StoryEditorOCM
Strani nogometkakav preokret

Bivšem hajdukovcu navijači zviždali i vrijeđali ga, sada je sam srušio prvaka i izazvao kaos u prvenstvu

Piše SPORT SD
13. travnja 2024. - 22:55

LASK Linz pobijedio je aktualnog prvaka Austrije Red Bull Salzburg s 3:1, a sva tri gola za domaćina je zabio bivši napadač Hajduka Marin Ljubičić.

Ljubičić je golijadu započeo jedanaestercem u 18. minuti da bi svega osam minuta poslije lijepo snašao u petercu na dodavanje Floriana Fleckera. Treći pogodak zabio je u 73. minuti na asistenciju Georgea Bella.

Utakmica je završila rezultatom 3:1 za momčad iz Linza. Pogodak za gostujuću momčad iz Salzburga u 86. minuti zabio je Nene Dorgeles na asistenciju našeg Luke Sučića.

Prvenstvo je nakon ove utakmice potpuno neizvjesno. Salzburg je i dalje prvi na ljestvici s tri boda prednosti nad Sturmom iz Graza, ali ima i utakmicu više. Ova dva kluba se cijelu sezonu bore za vodeću poziciju, a sada je poraz Salzburga od Linza učinio stvari još neizvjesnijima.

Ljubičiću proljetni dio sezone nije išao bajno. Golgeterska forma ga je napustila, bila je suša golova, potpuna sterilnost u napadu. Ali nije Marin odustajao, nastavljao je trenirati i truditi se, čak i kada su mu vlastiti navijači znali zviždati zbog loših izvedbi. Tako mu je ova utakmica protiv RB Salzburga došla kao nagrada, nema boljeg načina za izaći iz krize nego prvaku utrpati tri gola.

Sigurno će mu ova predstava protiv najuspješnijeg kluba u ligi donijeti potrebno samopouzdanje, a malo i "ohladiti" navijače koji sumnjaju u njegove sposobnosti.

Mladi hrvatski reprezentativac stigao je tako do brojke od sedam ovosezonskih pogodaka u austrijskom prvenstvu, a ta brojka se penje na deset kad uračunamo i pogotke iz Europske lige i kupa.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
18. travanj 2024 11:37