StoryEditorOCM
Strani nogometbundesliga

Bayer i dalje bježi Bayernu, hrvatski reprezentativac ostao na klupi

Piše Hina
29. listopada 2023. - 20:54

U posljednjoj utakmici 9. kola njemačke Bundeslige Bayer je u svojoj BayAreni svladao Freiburg s 2-1 i tako se zadržao na vrhu ljestvice. Florian Wirtz je u 36. minuti iz solo akcije doveo domaću momčad u vodstvo.

U 61. minuti Bayer je udvostručio prednost, kad je Jonas Hofmann pogodio vratnicu, a lopta se od gostujućeg vratara Atubolua odbila u mrežu. Freiburg je u 70. minuti golom Manuela Guldea samo uspio smanjiti zaostatak.

Hrvatski reprezentativac Josip Stanišić nije ulazio u igru.

Bayer je u vodstvu s 25 od 27 mogućih bodova. Dva boda manje ima aktualni prvak Bayern, a po 21 bod imaju Stuttgart i Borussia Dortmund. Na petom mjestu je RB Leipzig s 20 bodova. Na začelju su Koeln sa četiri i Mainz s tri boda.

Nogometaši Eintrachta propustili su dva gola prednosti i na kraju osvojili samo bod odigravši pred svojim navijačima 3-3 protiv dortmundske Borussije. Omar Marmoush je u 8. minuti realizirao kazneni udarac, a u 24. minuti pogodio za vodstvo 2-0 domaće momčadi.

Marcel Sabitzer je u sučevom dodatku prvog poluvremena smanjio zaostatak gostiju. Borussia je u 54. minuti izjednačila golom Youssoufe Moukoka koji je ušao na početku drugog poluvremena. Fares Chaibi je u 68. minuti ponovno doveo Eintracht u vodstvo, da bi konačnih 3-3 postavio Julian Brandt u 82. minuti.

Kristijan Jakić i Hrvoje Smolčić su ostali na klupi za pričuve domaće momčadi.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 21:18