stdClass Object ( [id] => 1332684 [title] => Ante Crnac zabio za Rakow, Juve slavio u Milanu, teška kriza Lyona, Barca jedva do tri boda [alias] => ante-crnac-zabio-za-rakow-juve-slavio-u-milanu-teska-kriza-lyona-barca-jedva-do-tri-boda [catid] => 277 [published] => 1 [introtext] => [fulltext] =>

U ogledu 12. kola poljske Ekstraklase nogometaši Gornika su na domaćem terenu u Zabrzeu s 2-1 svladali Rakow, aktualnog poljskog prvaka.

Oba pogotka Gornik je postigao u prvom poluvremenu, a u oba slučaja je strijelac bio japanski nogometaš Yokota. U 82. minuti Rakow je dao počasni gol, a strijelac je bio 19-godišnji hrvatski napadač Ante Crnac koji je na početku sezone napustio Slaven Belupo te je pojačao poljskog prvaka.

Crnac je time upisao premijerni pogodak u dresu poljske momčadi, a kao i Fran Tudor odigrao je cijelu utakmicu ove nedjelje. Za Rakow je početkom drugog poluvremena u igru ušao Zoran Arsenić.

Trenutačno je Rakow na četvrtom mjestu ljestvice. Ima 22 bodova, odnosno, četiri manje od vodećeg Slaska iz Wroclawa.

U derbiju devetog kola talijanskog nogometnog prvenstva Juventus je na San Siru pobijedio Milan sa 1-0 ostvarivši prvu pobjedu u posljednjih šest međusobnih susreta.

Pogodak odluke zabio je Manuel Locatelli u 63. minuti.

Međutim, možda i ključan trenutak utakmice dogodio se u 41. minuti kada je Milan ostao s igračem manje. Malick Thiaw je kao posljednji igrač obrane oborio Moisea Keana, a sudac Maurizio Mariani mu je pokazao crveni karton.

Do tog trenutka "Rossoneri" su bili apsolutna bolja momčad, a Juventusa praktički nije bilo nigdje.

Gosti su imali sreće i kod gola. Locatelli je pucao sa 20-tak metara, lopta je pogodila nekoga putem i promijenila smjer, prevarivši Antonia Mirantea.

Tri boda je osvojila i Atalanta koja je sa 2-0 pobijedila Genou skočivši na šesto mjesto ljestvice.

Ademola Lookman je u 68. minuti doveo domaći sastav u vodstvo, a pobjedu je potvrdio Ederson u petoj minuti sudačke nadoknade na asistenciju Maria Pašalića koji je ušao u igru u 78. minuti. Milan Badelj nije igrao za goste.

Roma je teškom mukom porazila Monzu 1-0 golom Stephana El Shaarawyja u 90. minuti.

Roma je do treće uzastopne pobjede u Serie A došla vrlo teško iako je Monza od 41. minute igrala bez isključenog Danila D‘Ambrosija. Dvaput je u mat-situacijama u prvom dijelu goste spasio vratar Michele Di Gregorio, a Roma je u drugom poluvremenu dva puta pogodila stativu prije nego što je konačno stigla do pobjedničkog gola.

Pobjedu je ostvarila i Bologna koja je sa 2-1 slavila protiv Frosinona sa 2-1. Bologna je povela u 19. minuti golom Lewisa Fergusona, a samo tri minute kasnije Lorenzo Di Silvestri je zabio za 2-0. Konačnih 2-1 postavio je Matias Soule iz kaznenog udarca u 63. minuti.

Frosinone je u četvrtoj minuti nadoknade ostao s igračem manje nakon što je isključen Luca Mazzitelli. Za Bolognu je od 83. minute igrao hrvatski nogometaš Nikola Moro, dok Karlo Lulić nije igrao za goste.

U drugom susretu Salernitana i Cagliari su odigrali 2-2. Sve najvažnije se dogodilo u posljednjih 15 minuta, gosti su vodili 1-0 i 2-1, ali je Salernitana izvukla bod.

Zito Luvumbo je u 79. minuti doveo goste u vodstvo, izjednačio je Boulaye Dia u 86. minuti, no dvije minute kasnije Nicolas Viola je doveo Cagliariji do nove prednosti. Ipak, u petoj minuti nadoknade Dia je iz kaznenog udarca zabio za 2-2. Domagoj Bradarić je igrao cijeli susret za domaćine.

Kolo u ponedjeljak zatvarajuUdinese - Lecce, te Fiorentina - Empoli.

Na ljestvici vodi Inter sa 22 boda, Milan je drugi s bodom manje, dok je treći Juventus sa 20 bodova. Slijede Fiorentina, te Napoli sa po 17 bodova.

U posljednjem susretu devetog kola francuske Ligue 1 igrale su međusobno dvije posljednje momčadi s ljestvice, a Clermont je kao gost pobijedio Lyon 2-1.

Do ove nedjelje bile su to i jedine momčadi bez pobjede, a nakon nedjelje ne tako davno ugledni Lyon ostaje jedina momčad Ligue 1 bez slavlja.

Clermont je prednost od dva pogotka stekao nakon prvih 45 minuta. Cham je bio strijelac u 10., a Magnin u 35. minuti. Cijelo drugo poluvrijeme Lyon je napadao, ali uspio je samo smanjiti. U 52. minuti autogol je dao Ogier, no ni do boda Lyon do kraja nije uspio doći.

Hrvatski nogometaš Dejan Lovren odigrao je cijelu utakmicu za Lyon, dok je Duje Ćaleta-Car ostao na domaćoj klupi za pričuve.

U nedjelju su se inače nogometaši Monaca vratili na vrh ljestvice nakon što su na domaćem terenu pobijedili Metz 2-1. Za Monaco susret nije dobro počeo jer je već u četvrtoj minuti Camara pogodio za 1-0 gostiju. U ostatku utakmice u junaka se premetnuo ruski nogometaš Aleksandr Golovin koji je zabio dva gola za preokret. Pogađao je u 42. i 55. minuti za šestu ligašku pobjedu Monaca ove sezone.

Monaco ima bod više od druge Nice, dok je Metz ostao nisko, na 16. mjestu ljestvice.

Ranije tijekom nedjelje novu pobjedu upisali su nogometaši Lillea, na domaćem terenu su pobijedili Brest 1-0 u susretu devetog kola. Utakmica je odlučena već u šestoj minuti, a jedini strijelac na susretu bio je turski nogometaš Yazici čime je svoju momčad odveo na četvrto mjesto ljestvice.

Domaću pobjedu upisao je i Nantes koji je s 2-0 bio bolji od Montpelliera. Mollet je zabio u 44. minuti za 1-0, a Bamba u 74. za 2-0 te je i Nantes napravio velike korake prema naprijed na ljestvici. Trenutačno je na sedmom mjestu.

Toulouse i Reims su odigrali 1-1, a oba su gola postignuta početkom drugog dijela. Gosti su poveli pogotkom Richardsona u 48. minuti, a samo tri minute kasnije izjednačio je Dallinga.

U prvom nedjeljnom susretu nogometaši Lorienta su na domaćem terenu svladali Rennes 2-1. Upisao je time Lorient tek drugu prvenstvenu pobjedu ove sezone, a Rennes drugi poraz. Svi pogoci postignuti su u prvom poluvremenu. Sve je počelo autogolom gostujućeg igrača Omarija već u četvrtoj minuti, ali je Rennes preko Blasa izjednačio u 21. minuti. Utakmica je odlučena u sudačkoj nadoknadi prvog dijela kada je Toure zabio za 2-1 Lorienta.

Ligue 1, 9. kolo:

Lyon - Clermont 1-2 (Ogier 52-ag/Cham 10, Magnin 35)

Monaco - Metz 2-1 (Golovin 42, 55/Camara 4)

Toulouse - Reims 1-1 (Dallinga 51/Richardson 48)

Lille - Brest 1-0 (Yazici 6)

Nantes - Montpellier 2-0 (Mollet 44, Bamba 74)

Lorient - Rennes 2-1 (Omari 4-ag, Toure 45+2/Blas 21)

Nogometaši Augsburga prekinuli su niz od dva uzastopna poraza nakon što su na gostovanju pobijedili Heidenheim sa čak 5-2 u susretu osmog kola njemačkog nogometnog prvenstva.

Domaćin je poveo 2-0, međutim Augsburg je odgovorio s pet golova u nizu za uvjerljivo slavlje.

Tim Kleindienst je u 17. minuti doveo domaćine u vodstvo, a samo minutu kasnije Jan-Niklas Beste je povećao prednost Heidenheima. Međutim, Augsburg je do kraja poluvremena s tri gola u nizu okrenuo rezultat, a strijelci su bili Philip Tietz (29), Mads Pedersen (40) i Ermedin Demirović (42). U drugom dijelu Augsburg je zabio još dva gola, Felix Uduokhai je u 64. povećao na 4-2, a konačnih 5-2 postavio je Elvis Rexhbecaj u 88. minuti iz kaznenog udarca. Spomenimo i tri asistencije Fredrika Jensena. Hrvatski napadač Dion Drena Beljo nije nastupio za goste.

Augsburg je ovom pobjedom skočio na deseto mjesto.

U ranije odigranom nedjeljnom susretu Koln je pobijedio Borussiju Moenchengladbach sa 3-1 ostvarivši prvu pobjedu sezone.

