StoryEditorOCM
Strani nogometUčinak karijere

‘Bengalski tigar‘ ne prestaje ‘gristi‘, ove sezone diplomirani pravnik zabio je deset golova više nego one u Hajduku

18. svibnja 2023. - 18:20

Pogodak koji je u 60. minuti gostovanja svog Ümraniyespora kod Istanbul Basaksehira zabio s bijele točke za konačnih 1:1 bio je već 16. ovosezonski prvenstveni za Umuta Nayira. Samo je u posljednje dvije prvenstvene utakmice bivši napadač Hajduka zabio čak četiri pogotka. Prije desetak dana postigao je Nayir i hat trick Sivassporu u 4:1 domaćoj pobjedi, dok je za onaj četvrti pogodak asistirao. To mu je bila treća ligaška asistencija sezone. Dakle, u zadnja dva susreta sudjelovao je u svih pet pogodaka svoje momčadi, zabio je četiri gola i jednom asistirao.

Nayir koji je inače po struci diplomirani pravnik pogodak je proslavio na društvenim mrežama, u svom uobičajenom stilu. Objavio je fotografiju svoje tipične proslave pogodaka, podigao je u razinu očiju ruku na kojoj je tetovaža bengalskog tigra, životinje koja ima plave oči baš kao i on.

U sezoni 2020/21 Nayir je bio na posudbi u Hajduku iz Bešiktaša. U vrlo turbulentnoj sezoni ‘bijelih‘ zabio je šest prvenstvenih pogodaka, ostavio je ukupno korektan dojam, ali nedovoljno dobar da bi ostao u Splitu, da bi se klub s Poljuda svim silama bacio na eventualan otkup njegovog ugovora. No, zato ove sezone briljira i već je zabio deset prvenstvenih pogodaka više nego te sezone u gradu pod Marjanom.

Bivšem napadaču Hajduka ovo je daleko najbolja sezona karijere. Pomaže Nayir Ümraniyesporu u borbi za ostanak u elitnom rangu, ali je još jedna sezona u eliti daleko. Momčad je na 17. mjestu, a pozicija koja ih ostavlja u ligi četiri susreta prije kraja (formalno tri jer se nakon teškog potresa iz natjecanja povukao jedan od protivnika Hatayspor, a uz njega i Gaziantep) udaljena je osam bodova. Nayir je na posudbi u superligašu Ümraniyesporu iz redova prvoligaša Eyüpspora.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
29. travanj 2024 06:01