StoryEditorOCM
Ostalou ‘predgrađu‘ Pariza

Nije bilo ‘kraljice diska‘, ali Hrvatska ima svijetlu budućnost: Marija Tolj na Parku mladeži bacila vodeći hitac sezone

Piše Iva Majić
3. ožujka 2024. - 15:13

Ovaj vikend Park mladeži, ili nekima iz atletskih krugova mjesto poznatije pod nazivom "ASK" upriličilo je Podravka Zimsko bacačko Prvenstvo Hrvatske.

Možemo neskromno reći kako nema ljepše bacačke pozornice od ove u Splitu. Dobro, možda smo malo subjektivni u procijeni estetike, ali takav dojam ostavlja kad se kao gledatelj nađete na tom prirodnom zelenilu pod suncem u zimskom godišnjem dobu.

Međutim, pustimo prirodu i društvo, bitni su rezultati. Za veliku radost zaslužna je Marija Tolj koja je jasno poslala poruku kako se hrvatska atletika ne mora bojati za budućnost nakon "kraljice diska".

Sandre Perković, kao ni Filipa Mihaljevića nije bilo na ovom natjecanju, ali za daleke hitce pobrinula se 24-godišnja Marija, koja je svoju adresu s rodnog Pelješca već davno zamijenila s onom u Zagrebu.

U ‘predrgrađu‘ Pariza

Okrunila se zlatom bacivši disk 64.23 metra u šestoj seriji. Zadnji pokušaj bio je najbolji, a koliko je to daleko bilo dovoljno govori podatak da je Marija vlasnica trenutnog prvog rezultata u svijetu. Također, nedostajalo je samo 27 centimetara do Pariza. No, ako bi sudili samo po današnjem natjecanju, vjerujemo kako će se Tolj naći na Olimpijskim igrama, jer u svih šest serija disk je letio preko 62 i pol metra.

- Natjecanje je bilo dobro i zadovoljna sam. Nikad nisam bacala, a da je svih šest hitaca bilo preko 62 i pol metra.

Malo je nedostajalo za Pariz?

- Da, ali mislim da ćemo to nadoknaditi. Pokazali smo da formu imamo, sad je samo pitanje vremena kad će se potrefiti da bacimo normu. Ovo je prvo natjecanje koje smo odradili nakon teških treninga, dobra najava za ostatak sezone.

Pretjerujemo li ako kažemo da nema ljepših mjesta za bacanje?

- Nismo pretjerali! Ovo je jedno od ljepših natjecanja, barem meni. Doma je, blizu je more, dobar zrak, vjetar, sunce, ne može ništa bolje - kroz smiješak je završila Marija Tolj.

Uvjerljivo zlato za Mariju Tolj

1. serija - 63.72 m

2. serija - 63.70 m

3. serija - 62.97 m

4. serija - 62.92 m

5. serija - 63.11 m

6. serija - 64.23 m

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 05:25