Nakon što je u prvih sedam kola osvojio samo jedan bod, Koln je izborio i prvu pobjedu porazivši na svom travnjaku Borussiju M‘gladbach sa 3-1.

Domaćin je poveo već u devetoj minuti golom Floriana Kainza iz kaznenog udarca nakon što je Kouadio Kone igrao rukom. Gosti su uspjeli izjednačiti u 63. minuti golom Nice Elvedija. Međutim, Kone je u 72. minuti zaradio crveni karton, pa su gosti ostali s igračem manje.

Tri minute kasnije Koln je dobio još jedan kazneni udarac, nakon što je vratar Moritz Nicolas zakasnio s reakcijom napravivši prekršaj. Kainz je pucao pogodivši vratnicu, no jedanaesterac se ponovio jer Nicolas nije bio na crt. Kainz u drugom pokušaju nije pogriješio. Konačnih 3-1 postavio je Luca Waldschmidt u sudačkoj nadoknadi.

Koln je napustio začelje i sada drži 16. mjesto sa četiri boda, dva više od Mainza na začelju. Borussija je na 12. poziciji sa šest bodova.

Na vrhu je Bayer Leverkusen sa 22 boda, Stuttgart ima bod manje, dok Bayern i Borussia Dortmund imaju po 20 bodova.

