StoryEditorOCM
Strani nogometTraži novi izazov

Bivši hajdukovac prošlog ljeta potpisao za grčkog velikana, a sad želi mijenjati sredinu u potrazi za minutažom

Piše Sport SD
1. siječnja 2024. - 18:10

Dvije dobre sezonu u slovenskoj ligi naplatio je dobro Maribor transferom Ivana Brnića u grčki Olympiakos proteklog ljeta. Brnić je u Sloveniji prošle godine bio jedan od najboljih igrača lige s 10 asistencija, a ukupno je u 53 nastupa zabio 10 golova i 15 puta asistirao. 

Zapeo je za oko tako Grcima koji su prošlog ljeta otkupili njegov ugovor od Maribora za 1.3 milijuna eura. No u Olympiakosu se nije najbolje snašao krilni napadač. Upisao je tek četiri nastupa s minutažom koja nije ni cijela nogometna utakmica. 

Kako javljaju grčki mediji, ove zime bi mogao iskoristiti prijelazni rok i potražiti sredinu gdje će igrati. Grčka Gazzetta je pisala kako Brnić i Ola Solbakken traže izlaznu strategiju s Pireja. Solbakken je došao na posudbu iz Rome i tamo bi se mogao vratiti s obzirom na to da je upisao tek pet nastupa za Olympiakos. 

Brnić ima ugovor s Grcima do 2027. godine pa bi ove zime mogao pronaći klub u kojem će na posudbi dobiti minutažu. Nekadašnji hajdukovac napustio je Poljud u ljeto 2021. kad je prešao u Dugopolje, a samo godinu kasnije prešao u Maribor iz kojeg je ostvario transfer u Grčku. 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. travanj 2024 13:00