StoryEditorOCM
Ostalonesreća u bormiju

Vodeći skijaš svijeta teško nastradao, nakon pada ostao par minuta ležati, odveli ga helikopterom

Piše SPORT SD
28. prosinca 2023. - 15:26

U spustu u talijanskom Bormiju, Marco Schwarz na polovici staze izgubio je ravnotežu i završio u zaštitnoj ogradi.

Pobjednik utrke Cyprien Sarrazin s vremenom 1:50.73 ostao je u sjeni ovog incidenta, iako je na iznenađenje svih ostvario tek drugu pobjedu u karijeri. Devet stotinki sekunde zaostao je Švicarac Marco Odermatt, dok je treće mjesto zauzeo Kanađanin Cameron Alexander sa 1.23 sekunde zaostatka, pišu Sportske novosti.

Schwarzov pad pogledajte OVDJE.

Schwarz je nakon pada hitno helikopterom prebačen u bolnicu. Austrijanac je prvotno ležao nekoliko minuta, a nakon pružene pomoći ustao je i otežano hodao bez oslonca na desnu nogu. Austrijski mediji navode kako se radi o ozljedi koljena, no detalji još nisu poznati.

Pogledajte kako je Schwarza odveo helikopter.

Odermatt sada ima 536 bodova, Schwarz je ostao na 464 boda, dok se Sarrazin probio na treću poziciju sa 200 bodova. Hrvatski skijaš Filip Zubčić je sada četvrti sa 198 bodova, a TOP 5 zatvara Austrijanac Manuel Feller sa 180 bodova.

U poretku spustaša vodi Odermatt sa 176 bodova, ispred Amerikanca Brycea Bennetta i Norvežanina Aleksandera Aamodta Kildea sa po 160 bodova. Sarrazin se probio na četvrtu poziciju sa 150 bodova

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
03. svibanj 2024 19:06