StoryEditorOCM
OstaloČudo iz Amerike

‘Ping pong s krastavcima?‘; Učenici na državnoj maturi nisu imali pojma o kojem se sportu radi. Znate li vi?

Piše Sport SD
11. lipnja 2024. - 21:37

Učenici završnih razreda srednjih škola ovih se dana znoje u školskim klupama zbog državne mature. Ispit iz engleskog jezika je za njima, a kako to obično biva svake godine - reakcije su podijeljene. Ipak, više je onih koji kažu kako je ispit bio jako težak. Na neka pitanja puno maturanata nije znalo odgovor, a među njima je i ono vezano za neobičan sport.

U zadnjem zadatku slušanja na ispitu upotrebljena je riječ pickleball.Profesionalni igrač ovog sporta u intervjuu je govorio o svojoj karijeri i planovima za budućnost, piše srednja.hr. Riječ je o sportu sličnom tenisu, ali se igra na manjem terenu i s drugačijom opremom. Pravila se, također, ponešto razlikuju. Dakle, nije riječ o ping pongu s krastavcima...

image
Luka Mladinić

Znate li koji je najbrže rastući sport u SAD-u? Profesionalni igrači stigli su u Dalmaciju sa samo jednim ciljem...

O pickleballu koji je i službeno najbrže rastući sportu u SAD-u mogli ste čitati na stranicama Slobodne Dalmacije. Pisali smo o pravilima ovog sporta, organiziranim turnirima u Dalmaciji i Hrvatskoj, a tu je i veliki intervju s jedinim Hrvatom koji je profesionalac u ovom sportu.

image
Ivo Ravlić/Cropix

Lovac na Potjeri nije čuo za ovaj sport; mislio je da se igra - krastavcima!? Znate li vi o čemu se radi?

Mogao je šokirati Poljud, a onda je ostvario američki san u novom sportu: ‘Pozvao me milijarder, ovo je novi Bitcoin!‘

Kad smo već kod pickleballa, spomenimo kako se u Milni na Braču 22. lipnja održava humanitarni turnir. Tamo su, naime, izgrađeni prvi pickleball tereni u Hrvatskoj, u sportskom centru ‘Stanko Poklepović - Špaco‘. Sudjelovanje je besplatno, a sav prikupljeni prihod od dobrovoljnih donacija namijenjen je udruzi ‘Brački pupolji‘, za roditelje koji skrbe o djeci s poteškoćama u razvoju.

image
AFP
image
AFP
image
AFP
image
Ivo Ravlić/Cropix
image
Ivo Ravlić/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
11. lipanj 2024 21:38