StoryEditorOCM
Ostalouzbuna u ateni

Grci strahuju od novih nereda, AEK-ovim navijačima stiže podrška, procurio je dokument tamošnje policije

Piše SPORT SD
9. kolovoza 2023. - 07:15

U grčkoj je policiji podignuta uzbuna zbog straha od odmazde navijača nakon nemilih događaja u atenskom predgrađu Nova Filadelfija u kojoj je, u sukobu grčkih i hrvatskih huligana, ozljedama podlegao 29-godišnji navijač AEK-a Michalis Katsouris.

Policija je u punoj pripravnosti nakon brojnih kritika zbog propusta u organizaciji (neodigranog) dvoboja AEK-a i Dinama, pišu Sportske novosti.

Tijekom utorka pojavio se dokument koji potvrđuje njihovu bojazan da bi se navijački neredi mogli ponoviti i u srijedu povodom utakmice kvalifikacija za Ligu prvaka između Panathinaikosa i Marseillea. Naime, navijači Marseillea pobratimljeni su s navijačima AEK-a, dakle nije isključena mogućnost novih nasilničkih incidenata. U dokumentu stoji da postoji opasnost od organiziranih sukoba između ovih dviju navijačkih skupina.

image
Screenshot

Grčka policija stoga je pripremila poseban operativni plan za utakmicu između ova dva kluba koja je na rasporedu u srijedu navečer (8. rujna, 21 sat) na stadionu "Apostolos Nikolaidis". Dogovoreno je da policijski službenici prate moguće "mete" navijača AEK-a ili Panathinaikosa kako bi tragični događaji bili spriječeni pod svaku cijenu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
02. svibanj 2024 22:16