StoryEditorOCM
Strani nogometpogledajte video

Bomba Ivana Rakitića u derbiju, tribine eksplodirale nakon golčine našeg asa

Piše Hina
12. studenog 2023. - 21:44

U susretu 13. kola španjolskog nogometnog prvenstva, velikom seviljskom derbiju, Sevilla i Real Betis su odigrali 1-1, a pogodak zaa domaćine zabio je Ivan Rakitić.

Gosti su prvi zaprijetili, u 3. minuti je Guido Rodriguez odlično pucao, ali je Marko Dmitrović odlično obranio. U 15. minuti Betis je zatresao suparničku mrežu, no pogodak Hectora Bellerina je poništen nakon video pregleda zbog zaleđa.

Betis je zaprijetio i u 35. minuti, ali Juan Miranda nije najbolje reagirao. Iako je Sevilla imala veći posjed lopte, Betis je u prvih 45 minuta bili daleko konkretniji i opasniji, ali nije uspio zatresti mrežu.

Prvu priliku u nastavku imala je Sevilla, ali En-Nesyri nije bio precizan. Bolju igru Betis je okrunio vodstvom u 72. minuti, a pogodak je postigao Ayoze Perez. Sedam minuta kasnije domaćin je izjednačio nakon fantatičnog gola Ivana Rakitića. Bivši hrvatski reprezentativac je sjajno opalio sa više od 20 metara pogodivši za 1-1.

U završnici susreta obje su momčadi mogle do punog plijena, no Bellerin za Betis i Gudelj kod domaćina nisu bili precizni.

U ranije odigranom susretu Barcelona je preokretom porazila Deportivo Alaves sa 2-1 nakon što su gosti poveli već u 18. sekundi utakmice.

Alaves je poveo u 18. sekundi utakmice. Ilkay Gundogan je izgubio loptu na centru nakon čega je uslijedila brza kontra gostiju koju je u pogodak pretvorio Samuel.

Bio je to najbrži pogodak Alavesa u povijesti Primere, no rekord lige još uvijek drži Joseba Llorente koji je u siječnju 2008. zabio gol za Real Valladolid protiv Espanyola nakon 7.22 sekunde utakmice.

Barcelona je uspjela izjednačiti u 53. minuti. Jules Kounde je centrirao u šesnaesterac, gdje je loptu dočekao Robert Lewandowski i lijepo zabio glavom Barca je preokrenula rezultat golom poljskog napadača iz jedanaesterca u 78. minuti.

Na vrhu ljestvice i dalje se nalazi Girona sa 34 boda, Real Madrid ima dva boda manje, dok je Barcelona treća sa 30 bodova. Betis se nalazi na sedmom, a Sevilla na 13. mjestu.

RAKITIĆEV POGODAK POGLEDAJTE OVDJE <<<

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
29. travanj 2024 03:43