StoryEditorOCM
Strani nogometkvalifikacije za sp

Igor Štimac na udaru nakon domaćeg debakla, navijači traže ostavku, odgovorio je na prozivke

Piše Sport SD
27. ožujka 2024. - 12:28

Neočekivani poraz na domaćem terenu doživjela je reprezentacija Indije u 4. kolu drugoga kruga azijskih kvalifikacija za SP 2026. Ekipu hrvatskog izbornika Igora Štimca pobijedio je Afganistan s 2:1.

Portal Firstpost izvještava da su se s tribina mogli čuti povici ‘Štimac out‘ i ‘F*ck off Štimac‘ koji su postajali sve glasniji kako je utakmica odmicala, a Indija se mučila sa 158. momčadi svijeta pišu Sportske novosti.

Afganistan je inače u velikim problemima jer igrači ne mogu trenirati u vlastitoj domovini i čak 18 prvotimaca bojkotira reprezentaciju prosvjedujući protiv korumpiranog saveza. Protiv Indije su nastupila petorica igrača koja trenutno uopće nemaju klub.

Na pitanje hoće li dati ostavku Igor Štimac je odgovorio:

- Vidjeli ste da polovica naših igrača nisu u stanju napraviti razliku i to je nešto što ja ne mogu promijeniti u samo pet dana. Tu sam kako bih ispunio misiju, stoga ću ostati izbornik sve do lipnja.

Indija i dalje ima šanse za prolazak u treći krug, a iduće dvije utakmice igra protiv Kuvajta (na domaćem terenu) 6. lipnja i protiv Katara (u gostima) pet dana kasnije.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
24. travanj 2024 12:55