[video] => [gallery] => [extra_fields] => Array ( [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => nogometna europa [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [3] => stdClass Object ( [id] => 61 [name] => Contains Infographic [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 4 [alias] => contains_infographic ) [4] => stdClass Object ( [id] => 62 [name] => Without ads [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 5 [alias] => Withoutads ) [5] => stdClass Object ( [id] => 63 [name] => Photo gallery [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 6 [alias] => Photo_gallery ) [6] => stdClass Object ( [id] => 64 [name] => Promo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 7 [alias] => promo ) [8] => stdClass Object ( [id] => 67 [name] => Contains video [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 9 [alias] => contains_video ) [9] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) [10] => stdClass Object ( [id] => 69 [name] => Exclude comments [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 11 [alias] => exclude_comments ) [11] => stdClass Object ( [id] => 70 [name] => Open link in new window [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 12 [alias] => open_link_in_new_window ) [12] => stdClass Object ( [id] => 71 [name] => Horizontal crop of the main photo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 13 [alias] => horizontal_crop_of_the_main_photo ) [13] => stdClass Object ( [id] => 73 [name] => No-index [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 15 [alias] => no_index ) [14] => stdClass Object ( [id] => 74 [name] => No-cache [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 16 [alias] => no_cache ) [15] => stdClass Object ( [id] => 77 [name] => Don't show on the front page [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 17 [alias] => dont_show_on_the_front_page ) [16] => stdClass Object ( [id] => 78 [name] => Related on bottom [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 18 [alias] => related_on_bottom ) [17] => stdClass Object ( [id] => 79 [name] => Live button [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 19 [alias] => live_button ) [26] => stdClass Object ( [id] => 87 [name] => Instant articles [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 28 [alias] => instant_articles ) [27] => stdClass Object ( [id] => 91 [name] => S preporučuje [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 29 [alias] => s_preporucuje ) [28] => stdClass Object ( [id] => 92 [name] => S voli [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 30 [alias] => s_voli ) [29] => stdClass Object ( [id] => 93 [name] => Layout with three photos [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 31 [alias] => layout_with_three_photos ) [30] => stdClass Object ( [id] => 94 [name] => Gallery in the article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 32 [alias] => gallery_in_the_article ) [31] => stdClass Object ( [id] => 95 [name] => Required views [value] => 0 [type] => textfield [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 33 [alias] => required_views ) [32] => stdClass Object ( [id] => 96 [name] => FullHD image [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 34 [alias] => fullhd_image ) [33] => stdClass Object ( [id] => 97 [name] => City Select [value] => (0) [type] => select [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 35 [alias] => CitySelect ) [34] => stdClass Object ( [id] => 98 [name] => Paid Article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 36 [alias] => paid_article ) [35] => stdClass Object ( [id] => 99 [name] => SD na licu mjesta [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 37 [alias] => SD_na_licu_mjesta ) ) [extra_fields_search] => nogometna europa 0 7895 2 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 [created] => 2023-10-22 21:09:16 [created_by] => 3109 [created_by_alias] => Hina [checked_out] => 0 [checked_out_time] => 0000-00-00 00:00:00 [modified] => 2023-10-22 21:11:09 [modified_by] => 0 [publish_up] => 2023-10-22 21:04:00 [publish_down] => 0000-00-00 00:00:00 [trash] => 0 [access] => 1 [ordering] => 0 [featured] => 0 [featured_ordering] => 0 [image_caption] => [image_credits] => [video_caption] => [video_credits] => [hits] => 0 [params] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( [enable_css] => 1 [jQueryHandling] => 1.8remote [backendJQueryHandling] => remote [userName] => 1 [userImage] => 1 [userDescription] => 1 [userURL] => 1 [userEmail] => 0 [userFeedLink] => 1 [userFeedIcon] => 1 [userItemCount] => 30 [userItemTitle] => 1 [userItemTitleLinked] => 1 [userItemDateCreated] => 1 [userItemImage] => 1 [userItemIntroText] => 1 [userItemCategory] => 1 [userItemTags] => 1 [userItemCommentsAnchor] => 1 [userItemReadMore] => 1 [userItemOCMPlugins] => 1 [authorsListLimit] => 61 [tagItemCount] => 61 [tagItemTitle] => 1 [tagItemTitleLinked] => 1 [tagItemDateCreated] => 1 [tagItemImage] => 1 [tagItemIntroText] => 1 [tagItemCategory] => 1 [tagItemReadMore] => 1 [tagItemExtraFields] => 1 [tagOrdering] => [tagFeedLink] => 1 [tagFeedIcon] => 1 [genericItemCount] => 61 [genericItemTitle] => 1 [genericItemTitleLinked] => 1 [genericItemDateCreated] => 1 [genericItemImage] => 1 [genericItemIntroText] => 1 [genericItemCategory] => 1 [genericItemReadMore] => 1 [genericItemExtraFields] => 1 [genericFeedLink] => 1 [genericFeedIcon] => 1 [instantArticlesLimit] => 100 [instantArticlesExtraField] => 87 [instantArticlesExtraFieldON] => 2 [instantArticlesCategoriesChildren] => 0 [instantArticlesTitle] => [instantArticlesDescription] => [mainTagCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 396 [2] => 383 [3] => 424 [4] => 250 [5] => 251 [6] => 452 [7] => 252 [8] => 477 [9] => 253 [10] => 254 [11] => 255 [12] => 483 [13] => 256 [14] => 300 [15] => 257 [16] => 258 [17] => 260 ) [relatedItemsCategoriesChildren] => 1 [mobileJsonCustomHomepage] => 0 [mobileJsonQuoteModule] => 0 [mobileJsonWeatherModule] => 0 [mobileJsonLimit] => [mobileJsonObituary] => 0 [mobileApi2Enabled] => 1 [mobileApi2UserAgent] => OCM Mobile Articles [mobileApi2ImagePrefix] => h [mobileApi2ImageSuffix] => 1280 [mobileApi2DefaultAuthorImage] => /images/jpgs/user_face.jpg [mobileApi2TagLimit] => 50 [mobileApi2TagOrdering] => publishUp [mobileApi2TagCategories] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategories0] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 101 [mobileApi2TagExcludeCategories] => Array ( [0] => 318 [1] => 323 [2] => 301 [3] => 406 [4] => 417 ) ) [mobileApi2TagCategories1] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 328 ) [mobileApi2TagCategories2] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 329 ) [mobileApi2TagCategories3] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 327 ) [mobileApi2TagCategories4] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 478 ) [mobileApi2TagCategories5] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 494 ) ) [mobileApi2TagsSearchLimit] => 200 [mainFeedCategories] => Array ( [0] => 240 ) [feedLimit] => 50 [mostPopularFeedLimit] => 20 [feedItemImage] => 0 [feedImgSize] => S [feedItemIntroText] => 0 [feedTextWordLimit] => [feedItemFullText] => 1 [feedTextCharacterLimit] => 300 [feedItemSubtitle] => 1 [feedItemAuthor] => 0 [feedTtl] => 60 [feedDescription] => RSS feeds for Slobodna Dalmacija [feedItemTags] => 0 [feedItemVideo] => 0 [feedItemGallery] => 0 [feedItemAttachments] => 0 [feedBogusEmail] => [feedTopModules] => Array ( [0] => 105 ) [feedTopFbExcludeCategories] => Array ( [0] => 243 [1] => 353 [2] => 333 ) [introTextCleanup] => 0 [introTextCleanupExcludeTags] => [introTextCleanupTagAttr] => [fullTextCleanup] => 0 [fullTextCleanupExcludeTags] => [fullTextCleanupTagAttr] => [xssFiltering] => 0 [linkPopupWidth] => 900 [linkPopupHeight] => 600 [imagesQuality] => 100 [itemImageXS] => 100 [itemImageS] => 200 [itemImageM] => 400 [itemImageL] => 600 [itemImageXL] => 900 [itemImageGeneric] => 300 [catImageWidth] => 100 [catImageDefault] => 1 [userImageWidth] => 100 [userImageDefault] => 1 [commenterImgWidth] => 48 [onlineImageEditor] => sumopaint [imageTimestamp] => 0 [imageMemoryLimit] => [socialButtonCode] => [twitterUsername] => [facebookMetatags] => 1 [facebookImage] => Medium [comments] => 1 [commentsOrdering] => DESC [commentsLimit] => 10 [commentsFormPosition] => below [commentsPublishing] => 0 [commentsReporting] => 2 [commentsReportRecipient] => [inlineCommentsModeration] => 0 [gravatar] => 1 [antispam] => 0 [recaptchaForRegistered] => 1 [akismetForRegistered] => 1 [commentsFormNotes] => 1 [commentsFormNotesText] => [frontendEditing] => 1 [showImageTab] => 1 [showImageGalleryTab] => 1 [showVideoTab] => 1 [showExtraFieldsTab] => 1 [showAttachmentsTab] => 1 [showOCMPlugins] => 1 [sideBarDisplayFrontend] => 0 [staticURL] => https://static.slobodnadalmacija.hr [siteURL] => https://slobodnadalmacija.hr [sseHost] => sse.slobodnadalmacija.hr [lockingArticlesCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 424 [2] => 250 [3] => 251 [4] => 452 [5] => 252 [6] => 477 [7] => 253 [8] => 254 [9] => 255 [10] => 483 [11] => 256 [12] => 257 [13] => 258 [14] => 260 ) [lockingArticlesUnit] => YEAR [lockingArticlesQuantity] => 1 [photoGalleryExtraField] => 63 [photoGalleryExtraFieldON] => 2 [videoGalleryExtraField] => 67 [videoGalleryExtraFieldON] => 2 [tickerModules] => Array ( [0] => 408 [1] => 409 ) [gaEmail] => [mergeEditors] => 1 [sideBarDisplay] => 1 [attachmentsFolder] => [hideImportButton] => 0 [googleSearch] => 0 [googleSearchContainer] => ocmGoogleSearchContainer [OCMUserProfile] => 1 [OCMUserGroup] => 4 [redirect] => 101 [adminSearch] => simple [cookieDomain] => [gatherStatistics] => 1 [article_preview_ocm_category_id] => [taggingSystem] => 1 [lockTags] => 0 [showTagFilter] => 0 [ocmTagNorm] => 0 [ocmTagNormCase] => lower [ocmTagNormAdditionalReplacements] => [recaptcha_public_key] => marko_margeta [recaptcha_private_key] => zoey2013 [recaptcha_theme] => clean [recaptchaV2] => 1 [recaptchaOnRegistration] => 0 [akismetApiKey] => [stopForumSpam] => 0 [stopForumSpamApiKey] => [showItemsCounterAdmin] => 1 [showChildCatItems] => 1 [disableCompactOrdering] => 0 [metaDescLimit] => 150 [enforceSEFReplacements] => 0 [SEFReplacements] => À|A, Á|A, Â|A, Ã|A, Ä|A, Å|A, à|a, á|a, â|a, ã|a, ä|a, å|a, Ā|A, ā|a, Ă|A, ă|a, Ą|A, ą|a, Ç|C, ç|c, Ć|C, ć|c, Ĉ|C, ĉ|c, Ċ|C, ċ|c, Č|C, č|c, Ð|D, ð|d, Ď|D, ď|d, Đ|D, đ|d, È|E, É|E, Ê|E, Ë|E, è|e, é|e, ê|e, ë|e, Ē|E, ē|e, Ĕ|E, ĕ|e, Ė|E, ė|e, Ę|E, ę|e, Ě|E, ě|e, Ĝ|G, ĝ|g, Ğ|G, ğ|g, Ġ|G, ġ|g, Ģ|G, ģ|g, Ĥ|H, ĥ|h, Ħ|H, ħ|h, Ì|I, Í|I, Î|I, Ï|I, ì|i, í|i, î|i, ï|i, Ĩ|I, ĩ|i, Ī|I, ī|i, Ĭ|I, ĭ|i, Į|I, į|i, İ|I, ı|i, Ĵ|J, ĵ|j, Ķ|K, ķ|k, ĸ|k, Ĺ|L, ĺ|l, Ļ|L, ļ|l, Ľ|L, ľ|l, Ŀ|L, ŀ|l, Ł|L, ł|l, Ñ|N, ñ|n, Ń|N, ń|n, Ņ|N, ņ|n, Ň|N, ň|n, ʼn|n, Ŋ|N, ŋ|n, Ò|O, Ó|O, Ô|O, Õ|O, Ö|O, Ø|O, ò|o, ó|o, ô|o, õ|o, ö|o, ø|o, Ō|O, ō|o, Ŏ|O, ŏ|o, Ő|O, ő|o, Ŕ|R, ŕ|r, Ŗ|R, ŗ|r, Ř|R, ř|r, Ś|S, ś|s, Ŝ|S, ŝ|s, Ş|S, ş|s, Š|S, š|s, ſ|s, Ţ|T, ţ|t, Ť|T, ť|t, Ŧ|T, ŧ|t, Ù|U, Ú|U, Û|U, Ü|U, ù|u, ú|u, û|u, ü|u, Ũ|U, ũ|u, Ū|U, ū|u, Ŭ|U, ŭ|u, Ů|U, ů|u, Ű|U, ű|u, Ų|U, ų|u, Ŵ|W, ŵ|w, Ý|Y, ý|y, ÿ|y, Ŷ|Y, ŷ|y, Ÿ|Y, Ź|Z, ź|z, Ż|Z, ż|z, Ž|Z, ž|z, α|a, β|b, γ|g, δ|d, ε|e, ζ|z, η|h, θ|th, ι|i, κ|k, λ|l, μ|m, ν|n, ξ|x, ο|o, π|p, ρ|r, σ|s, τ|t, υ|y, φ|f, χ|ch, ψ|ps, ω|w, Α|A, Β|B, Γ|G, Δ|D, Ε|E, Ζ|Z, Η|H, Θ|Th, Ι|I, Κ|K, Λ|L, Μ|M, Ξ|X, Ο|O, Π|P, Ρ|R, Σ|S, Τ|T, Υ|Y, Φ|F, Χ|Ch, Ψ|Ps, Ω|W, ά|a, έ|e, ή|h, ί|i, ό|o, ύ|y, ώ|w, Ά|A, Έ|E, Ή|H, Ί|I, Ό|O, Ύ|Y, Ώ|W, ϊ|i, ΐ|i, ϋ|y, ς|s, А|A, Ӑ|A, Ӓ|A, Ә|E, Ӛ|E, Ӕ|E, Б|B, В|V, Г|G, Ґ|G, Ѓ|G, Ғ|G, Ӷ|G, y|Y, Д|D, Е|E, Ѐ|E, Ё|YO, Ӗ|E, Ҽ|E, Ҿ|E, Є|YE, Ж|ZH, Ӂ|DZH, Җ|ZH, Ӝ|DZH, З|Z, Ҙ|Z, Ӟ|DZ, Ӡ|DZ, Ѕ|DZ, И|I, Ѝ|I, Ӥ|I, Ӣ|I, І|I, Ї|JI, Ӏ|I, Й|Y, Ҋ|Y, Ј|J, К|K, Қ|Q, Ҟ|Q, Ҡ|K, Ӄ|Q, Ҝ|K, Л|L, Ӆ|L, Љ|L, М|M, Ӎ|M, Н|N, Ӊ|N, Ң|N, Ӈ|N, Ҥ|N, Њ|N, О|O, Ӧ|O, Ө|O, Ӫ|O, Ҩ|O, П|P, Ҧ|PF, Р|P, Ҏ|P, С|S, Ҫ|S, Т|T, Ҭ|TH, Ћ|T, Ќ|K, У|U, Ў|U, Ӳ|U, Ӱ|U, Ӯ|U, Ү|U, Ұ|U, Ф|F, Х|H, Ҳ|H, Һ|H, Ц|TS, Ҵ|TS, Ч|CH, Ӵ|CH, Ҷ|CH, Ӌ|CH, Ҹ|CH, Џ|DZ, Ш|SH, Щ|SHT, Ъ|A, Ы|Y, Ӹ|Y, Ь|Y, Ҍ|Y, Э|E, Ӭ|E, Ю|YU, Я|YA, а|a, ӑ|a, ӓ|a, ә|e, ӛ|e, ӕ|e, б|b, в|v, г|g, ґ|g, ѓ|g, ғ|g, ӷ|g, y|y, д|d, е|e, ѐ|e, ё|yo, ӗ|e, ҽ|e, ҿ|e, є|ye, ж|zh, ӂ|dzh, җ|zh, ӝ|dzh, з|z, ҙ|z, ӟ|dz, ӡ|dz, ѕ|dz, и|i, ѝ|i, ӥ|i, ӣ|i, і|i, ї|ji, Ӏ|i, й|y, ҋ|y, ј|j, к|k, қ|q, ҟ|q, ҡ|k, ӄ|q, ҝ|k, л|l, ӆ|l, љ|l, м|m, ӎ|m, н|n, ӊ|n, ң|n, ӈ|n, ҥ|n, њ|n, о|o, ӧ|o, ө|o, ӫ|o, ҩ|o, п|p, ҧ|pf, р|p, ҏ|p, с|s, ҫ|s, т|t, ҭ|th, ћ|t, ќ|k, у|u, ў|u, ӳ|u, ӱ|u, ӯ|u, ү|u, ұ|u, ф|f, х|h, ҳ|h, һ|h, ц|ts, ҵ|ts, ч|ch, ӵ|ch, ҷ|ch, ӌ|ch, ҹ|ch, џ|dz, ш|sh, щ|sht, ъ|a, ы|y, ӹ|y, ь|y, ҍ|y, э|e, ӭ|e, ю|yu, я|ya [ocmSef] => 0 [ocmSefLabelCat] => content [ocmSefLabelTag] => tag [ocmSefLabelUser] => author [ocmSefLabelSearch] => search [ocmSefLabelDate] => date [ocmSefLabelItem] => 0 [ocmSefLabelItemCustomPrefix] => [ocmSefInsertItemId] => 1 [ocmSefItemIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseItemTitleAlias] => 1 [ocmSefInsertCatId] => 1 [ocmSefCatIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseCatTitleAlias] => 1 [show_page_heading] => 0 [categories] => Array ( [0] => 277 ) [exclude_from_group_by_subcategories] => 0 [menu-anchor_css] => nav__link [menu_text] => 1 [menu_show] => 1 [menu-meta_description] => Najnovije vijesti o stranom nogometu. [menu-meta_keywords] => vijesti, zanimljivosti, sport, nogomet, strani nogomet [secure] => 0 [page_title] => Strani nogomet [page_description] => SiteMeta Description [page_rights] => [robots] => [inheritFrom] => 0 [num_leading_items] => 2 [num_leading_columns] => 1 [leadingImgSize] => Large [num_primary_items] => 4 [num_primary_columns] => 2 [primaryImgSize] => Medium [num_secondary_items] => 4 [num_secondary_columns] => 1 [secondaryImgSize] => Small [num_links] => 4 [num_links_columns] => 1 [linksImgSize] => XSmall [catCatalogMode] => 0 [catFeaturedItems] => 1 [catOrdering] => publishUp [catPagination] => 2 [catPaginationResults] => 1 [catTitle] => 1 [catTitleItemCounter] => 1 [catDescription] => 1 [catImage] => 1 [catFeedLink] => 0 [catFeedIcon] => 0 [subCategories] => 1 [subCatColumns] => 2 [subCatTitle] => 1 [subCatTitleItemCounter] => 1 [subCatDescription] => 1 [subCatImage] => 1 [catItemTitle] => 1 [catItemTitleLinked] => 1 [catItemFeaturedNotice] => 0 [catItemAuthor] => 1 [catItemDateCreated] => 1 [catItemRating] => 0 [catItemImage] => 1 [catItemIntroText] => 1 [catItemExtraFields] => 0 [catItemHits] => 0 [catItemCategory] => 1 [catItemTags] => 1 [catItemAttachments] => 0 [catItemAttachmentsCounter] => 0 [catItemVideo] => 0 [catItemVideoAutoPlay] => 0 [catItemImageGallery] => 0 [catItemDateModified] => 0 [catItemReadMore] => 1 [catItemCommentsAnchor] => 1 [catItemOCMPlugins] => 1 [itemDateCreated] => 1 [itemTitle] => 1 [itemFeaturedNotice] => 1 [itemAuthor] => 1 [itemFontResizer] => 1 [itemPrintButton] => 0 [itemEmailButton] => 1 [itemSocialButton] => 1 [itemVideoAnchor] => 1 [itemImageGalleryAnchor] => 1 [itemCommentsAnchor] => 1 [itemRating] => 0 [itemImage] => 1 [itemImgSize] => Large [itemImageMainCaption] => 1 [itemImageMainCredits] => 1 [itemIntroText] => 0 [itemFullText] => 1 [itemExtraFields] => 1 [itemDateModified] => 1 [itemHits] => 0 [itemCategory] => 0 [itemTags] => 1 [itemAttachments] => 1 [itemAttachmentsCounter] => 1 [itemVideo] => 1 [itemVideoAutoPlay] => 0 [itemVideoCaption] => 1 [itemVideoCredits] => 1 [itemImageGallery] => 0 [itemNavigation] => 0 [itemComments] => 1 [itemTwitterButton] => 1 [itemFacebookButton] => 1 [itemGooglePlusOneButton] => 1 [itemAuthorBlock] => 0 [itemAuthorImage] => 0 [itemAuthorDescription] => 0 [itemAuthorURL] => 0 [itemAuthorEmail] => 0 [itemAuthorLatest] => 0 [itemAuthorLatestLimit] => 5 [itemRelated] => 1 [itemRelatedLimit] => 2 [itemRelatedTitle] => 1 [itemRelatedCategory] => 1 [itemRelatedImageSize] => Medium [itemRelatedIntrotext] => 0 [itemRelatedFulltext] => 0 [itemRelatedAuthor] => 0 [itemRelatedMedia] => 1 [itemRelatedImageGallery] => 1 [itemOCMPlugins] => 1 [recaptcha] => ) [initialized:protected] => 1 [separator] => . ) [metadesc] => [metadata] => robots= author= title=Ante Crnac zabio za Rakow, Juve slavio u Milanu, teška kriza Lyona, Barca jedva do tri boda [metakey] => nogometna europa, Ante Crnac, [plugins] => {"incptvocmimagegalleryIGParameters":"default","incptvocmimagegalleryocmIGposition":"OcmAfterDisplayContent","incptvocmimagegalleryocmIGtheme":"CameraSlideshow","incptvocmimagegalleryImages":["\/images\/slike\/2023\/10\/22\/25466141.jpg"],"incptvocmimagegalleryImageTitles":["\u017deljko Puhovski\/Cropix"],"incptvocmimagegalleryImageDescriptions":[""],"incptvocmimagegalleryImageFocus":["50:50"],"incptvocmimagegalleryImageDimensions":[{"size0":"1920x1280","hd_25466141_1920.jpg":"1920x1080","k_25466141_1280.jpg":"1280x1280","k_25466141_1024.jpg":"1024x1024","k_25466141_640.jpg":"640x640","k_25466141_480.jpg":"480x480","k_25466141_340.jpg":"340x340","k_25466141_220.jpg":"220x220","o_25466141_1280.jpg":"1280x853","o_25466141_1024.jpg":"1024x682","o_25466141_640.jpg":"640x426","o_25466141_480.jpg":"480x320","o_25466141_340.jpg":"340x226","o_25466141_220.jpg":"220x146","h_25466141_1280.jpg":"1280x854","h_25466141_1024.jpg":"1024x683","h_25466141_640.jpg":"640x427","h_25466141_480.jpg":"480x320","h_25466141_340.jpg":"340x227","h_25466141_220.jpg":"220x147","pp_25466141_1280.jpg":"1280x1628","pp_25466141_1024.jpg":"1024x1303","pp_25466141_640.jpg":"640x814","pp_25466141_480.jpg":"480x611","pp_25466141_340.jpg":"340x432","pp_25466141_220.jpg":"220x280"}],"incptvocmimagegalleryImageUseInGallery":["1"]} [language] => * [multi_author] => 0 [type_id] => 100 [category] => TableOCMCategory Object ( [id] => 277 [name] => Strani nogomet [alias] => strani-nogomet [description] => [parent] => 255 [extraFieldsGroup] => 9 [published] => 1 [image] => [access] => 1 [ordering] => 3 [params] => {"inheritFrom":"255","catMetaDesc":"","catMetaKey":"","catMetaRobots":"","catMetaAuthor":"","theme":"","num_leading_items":"2","num_leading_columns":"1","leadingImgSize":"Large","num_primary_items":"4","num_primary_columns":"2","primaryImgSize":"Medium","num_secondary_items":"4","num_secondary_columns":"1","secondaryImgSize":"Small","num_links":"4","num_links_columns":"1","linksImgSize":"XSmall","catCatalogMode":"0","catFeaturedItems":"1","catOrdering":"publishUp","catPagination":"2","catPaginationResults":"1","catTitle":"1","catTitleItemCounter":"1","catDescription":"1","catImage":"1","catFeedLink":"0","catFeedIcon":"0","subCategories":"1","subCatColumns":"2","subCatOrdering":"","subCatTitle":"1","subCatTitleItemCounter":"1","subCatDescription":"1","subCatImage":"1","itemImageXS":"","itemImageS":"","itemImageM":"","itemImageL":"","itemImageXL":"","catItemTitle":"1","catItemTitleLinked":"1","catItemFeaturedNotice":"0","catItemAuthor":"1","catItemDateCreated":"1","catItemRating":"0","catItemImage":"1","catItemIntroText":"1","catItemIntroTextWordLimit":"","catItemExtraFields":"0","catItemHits":"0","catItemCategory":"1","catItemTags":"1","catItemAttachments":"0","catItemAttachmentsCounter":"0","catItemVideo":"0","catItemVideoWidth":"","catItemVideoHeight":"","catItemAudioWidth":"","catItemAudioHeight":"","catItemVideoAutoPlay":"0","catItemImageGallery":"0","catItemImageGalleryWidth":"","catItemImageGalleryHeight":"","catItemDateModified":"0","catItemReadMore":"1","catItemCommentsAnchor":"1","catItemOCMPlugins":"1","itemDateCreated":"1","itemTitle":"1","itemFeaturedNotice":"1","itemAuthor":"1","itemFontResizer":"1","itemPrintButton":"0","itemEmailButton":"1","itemSocialButton":"1","itemVideoAnchor":"1","itemImageGalleryAnchor":"1","itemCommentsAnchor":"1","itemRating":"0","itemImage":"1","itemImgSize":"Large","itemImageMainCaption":"1","itemImageMainCredits":"1","itemIntroText":"0","itemFullText":"1","itemExtraFields":"0","itemDateModified":"1","itemHits":"0","itemCategory":"0","itemTags":"1","itemAttachments":"1","itemAttachmentsCounter":"1","itemVideo":"1","itemVideoWidth":"","itemVideoHeight":"","itemAudioWidth":"","itemAudioHeight":"","itemVideoAutoPlay":"0","itemVideoCaption":"1","itemVideoCredits":"1","itemImageGallery":"0","itemImageGalleryWidth":"","itemImageGalleryHeight":"","itemNavigation":"0","itemComments":"1","itemTwitterButton":"1","itemFacebookButton":"1","itemGooglePlusOneButton":"1","itemAuthorBlock":"0","itemAuthorImage":"0","itemAuthorDescription":"0","itemAuthorURL":"0","itemAuthorEmail":"0","itemAuthorLatest":"0","itemAuthorLatestLimit":"5","itemRelated":"0","itemRelatedLimit":"5","itemRelatedTitle":"1","itemRelatedCategory":"0","itemRelatedImageSize":"0","itemRelatedIntrotext":"1","itemRelatedFulltext":"0","itemRelatedAuthor":"0","itemRelatedMedia":"0","itemRelatedImageGallery":"0","itemOCMPlugins":"1"} [trash] => 0 [plugins] => {"customparams_created":"2019-11-04 19:44:34","customparams_modified":"2019-11-04 19:44:34","customparams_videobg":"","customparams_countdown_module":"","customparams_search_template":""} [language] => * [container] => 0 [container_name] => [_tbl:protected] => #__ocm_categories [_tbl_key:protected] => id [_tbl_keys:protected] => Array ( [0] => id ) [_db:protected] => JDatabaseDriverMysqli_Exabyte Object ( [name] => mysqli [serverType] => mysql [connection:protected] => mysqli Object ( [affected_rows] => 1 [client_info] => mysqlnd 5.0.12-dev - 20150407 - $Id: 7cc7cc96e675f6d72e5cf0f267f48e167c2abb23 $ [client_version] => 50012 [connect_errno] => 0 [connect_error] => [errno] => 0 [error] => [error_list] => Array ( ) [field_count] => 18 [host_info] => 127.0.0.1 via TCP/IP [info] => [insert_id] => 0 [server_info] => 5.5.30 [server_version] => 50530 [stat] => Uptime: 15643954 Threads: 9 Questions: 3222531310 Slow queries: 7284913 [sqlstate] => 00000 [protocol_version] => 10 [thread_id] => 236396580 [warning_count] => 0 ) [nameQuote:protected] => ` [nullDate:protected] => 0000-00-00 00:00:00 [_database:JDatabaseDriver:private] => sdproductiondb [count:protected] => 44 [cursor:protected] => [debug:protected] => [limit:protected] => 0 [log:protected] => Array ( ) [timings:protected] => Array ( ) [callStacks:protected] => Array ( ) [offset:protected] => 0 [options:protected] => Array ( [driver] => mysqli_exabyte [host] => 127.0.0.1 [user] => proxy_user_front06 [password] => b3hX5DrKwjx6 [database] => sdproductiondb [prefix] => sk_ [select] => 1 [port] => 6033 [socket] => ) [sql:protected] => JDatabaseQueryMysqli Object ( [offset:protected] => 0 [limit:protected] => 0 [db:protected] => JDatabaseDriverMysqli_Exabyte Object *RECURSION* [sql:protected] => [type:protected] => select [element:protected] => [select:protected] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => SELECT [elements:protected] => Array ( [0] => category.* [1] => IF(ISNULL(container.catid),false,true) AS container [2] => container.name AS container_name [3] => SEFURL_cr.menuItemID AS sefurl_belonging_menu_item ) [glue:protected] => , ) [delete:protected] => [update:protected] => [insert:protected] => [from:protected] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => FROM [elements:protected] => Array ( [0] => `#__ocm_categories` AS `category` ) [glue:protected] => , ) [join:protected] => Array ( [0] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => LEFT JOIN [elements:protected] => Array ( [0] => #__ocm_containers AS container ON category.id = container.catid ) [glue:protected] => , ) [1] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => LEFT JOIN [elements:protected] => Array ( [0] => #__ocm_sefurl_category_menu_relation AS SEFURL_cr ON category.id = SEFURL_cr.categoryID ) [glue:protected] => , ) ) [set:protected] => [where:protected] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => WHERE [elements:protected] => Array ( [0] => `category`.`id` = '240' ) [glue:protected] => AND ) [group:protected] => [having:protected] => [columns:protected] => [values:protected] => [order:protected] => [autoIncrementField:protected] => [call:protected] => [exec:protected] => [union:protected] => [unionAll:protected] => [selectRowNumber:protected] => ) [tablePrefix:protected] => sk_ [utf:protected] => 1 [utf8mb4:protected] => 1 [errorNum:protected] => 0 [errorMsg:protected] => [transactionDepth:protected] => 0 [disconnectHandlers:protected] => Array ( ) [ocmConfig] => Array ( ) ) [_trackAssets:protected] => [_rules:protected] => [_locked:protected] => [_autoincrement:protected] => 1 [_observers:protected] => JObserverUpdater Object ( [aliases:protected] => Array ( ) [observers:protected] => Array ( ) [doCallObservers:protected] => 1 ) [_columnAlias:protected] => Array ( ) [_jsonEncode:protected] => Array ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [year_lookup] => 0 [link] => /sport/strani-nogomet ) [additional_categories] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 277 [name] => Strani nogomet [alias] => strani-nogomet [parent] => 255 [published] => 1 [trash] => 0 [link] => /sport/strani-nogomet ) ) [link] => /sport/strani-nogomet/ante-crnac-zabio-za-rakow-juve-slavio-u-milanu-teska-kriza-lyona-barca-jedva-do-tri-boda-1332684 [printLink] => /sport/strani-nogomet/ante-crnac-zabio-za-rakow-juve-slavio-u-milanu-teska-kriza-lyona-barca-jedva-do-tri-boda-1332684?tmpl=component&print=1 [tags] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 499319 [name] => nogometna europa [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => nogometna-europa [link] => /tag/nogometna-europa ) [1] => stdClass Object ( [id] => 726241 [name] => Ante Crnac [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 2023-08-11 19:10:38 [main_article_id] => 0 [alias] => ante-crnac [link] => /tag/ante-crnac ) ) [imageXSmall] => [imageSmall] => [imageMedium] => [imageLarge] => [imageXLarge] => [extraFields] => stdClass Object ( [SuperscriptTitle] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => nogometna europa [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [contains_infographic] => stdClass Object ( [id] => 61 [name] => Contains Infographic [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 4 [alias] => contains_infographic ) [Withoutads] => stdClass Object ( [id] => 62 [name] => Without ads [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 5 [alias] => Withoutads ) [Photo_gallery] => stdClass Object ( [id] => 63 [name] => Photo gallery [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 6 [alias] => Photo_gallery ) [promo] => stdClass Object ( [id] => 64 [name] => Promo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 7 [alias] => promo ) [contains_video] => stdClass Object ( [id] => 67 [name] => Contains video [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 9 [alias] => contains_video ) [premium_content] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) [exclude_comments] => stdClass Object ( [id] => 69 [name] => Exclude comments [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 11 [alias] => exclude_comments ) [open_link_in_new_window] => stdClass Object ( [id] => 70 [name] => Open link in new window [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 12 [alias] => open_link_in_new_window ) [horizontal_crop_of_the_main_photo] => stdClass Object ( [id] => 71 [name] => Horizontal crop of the main photo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 13 [alias] => horizontal_crop_of_the_main_photo ) [no_index] => stdClass Object ( [id] => 73 [name] => No-index [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 15 [alias] => no_index ) [no_cache] => stdClass Object ( [id] => 74 [name] => No-cache [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 16 [alias] => no_cache ) [dont_show_on_the_front_page] => stdClass Object ( [id] => 77 [name] => Don't show on the front page [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 17 [alias] => dont_show_on_the_front_page ) [related_on_bottom] => stdClass Object ( [id] => 78 [name] => Related on bottom [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 18 [alias] => related_on_bottom ) [live_button] => stdClass Object ( [id] => 79 [name] => Live button [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 19 [alias] => live_button ) [instant_articles] => stdClass Object ( [id] => 87 [name] => Instant articles [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 28 [alias] => instant_articles ) [s_preporucuje] => stdClass Object ( [id] => 91 [name] => S preporučuje [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 29 [alias] => s_preporucuje ) [s_voli] => stdClass Object ( [id] => 92 [name] => S voli [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 30 [alias] => s_voli ) [layout_with_three_photos] => stdClass Object ( [id] => 93 [name] => Layout with three photos [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 31 [alias] => layout_with_three_photos ) [gallery_in_the_article] => stdClass Object ( [id] => 94 [name] => Gallery in the article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 32 [alias] => gallery_in_the_article ) [required_views] => stdClass Object ( [id] => 95 [name] => Required views [value] => 0 [type] => textfield [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 33 [alias] => required_views ) [fullhd_image] => stdClass Object ( [id] => 96 [name] => FullHD image [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 34 [alias] => fullhd_image ) [CitySelect] => stdClass Object ( [id] => 97 [name] => City Select [value] => (0) [type] => select [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 35 [alias] => CitySelect ) [paid_article] => stdClass Object ( [id] => 98 [name] => Paid Article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 36 [alias] => paid_article ) [SD_na_licu_mjesta] => stdClass Object ( [id] => 99 [name] => SD na licu mjesta [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 37 [alias] => SD_na_licu_mjesta ) ) [attachments] => Array ( ) [cleanTitle] => Ante Crnac zabio za Rakow, Juve slavio u Milanu, teška kriza Lyona, Barca jedva do tri boda [num_of_authors] => 0 [author] => Joomla\CMS\User\User Object ( [isRoot:protected] => [id] => 3109 [name] => Davorin Perić [username] => davorin-peri [email] => davorin-peri@sd.hr [password] => $2y$10$xlGE3WeMGG2fGtG.jJ4eT.SD1c3f1F3M8YYRLazE2fHqqQQPeVFkm [password_clear] => [block] => 0 [sendEmail] => 0 [registerDate] => 0000-00-00 00:00:00 [lastvisitDate] => 0000-00-00 00:00:00 [activation] => [params] => [groups] => Array ( [2] => 2 ) [guest] => 0 [lastResetTime] => 0000-00-00 00:00:00 [resetCount] => 0 [requireReset] => 0 [_params:protected] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( ) [initialized:protected] => [separator] => . ) [_authGroups:protected] => [_authLevels:protected] => [_authActions:protected] => [_errorMsg:protected] => [userHelper:protected] => Joomla\CMS\User\UserWrapper Object ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [otpKey] => [otep] => [link] => /autor/davorin-peric-3109 [profile] => stdClass Object ( [id] => 1627 [gender] => m [description] => [image] => [url] => [group] => 1 [plugins] => ) [avatar] => https://secure.gravatar.com/avatar/3575baa6fad013a220f380a7d23a1799?s=100&default=https%3A%2F%2Ff05.slobodnadalmacija.hr%2Fcomponents%2Fcom_ocm%2Fimages%2Fplaceholder%2Fuser.png ) [numOfComments] => 0 [mainImage] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/10/22/25466141.jpg [galleryCount] => 1 [hasImage] => 1 [mainImageAuthor] => Željko Puhovski/Cropix [mainImageDesc] => [popup_gallery] => Array ( [0] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/10/22/25466141.jpg [title] => Željko Puhovski/Cropix ) ) [bgPosition] => [videoType] => allvideos [text] => {OCMSplitter}

