StoryEditorOCM
Strani nogometumalo tuča

Burna skupština: Opći kaos i skandal u klubu Ivana Rakitića, otac podivljao na sina: Govno, propalice

Piše Gradimir Đukarić/SN
5. prosinca 2023. - 22:27

Ionako vruća godišnja skupština dioničara Seville završila je skandalom, sukobom oca, inače nekadašnjeg predsjednika kluba i trenutno najvećeg klupskog dioničara, i sina koji je aktualni potpredsjednik. Španjolski mediji tvrde kako je malo nedostajalo da obiteljski obračun s verbalnog ne bi preraste u fizički.

Sastanak je trajao čitavu noć, do ranih jutarnjih sati, bilo je burno, a živci su popustili na kraju. Uglavnom, nered je nastao nakon što je José María del Nida Carrasco spomenuo svoju plaću. U tom trenutku se njegov otac José María del Nido Benavente ustao sa stolice i viknuo: "Govno! Propalice!". I prema tvrdnjama svjedoka, isto ponovio još tri do četiri puta. Aktualni predsjednik Seville José Castro jedva je nekako uspio smiriti strasti.

Inače, i Castro je imao sikob sa starijim del Nidom. Ustvrdio je kako nitko ne želi dati kredit klubu u kojem je jedan od najodgovornijih osoba osuđena zbog korupcije. Naime, José María del Nido Benavente osuđen je 2011. na sedam i pol godina zatvora zbog pronevjere sredstava lokalnog vijeća Marbelle. Del Nido stariji i u tom je sukobu bio riječit, pišu Sportske novosti.

- Umjesto Pepea Castra, on je Fidel Castro - kazao je za predsjednika kluba. Novinarima je, pak, nakon skupštine kazao kako se ne sjeća što je sve rekao sinu i kako taj incident ne želi komentirati.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
29. travanj 2024 04:06