StoryEditorOCM

Gabrić u Solunu u auto stavio Hajdukovu zastavu, glavu mu označili strelicom pa poručili: ‘Ustašo, ovako ćeš završiti‘

Piše S. A.
17. kolovoza 2023. - 13:32

Ustašo, strelica te čeka.... Baš tako nam priča Tonči Gabrić svoje uspomene iz Soluna. Zagrijava se ozračje prije utakmice PAOK-a i Hajduka, u Solunu je kako nam javljaju s lica mjesta - pakleno, a iščekivanje ogromno.

U Splitu, bivši vratar Hajduka, ali i PAOK-a Tonči Gabrić vadi nam, dakle, još jedan detalj iz svojih sjećanja, svoje grčke uspomene. Pikantan detalj kad je ranih devedesetih boravio u Grčkoj. Branio je za PAOK sve do 1993., a na svoj automobil stavljao je već - šahovnicu. Imao je i Hajdukovu zastavicu s povijesnim grbom. Tako su znali čiji je automobil... Evo što mu se dogodilo:

- Na parkingu, na šofer šajbi, na prozoru ispred volana stavili su mi poster hrvatske reprezentacije, momčad u kojoj sam i ja bio. I moju glavu su probušili, označili je strelicom. Pisalo je, ustašo, ovako ćeš da završiš... Ovo te čeka. Jasna poruka, nije bilo ugodno - priča nam Gabrić.

Pisali su to Srbi, jer rat je trajao, a dolje je u Grčkoj uvijek bilo izletnika iz Srbije, a ja bih rekao i arkanovaca koji su dolje dolazili. Solun je njihov izlaz na more i ljetovanje.

Grci i Srbi uvijek su bili bliski, posebno uz dobre odnose kasnije što se razvili na relaciji PAOK i Partizan.

 Atmosfera čeka paklena, a tome je Gabrić pričao i podsjetio:

- Vidjet ćete večeras uz tv-prijenos, kod nas se atmosfera zapali kad momčad uđe u šansu ili da gol, a u njih je konstantno ludilo. Počne prije utakmice i traje bez obzira je li PAOK igra dobro i stvara li šanse.

Vjeruje li super Tonči u prolaz Hajduka, u svoga naslijednika Lučića?

- Jasno da vjerujem, ali neće biti lako. Ne sumnjajte da će biti baš teško...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. travanj 2024 06:21