U ogledu 12. kola poljske Ekstraklase nogometaši Gornika su na domaćem terenu u Zabrzeu s 2-1 svladali Rakow, aktualnog poljskog prvaka.

Oba pogotka Gornik je postigao u prvom poluvremenu, a u oba slučaja je strijelac bio japanski nogometaš Yokota. U 82. minuti Rakow je dao počasni gol, a strijelac je bio 19-godišnji hrvatski napadač Ante Crnac koji je na početku sezone napustio Slaven Belupo te je pojačao poljskog prvaka.

Crnac je time upisao premijerni pogodak u dresu poljske momčadi, a kao i Fran Tudor odigrao je cijelu utakmicu ove nedjelje. Za Rakow je početkom drugog poluvremena u igru ušao Zoran Arsenić.

Trenutačno je Rakow na četvrtom mjestu ljestvice. Ima 22 bodova, odnosno, četiri manje od vodećeg Slaska iz Wroclawa.

U derbiju devetog kola talijanskog nogometnog prvenstva Juventus je na San Siru pobijedio Milan sa 1-0 ostvarivši prvu pobjedu u posljednjih šest međusobnih susreta.

Pogodak odluke zabio je Manuel Locatelli u 63. minuti.

Međutim, možda i ključan trenutak utakmice dogodio se u 41. minuti kada je Milan ostao s igračem manje. Malick Thiaw je kao posljednji igrač obrane oborio Moisea Keana, a sudac Maurizio Mariani mu je pokazao crveni karton.

Do tog trenutka "Rossoneri" su bili apsolutna bolja momčad, a Juventusa praktički nije bilo nigdje.

Gosti su imali sreće i kod gola. Locatelli je pucao sa 20-tak metara, lopta je pogodila nekoga putem i promijenila smjer, prevarivši Antonia Mirantea.

Tri boda je osvojila i Atalanta koja je sa 2-0 pobijedila Genou skočivši na šesto mjesto ljestvice.

Ademola Lookman je u 68. minuti doveo domaći sastav u vodstvo, a pobjedu je potvrdio Ederson u petoj minuti sudačke nadoknade na asistenciju Maria Pašalića koji je ušao u igru u 78. minuti. Milan Badelj nije igrao za goste.

Roma je teškom mukom porazila Monzu 1-0 golom Stephana El Shaarawyja u 90. minuti.

Roma je do treće uzastopne pobjede u Serie A došla vrlo teško iako je Monza od 41. minute igrala bez isključenog Danila D‘Ambrosija. Dvaput je u mat-situacijama u prvom dijelu goste spasio vratar Michele Di Gregorio, a Roma je u drugom poluvremenu dva puta pogodila stativu prije nego što je konačno stigla do pobjedničkog gola.

Pobjedu je ostvarila i Bologna koja je sa 2-1 slavila protiv Frosinona sa 2-1. Bologna je povela u 19. minuti golom Lewisa Fergusona, a samo tri minute kasnije Lorenzo Di Silvestri je zabio za 2-0. Konačnih 2-1 postavio je Matias Soule iz kaznenog udarca u 63. minuti.

Frosinone je u četvrtoj minuti nadoknade ostao s igračem manje nakon što je isključen Luca Mazzitelli. Za Bolognu je od 83. minute igrao hrvatski nogometaš Nikola Moro, dok Karlo Lulić nije igrao za goste.

U drugom susretu Salernitana i Cagliari su odigrali 2-2. Sve najvažnije se dogodilo u posljednjih 15 minuta, gosti su vodili 1-0 i 2-1, ali je Salernitana izvukla bod.

Zito Luvumbo je u 79. minuti doveo goste u vodstvo, izjednačio je Boulaye Dia u 86. minuti, no dvije minute kasnije Nicolas Viola je doveo Cagliariji do nove prednosti. Ipak, u petoj minuti nadoknade Dia je iz kaznenog udarca zabio za 2-2. Domagoj Bradarić je igrao cijeli susret za domaćine.

Kolo u ponedjeljak zatvarajuUdinese - Lecce, te Fiorentina - Empoli.

Na ljestvici vodi Inter sa 22 boda, Milan je drugi s bodom manje, dok je treći Juventus sa 20 bodova. Slijede Fiorentina, te Napoli sa po 17 bodova.

U posljednjem susretu devetog kola francuske Ligue 1 igrale su međusobno dvije posljednje momčadi s ljestvice, a Clermont je kao gost pobijedio Lyon 2-1.

Do ove nedjelje bile su to i jedine momčadi bez pobjede, a nakon nedjelje ne tako davno ugledni Lyon ostaje jedina momčad Ligue 1 bez slavlja.

Clermont je prednost od dva pogotka stekao nakon prvih 45 minuta. Cham je bio strijelac u 10., a Magnin u 35. minuti. Cijelo drugo poluvrijeme Lyon je napadao, ali uspio je samo smanjiti. U 52. minuti autogol je dao Ogier, no ni do boda Lyon do kraja nije uspio doći.

Hrvatski nogometaš Dejan Lovren odigrao je cijelu utakmicu za Lyon, dok je Duje Ćaleta-Car ostao na domaćoj klupi za pričuve.

U nedjelju su se inače nogometaši Monaca vratili na vrh ljestvice nakon što su na domaćem terenu pobijedili Metz 2-1. Za Monaco susret nije dobro počeo jer je već u četvrtoj minuti Camara pogodio za 1-0 gostiju. U ostatku utakmice u junaka se premetnuo ruski nogometaš Aleksandr Golovin koji je zabio dva gola za preokret. Pogađao je u 42. i 55. minuti za šestu ligašku pobjedu Monaca ove sezone.

Monaco ima bod više od druge Nice, dok je Metz ostao nisko, na 16. mjestu ljestvice.

Ranije tijekom nedjelje novu pobjedu upisali su nogometaši Lillea, na domaćem terenu su pobijedili Brest 1-0 u susretu devetog kola. Utakmica je odlučena već u šestoj minuti, a jedini strijelac na susretu bio je turski nogometaš Yazici čime je svoju momčad odveo na četvrto mjesto ljestvice.

Domaću pobjedu upisao je i Nantes koji je s 2-0 bio bolji od Montpelliera. Mollet je zabio u 44. minuti za 1-0, a Bamba u 74. za 2-0 te je i Nantes napravio velike korake prema naprijed na ljestvici. Trenutačno je na sedmom mjestu.

Toulouse i Reims su odigrali 1-1, a oba su gola postignuta početkom drugog dijela. Gosti su poveli pogotkom Richardsona u 48. minuti, a samo tri minute kasnije izjednačio je Dallinga.

