StoryEditorOCM
Rukometstranac na klupi

Hrvatska dobiva novog izbornika? Sad više nema nikakve prepreke: ‘Nikada nismo mislili da će se ovo dogoditi‘

Piše Dražen Pinević/SN
9. veljače 2024. - 19:42

Japanski rukometni savez objavio je da je Dagur Sigurdsson zahtjev za raskidom podnio još 3. veljače, rekao da ima plan preuzeti mjesto izbornika druge zemlje prije Olimpijskih igara.

Ova vijest je stigla u trenutku kada smo željeli postići veliki napredak ove godine, rekao je viši dužnosnik Japanskog saveza Shigeki Shimizu Kyodo Newsu.

- Nikada nismo mislili da će se ovo dogoditi. Islanđanin je imao ugovor do ljetnih Olimpijskih igara u Parizu.

U službenom obraćanju javnosti, savez je poručio da namjerava primjereno odgovoriti i predstaviti Sigurdssonovog nasljednika.

U kolovozu 2017. godine Islanđanin je preuzeo reprezentaciju Japana. S Azijcima je nedavno osigurao ulaznicu za Svjetsko prvenstvo 2025. i kvalificirao se za Olimpijske igre.

- Nevjerojatno sam ponosan što smo uspjeli biti najbolja momčad u Aziji u ovom trenutku. Ova kvalifikacija je velika nagrada za mene i japanski rukomet, rekao je Dagur njemačkim medijima.

Hoće li sada Sigurdsson preuzeti Hrvatsku?

Sigurdsson, koji radi i kao stručnjak za streaming platformu Dyn, bio bi prvi strani hrvatski rukometni izbornik. Konačna odluka još nije donesena, ali Sigurdsson je sada definitivno glavni kandidat za upražnjeno mjesto. Zanimljivo, postane li izbornik Hrvatske, Sigurdsson će se suprotstaviti Njemačkoj i Austriji u kvalifikacijama za Pariz, dvije selekcije koje je vodio u svojoj trenerskoj karijeri.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
29. travanj 2024 20:26