StoryEditorOCM
Strani nogometizašao Dokumentarac

Dugo je vladao španjolskom reprezentacijom, sada su procurili šokantni detalji iz svlačionice: ‘Bio je tiranin...‘

Piše Sport SD
26. travnja 2024. - 11:22

Španjolska postaja TVE je objavila dokumentarac pod nazivom ‘Selection F: Od anonimki do prvakinja‘ koja prati sve ono što su generacije nogometašica proživljavale u reprezentaciji, od pionirki ženskog nogometa pa do aktualnih svjetskih prvakinja - pišu Sportske novosti.

Dokumentarac ima naglasak na dobu Nacha Querede, izbornika koji je maltretirao igračice u svojoj dugoj vladavini, piše Marca.

Quereda je izbornik bio od 1988. do 2015. godine, a u tih 27 godina je napravio više lošeg nego dobroga. Njega je naslijedio Jorge Vilda koji je reprezentaciju preuzeo 2015., a s klupe je otišao prošlog ljeta.

Quereda je igračicama život pretvorio u pakao. Natalia Pablos je kod njega igrala devet godina.

- Ako nije sve išlo kako treba, on je vrištao na nas. Bio je tiranin. Igračicama je ubijao samopouzdanje pa je padala i izvedba.

Quereda je često kritizirao i fizički izgled nogometašica. Mar Prieto je u reprezentaciji bila od 1985. do 1999. i nije bila pošteđena uvreda.

"Ne možeš dolaziti u reprezentaciju debela. Moraš smršaviti. Ne možeš ni trčati. Treba ti feferon u guzici", vikao bi Quereda na Prieto.

- Nisam imala zaštitu ni od koga. On je bio zadužen za ženski nogomet i iako si se zakačila s njim, letiš van.

image
AFP

Vero Boquete požalila se da je profesionalizam uvijek nedostajao u reprezentaciji.

- Promjena trenera (Vilda) i predsjednika (Rubiales) je bila obavezna, ali prelazak s Ignacija Querede na Jorgea Vildu nije bio fer niti profesionalan, a nije ni onaj s Vilde u Montse Tomea. Nadamo se da će se u budućnosti u reprezentaciju uvesti nužni profesionalizam - zaključila je Boquete.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
05. svibanj 2024 10:02