U prvom nedjeljnom susretu nogometaši Lorienta su na domaćem terenu svladali Rennes 2-1. Upisao je time Lorient tek drugu prvenstvenu pobjedu ove sezone, a Rennes drugi poraz. Svi pogoci postignuti su u prvom poluvremenu. Sve je počelo autogolom gostujućeg igrača Omarija već u četvrtoj minuti, ali je Rennes preko Blasa izjednačio u 21. minuti. Utakmica je odlučena u sudačkoj nadoknadi prvog dijela kada je Toure zabio za 2-1 Lorienta.

Ligue 1, 9. kolo:

Lyon - Clermont 1-2 (Ogier 52-ag/Cham 10, Magnin 35)

Monaco - Metz 2-1 (Golovin 42, 55/Camara 4)

Toulouse - Reims 1-1 (Dallinga 51/Richardson 48)

Lille - Brest 1-0 (Yazici 6)

Nantes - Montpellier 2-0 (Mollet 44, Bamba 74)

Lorient - Rennes 2-1 (Omari 4-ag, Toure 45+2/Blas 21)

Nogometaši Augsburga prekinuli su niz od dva uzastopna poraza nakon što su na gostovanju pobijedili Heidenheim sa čak 5-2 u susretu osmog kola njemačkog nogometnog prvenstva.

Domaćin je poveo 2-0, međutim Augsburg je odgovorio s pet golova u nizu za uvjerljivo slavlje.

Tim Kleindienst je u 17. minuti doveo domaćine u vodstvo, a samo minutu kasnije Jan-Niklas Beste je povećao prednost Heidenheima. Međutim, Augsburg je do kraja poluvremena s tri gola u nizu okrenuo rezultat, a strijelci su bili Philip Tietz (29), Mads Pedersen (40) i Ermedin Demirović (42). U drugom dijelu Augsburg je zabio još dva gola, Felix Uduokhai je u 64. povećao na 4-2, a konačnih 5-2 postavio je Elvis Rexhbecaj u 88. minuti iz kaznenog udarca. Spomenimo i tri asistencije Fredrika Jensena. Hrvatski napadač Dion Drena Beljo nije nastupio za goste.

Augsburg je ovom pobjedom skočio na deseto mjesto.

U ranije odigranom nedjeljnom susretu Koln je pobijedio Borussiju Moenchengladbach sa 3-1 ostvarivši prvu pobjedu sezone.

Nakon što je u prvih sedam kola osvojio samo jedan bod, Koln je izborio i prvu pobjedu porazivši na svom travnjaku Borussiju M‘gladbach sa 3-1.

Domaćin je poveo već u devetoj minuti golom Floriana Kainza iz kaznenog udarca nakon što je Kouadio Kone igrao rukom. Gosti su uspjeli izjednačiti u 63. minuti golom Nice Elvedija. Međutim, Kone je u 72. minuti zaradio crveni karton, pa su gosti ostali s igračem manje.

Tri minute kasnije Koln je dobio još jedan kazneni udarac, nakon što je vratar Moritz Nicolas zakasnio s reakcijom napravivši prekršaj. Kainz je pucao pogodivši vratnicu, no jedanaesterac se ponovio jer Nicolas nije bio na crt. Kainz u drugom pokušaju nije pogriješio. Konačnih 3-1 postavio je Luca Waldschmidt u sudačkoj nadoknadi.

Koln je napustio začelje i sada drži 16. mjesto sa četiri boda, dva više od Mainza na začelju. Borussija je na 12. poziciji sa šest bodova.

Na vrhu je Bayer Leverkusen sa 22 boda, Stuttgart ima bod manje, dok Bayern i Borussia Dortmund imaju po 20 bodova.

[jcfields] => Array ( ) [event] => stdClass Object ( [BeforeDisplay] => [AfterDisplay] => [AfterDisplayTitle] => [BeforeDisplayContent] => [AfterDisplayContent] => [OCMBeforeDisplay] => [OCMAfterDisplay] => [OCMAfterDisplayTitle] => [OCMBeforeDisplayContent] => [OCMAfterDisplayContent] =>
Željko Puhovski/Cropix
[OCMUserDisplay] => [OCMCommentsCounter] => [OCMCommentsBlock] => ) [image] => [imageWidth] => 600 [comments] => Array ( ) [absoluteURL] => https://slobodnadalmacija.hr/sport/strani-nogomet/ante-crnac-zabio-za-rakow-juve-slavio-u-milanu-teska-kriza-lyona-barca-jedva-do-tri-boda-1332684 [emailLink] => /component/mailto/?tmpl=component&template=site&link=1e9755cd5f639515d638b5fa77910f652f483935 [twitterURL] => http://twitter.com/intent/tweet?text=Ante+Crnac+zabio+za+Rakow%2C+Juve+slavio+u+Milanu%2C+te%C5%A1ka+kriza+Lyona%2C+Barca+jedva+do+tri+boda&url=https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fsport%2Fstrani-nogomet%2Fante-crnac-zabio-za-rakow-juve-slavio-u-milanu-teska-kriza-lyona-barca-jedva-do-tri-boda-1332684 [socialLink] => https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fsport%2Fstrani-nogomet%2Fante-crnac-zabio-za-rakow-juve-slavio-u-milanu-teska-kriza-lyona-barca-jedva-do-tri-boda-1332684 )
Array ( [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => nogometna europa [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [3] => stdClass Object ( [id] => 61 [name] => Contains Infographic [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 4 [alias] => contains_infographic ) [4] => stdClass Object ( [id] => 62 [name] => Without ads [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 5 [alias] => Withoutads ) [5] => stdClass Object ( [id] => 63 [name] => Photo gallery [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 6 [alias] => Photo_gallery ) [6] => stdClass Object ( [id] => 64 [name] => Promo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 7 [alias] => promo ) [8] => stdClass Object ( [id] => 67 [name] => Contains video [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 9 [alias] => contains_video ) [9] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) [10] => stdClass Object ( [id] => 69 [name] => Exclude comments [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 11 [alias] => exclude_comments ) [11] => stdClass Object ( [id] => 70 [name] => Open link in new window [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 12 [alias] => open_link_in_new_window ) [12] => stdClass Object ( [id] => 71 [name] => Horizontal crop of the main photo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 13 [alias] => horizontal_crop_of_the_main_photo ) [13] => stdClass Object ( [id] => 73 [name] => No-index [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 15 [alias] => no_index ) [14] => stdClass Object ( [id] => 74 [name] => No-cache [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 16 [alias] => no_cache ) [15] => stdClass Object ( [id] => 77 [name] => Don't show on the front page [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 17 [alias] => dont_show_on_the_front_page ) [16] => stdClass Object ( [id] => 78 [name] => Related on bottom [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 18 [alias] => related_on_bottom ) [17] => stdClass Object ( [id] => 79 [name] => Live button [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 19 [alias] => live_button ) [26] => stdClass Object ( [id] => 87 [name] => Instant articles [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 28 [alias] => instant_articles ) [27] => stdClass Object ( [id] => 91 [name] => S preporučuje [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 29 [alias] => s_preporucuje ) [28] => stdClass Object ( [id] => 92 [name] => S voli [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 30 [alias] => s_voli ) [29] => stdClass Object ( [id] => 93 [name] => Layout with three photos [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 31 [alias] => layout_with_three_photos ) [30] => stdClass Object ( [id] => 94 [name] => Gallery in the article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 32 [alias] => gallery_in_the_article ) [31] => stdClass Object ( [id] => 95 [name] => Required views [value] => 0 [type] => textfield [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 33 [alias] => required_views ) [32] => stdClass Object ( [id] => 96 [name] => FullHD image [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 34 [alias] => fullhd_image ) [33] => stdClass Object ( [id] => 97 [name] => City Select [value] => (0) [type] => select [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 35 [alias] => CitySelect ) [34] => stdClass Object ( [id] => 98 [name] => Paid Article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 36 [alias] => paid_article ) [35] => stdClass Object ( [id] => 99 [name] => SD na licu mjesta [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 37 [alias] => SD_na_licu_mjesta ) )
StoryEditorOCM
Strani nogometnogometna europa

Ante Crnac zabio za Rakow, Juve slavio u Milanu, teška kriza Lyona, Barca jedva do tri boda

Piše Hina
22. listopada 2023. - 23:04

U ogledu 12. kola poljske Ekstraklase nogometaši Gornika su na domaćem terenu u Zabrzeu s 2-1 svladali Rakow, aktualnog poljskog prvaka.

Oba pogotka Gornik je postigao u prvom poluvremenu, a u oba slučaja je strijelac bio japanski nogometaš Yokota. U 82. minuti Rakow je dao počasni gol, a strijelac je bio 19-godišnji hrvatski napadač Ante Crnac koji je na početku sezone napustio Slaven Belupo te je pojačao poljskog prvaka.

Crnac je time upisao premijerni pogodak u dresu poljske momčadi, a kao i Fran Tudor odigrao je cijelu utakmicu ove nedjelje. Za Rakow je početkom drugog poluvremena u igru ušao Zoran Arsenić.

Trenutačno je Rakow na četvrtom mjestu ljestvice. Ima 22 bodova, odnosno, četiri manje od vodećeg Slaska iz Wroclawa.

