StoryEditorOCM
OstaloRagbi 7

Hrvatska na startu Europskog prvenstva doživjela dva poraza: ‘Naš je cilj borba za ostanak u ovom rangu‘

Piše Hina
7. lipnja 2024. - 22:49

Hrvatski ragbijaši doživjeli su dva poraza na startu Europskog prvenstva u ragbiju 7 koje je u petak započelo u Makarskoj, a večernjem dvoboju s reprezentacijom Gruzije nazočio je i hrvatski premijer Andrej Plenković.

Nakon što su očekivano poraženi sa 42-0 od Irske u prvom nastupu, hrvatski reprezentativci su u večernjem dijelu bili mnogo ravnopravniji protiv Gruzijaca koji su ih svladali sa 29-17.

Odmah na početku Domagoj Plazibat prošao je i zabio, a Nik Jurišić pretvorio za 7-0. Gruzijci su preokrenuli, ali Plazibat je postigao još jedan zgoditak, a potom je Hrvatska u jednom trenutku imala dva igrača više, jer dvojica su Gruzijaca dobili žuti karton! Iskoristili su to hrvatski ragbijaši pa je Marin Vlajčević položio za 17-19. No, u lovu na preokret gosti su dvaput pobjegli u kontranapad i ipak slavili. Oko tisuću navijača, među kojima je bio i premijer Plenković, pljeskom ispratilo hrvatske reprezentativce.

image
Ivo Ravlić /Cropix

- Ovo je najteža skupina, a naša je ključna utakmica druga subotnja. Ako pobijedimo prvog suparnika u razigravanju, borit ćemo se za deveto mjesto, što će nas približiti cilju ostanka u ovom, najjačem rangu - rekao je izbornik Anthony Poša.

Domagoj Plazibat ostat će upisan kao prvi strijelac Hrvatske u povijesti u Championship diviziji.

- Razočarani smo jer osjećali smo da možemo i dobiti Gruzijce, pogotovo u trenucima kad smo imali dva igrača više, mogli smo tada izjednačiti... Malo nas je koštalo neiskustvo, no velika je stvar da smo s Gruzijom, koja je vrhunska momčad, blizu Svjetske serije, skoro cijelu utakmicu bili u egalu. Ovo nam iskustvo može jako puno značiti kad dođu protivnici našega ranga, u razigravanju za ostanak. Bilo bi sjajno da i iduće godine igramo s najboljima u Europi - rekao je Plazibat.

U našoj je skupini Njemačka pobijedila Gruziju 22-5, a Irska i Njemačka odigrale su 12-12. U subotu od 14.50 sati Hrvatska igra protiv Njemačke, a onda predvečer prvu utakmicu razigravanja za poredak.

Za Hrvatsku su u petak igrali: Vranešević, Lerotić, Perić, Pavlović, F. Rizzi, Jurišić, Buljanović, D. Rizzi, Vlašić, Vlajčević, Plazibat, Grčić i Svaguša.

image
Ivo Ravlić /Cropix
image
Ivo Ravlić /Cropix
image
Ivo Ravlić /Cropix
image
Ivo Ravlić /Cropix
image
Ivo Ravlić /Cropix
image
Ivo Ravlić /Cropix
image
Ivo Ravlić /Cropix
image
Ivo Ravlić /Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
09. lipanj 2024 22:50