u teškoj situaciji, sročio emotivno pismo: ‘‘Milijarda Indijaca se moli da nastupimo i da igramo...‘

Piše Gradimir Đukarić/SN
17. srpnja 2023. - 20:05

Izbornik indijske nogometne reprezentacije Igor Štimac emotivnim se pismom obratio premijeru i ministru sporta te zatražio da promjene odluku tamošnjeg Olimpijskog odbora. Naime, Štimac je trebao povesti U23 reprezentaciju na Azijske igre, ali je Indijski olimpijski odbor odlučio kako na Igrama mogu sudjelovati samo reprezentacije koje su među najboljih osam u Aziji. Indijska nogometna selekcija tek je 18. Indijski nogometni savez poručio je kako će se žaliti na tu odluku, a Štimac se otvorenim pismom obratio premijeru Indije Narendreu Modiju i ministru sporta Anuragi Thakuru., pišu Sportske novosti.

"Poštovani premijeru, nisam siguran bi li vas netko informirao ili obavijestio o indijskim timovima koji sudjeluju na nadolazećim Azijskim igrama, gdje je najvažnija i ključna nogometna reprezentacija u najglobalnijem sportu lišena sudjelovanja i predstavljanja indijske zastave. Indija je bila domaćin U-17 FIFA Svjetskog kupa 2017. i uložila je velika sredstva u izgradnju vrlo dobre nove generacije igrača.

Uvijek ste podržavali san Indije o igranju na FIFA Svjetskom prvenstvu jednog dana i siguran sam da ako budemo imali vašu stalnu podršku na način na koji smo je primali do danas, nije daleko dan kada ćemo biti na globalnoj pozornici i sudjelovati u većini prestižnih turnira. Mi smo kao reprezentacija marljivo radili u posljednje četiri godine i postigli sjajne rezultate, dokazujući da možemo postići više ako dobijemo podršku svih struktura države. Vaš govor o nogometu i Mbappeu u nedavnom posjetu Francuskoj također je dirnuo sve Indijce koji sanjaju i navijaju za indijski nogomet. Ovaj tim stvarno treba i zaslužuje sudjelovanje.

Navedeni razlozi su nepravedni i kao izbornik indijske reprezentacije smatrao sam da je važno odmah upoznati vas i poštovanog ministra sporta Anuraga Thakura s ovom stvari. Tako da možete intervenirati i pomoći reprezentaciji da sudjeluje na Azijskim igrama. Milijarda Indijaca se moli da nastupimo i da igramo ovaj prekrasan sport. Činjenica da je naša nogometna reprezentacija bolje rangirana od nekih drugih sportskih ekipa kojima je dopušteno sudjelovanje na azijskim igrama. Također, povijest i statistika svjedoče da je nogomet sport u kojem slabiji tim često pobjeđuje favorite‘‘, zaključio je Štimac.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
01. srpanj 2024 11:24