U derbiju devetog kola talijanskog nogometnog prvenstva Juventus je na San Siru pobijedio Milan sa 1-0 ostvarivši prvu pobjedu u posljednjih šest međusobnih susreta.

Pogodak odluke zabio je Manuel Locatelli u 63. minuti.

Međutim, možda i ključan trenutak utakmice dogodio se u 41. minuti kada je Milan ostao s igračem manje. Malick Thiaw je kao posljednji igrač obrane oborio Moisea Keana, a sudac Maurizio Mariani mu je pokazao crveni karton.

Do tog trenutka "Rossoneri" su bili apsolutna bolja momčad, a Juventusa praktički nije bilo nigdje.

Gosti su imali sreće i kod gola. Locatelli je pucao sa 20-tak metara, lopta je pogodila nekoga putem i promijenila smjer, prevarivši Antonia Mirantea.

Tri boda je osvojila i Atalanta koja je sa 2-0 pobijedila Genou skočivši na šesto mjesto ljestvice.

Ademola Lookman je u 68. minuti doveo domaći sastav u vodstvo, a pobjedu je potvrdio Ederson u petoj minuti sudačke nadoknade na asistenciju Maria Pašalića koji je ušao u igru u 78. minuti. Milan Badelj nije igrao za goste.

Roma je teškom mukom porazila Monzu 1-0 golom Stephana El Shaarawyja u 90. minuti.

Roma je do treće uzastopne pobjede u Serie A došla vrlo teško iako je Monza od 41. minute igrala bez isključenog Danila D‘Ambrosija. Dvaput je u mat-situacijama u prvom dijelu goste spasio vratar Michele Di Gregorio, a Roma je u drugom poluvremenu dva puta pogodila stativu prije nego što je konačno stigla do pobjedničkog gola.

Pobjedu je ostvarila i Bologna koja je sa 2-1 slavila protiv Frosinona sa 2-1. Bologna je povela u 19. minuti golom Lewisa Fergusona, a samo tri minute kasnije Lorenzo Di Silvestri je zabio za 2-0. Konačnih 2-1 postavio je Matias Soule iz kaznenog udarca u 63. minuti.

Frosinone je u četvrtoj minuti nadoknade ostao s igračem manje nakon što je isključen Luca Mazzitelli. Za Bolognu je od 83. minute igrao hrvatski nogometaš Nikola Moro, dok Karlo Lulić nije igrao za goste.

U drugom susretu Salernitana i Cagliari su odigrali 2-2. Sve najvažnije se dogodilo u posljednjih 15 minuta, gosti su vodili 1-0 i 2-1, ali je Salernitana izvukla bod.

Zito Luvumbo je u 79. minuti doveo goste u vodstvo, izjednačio je Boulaye Dia u 86. minuti, no dvije minute kasnije Nicolas Viola je doveo Cagliariji do nove prednosti. Ipak, u petoj minuti nadoknade Dia je iz kaznenog udarca zabio za 2-2. Domagoj Bradarić je igrao cijeli susret za domaćine.

Kolo u ponedjeljak zatvarajuUdinese - Lecce, te Fiorentina - Empoli.

Na ljestvici vodi Inter sa 22 boda, Milan je drugi s bodom manje, dok je treći Juventus sa 20 bodova. Slijede Fiorentina, te Napoli sa po 17 bodova.

U posljednjem susretu devetog kola francuske Ligue 1 igrale su međusobno dvije posljednje momčadi s ljestvice, a Clermont je kao gost pobijedio Lyon 2-1.

Do ove nedjelje bile su to i jedine momčadi bez pobjede, a nakon nedjelje ne tako davno ugledni Lyon ostaje jedina momčad Ligue 1 bez slavlja.

Clermont je prednost od dva pogotka stekao nakon prvih 45 minuta. Cham je bio strijelac u 10., a Magnin u 35. minuti. Cijelo drugo poluvrijeme Lyon je napadao, ali uspio je samo smanjiti. U 52. minuti autogol je dao Ogier, no ni do boda Lyon do kraja nije uspio doći.

Hrvatski nogometaš Dejan Lovren odigrao je cijelu utakmicu za Lyon, dok je Duje Ćaleta-Car ostao na domaćoj klupi za pričuve.

U nedjelju su se inače nogometaši Monaca vratili na vrh ljestvice nakon što su na domaćem terenu pobijedili Metz 2-1. Za Monaco susret nije dobro počeo jer je već u četvrtoj minuti Camara pogodio za 1-0 gostiju. U ostatku utakmice u junaka se premetnuo ruski nogometaš Aleksandr Golovin koji je zabio dva gola za preokret. Pogađao je u 42. i 55. minuti za šestu ligašku pobjedu Monaca ove sezone.

Monaco ima bod više od druge Nice, dok je Metz ostao nisko, na 16. mjestu ljestvice.

Ranije tijekom nedjelje novu pobjedu upisali su nogometaši Lillea, na domaćem terenu su pobijedili Brest 1-0 u susretu devetog kola. Utakmica je odlučena već u šestoj minuti, a jedini strijelac na susretu bio je turski nogometaš Yazici čime je svoju momčad odveo na četvrto mjesto ljestvice.

Domaću pobjedu upisao je i Nantes koji je s 2-0 bio bolji od Montpelliera. Mollet je zabio u 44. minuti za 1-0, a Bamba u 74. za 2-0 te je i Nantes napravio velike korake prema naprijed na ljestvici. Trenutačno je na sedmom mjestu.

Toulouse i Reims su odigrali 1-1, a oba su gola postignuta početkom drugog dijela. Gosti su poveli pogotkom Richardsona u 48. minuti, a samo tri minute kasnije izjednačio je Dallinga.

U prvom nedjeljnom susretu nogometaši Lorienta su na domaćem terenu svladali Rennes 2-1. Upisao je time Lorient tek drugu prvenstvenu pobjedu ove sezone, a Rennes drugi poraz. Svi pogoci postignuti su u prvom poluvremenu. Sve je počelo autogolom gostujućeg igrača Omarija već u četvrtoj minuti, ali je Rennes preko Blasa izjednačio u 21. minuti. Utakmica je odlučena u sudačkoj nadoknadi prvog dijela kada je Toure zabio za 2-1 Lorienta.

Ligue 1, 9. kolo:

Lyon - Clermont 1-2 (Ogier 52-ag/Cham 10, Magnin 35)

Monaco - Metz 2-1 (Golovin 42, 55/Camara 4)

Toulouse - Reims 1-1 (Dallinga 51/Richardson 48)

Lille - Brest 1-0 (Yazici 6)

Nantes - Montpellier 2-0 (Mollet 44, Bamba 74)

Lorient - Rennes 2-1 (Omari 4-ag, Toure 45+2/Blas 21)

Nogometaši Augsburga prekinuli su niz od dva uzastopna poraza nakon što su na gostovanju pobijedili Heidenheim sa čak 5-2 u susretu osmog kola njemačkog nogometnog prvenstva.

Domaćin je poveo 2-0, međutim Augsburg je odgovorio s pet golova u nizu za uvjerljivo slavlje.

Tim Kleindienst je u 17. minuti doveo domaćine u vodstvo, a samo minutu kasnije Jan-Niklas Beste je povećao prednost Heidenheima. Međutim, Augsburg je do kraja poluvremena s tri gola u nizu okrenuo rezultat, a strijelci su bili Philip Tietz (29), Mads Pedersen (40) i Ermedin Demirović (42). U drugom dijelu Augsburg je zabio još dva gola, Felix Uduokhai je u 64. povećao na 4-2, a konačnih 5-2 postavio je Elvis Rexhbecaj u 88. minuti iz kaznenog udarca. Spomenimo i tri asistencije Fredrika Jensena. Hrvatski napadač Dion Drena Beljo nije nastupio za goste.

Augsburg je ovom pobjedom skočio na deseto mjesto.

U ranije odigranom nedjeljnom susretu Koln je pobijedio Borussiju Moenchengladbach sa 3-1 ostvarivši prvu pobjedu sezone.

Nakon što je u prvih sedam kola osvojio samo jedan bod, Koln je izborio i prvu pobjedu porazivši na svom travnjaku Borussiju M‘gladbach sa 3-1.

Domaćin je poveo već u devetoj minuti golom Floriana Kainza iz kaznenog udarca nakon što je Kouadio Kone igrao rukom. Gosti su uspjeli izjednačiti u 63. minuti golom Nice Elvedija. Međutim, Kone je u 72. minuti zaradio crveni karton, pa su gosti ostali s igračem manje.

Tri minute kasnije Koln je dobio još jedan kazneni udarac, nakon što je vratar Moritz Nicolas zakasnio s reakcijom napravivši prekršaj. Kainz je pucao pogodivši vratnicu, no jedanaesterac se ponovio jer Nicolas nije bio na crt. Kainz u drugom pokušaju nije pogriješio. Konačnih 3-1 postavio je Luca Waldschmidt u sudačkoj nadoknadi.

Koln je napustio začelje i sada drži 16. mjesto sa četiri boda, dva više od Mainza na začelju. Borussija je na 12. poziciji sa šest bodova.

Na vrhu je Bayer Leverkusen sa 22 boda, Stuttgart ima bod manje, dok Bayern i Borussia Dortmund imaju po 20 bodova.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
20. svibanj 2024 12:43