StoryEditorOCM
Ostalomiss sporta

Evo tko je najljepša sportašica Hrvatske: mlada atletičarka bogatih sportskih korijena se okrunila titulom

Piše SPORT SD
9. srpnja 2023. - 09:18

Hrvatska ima novu Miss sporta - Korina Sajko (19). Mlada atletičarka bogatih je sportskih korijena. Otac joj je bio veslač, a majka Vanja Sajko u svoje vrijeme ponajbolja Hrvatica u ritmičkoj gimnastici. I ocu i majci sport je i danas svakodnevica, jer oboje su osobni treneri. Korina je tako od malih nogu bila “osuđena” na sport, pišu Sportske novosti.

image
Zeljko Hajdinjak/Cropix

- Imala sam samo tri godine počela sam trenirati atletiku i gimnastiku. Nisam imala problema trenirati dva sporta paralelno, sve sam stigla. Nakon pet godina prestala sam trenirati gimnastiku i prebacila sam se u ritmičku gimnastiku, znate ono da “jabuka ne pada daleko od stabla”. Međutim, najduže sam se zadržala u atletici.

image
Zeljko Hajdinjak/Cropix

Školovanje je prioritet

Što je to u atletici bilo privlačnije nego u gimnastici, ili ritmičkoj gimnastici?

- Ne kažu uzalud ljudi da je atletika kraljica sportova. Okušala sam se u puno disciplina, od trčanja, bacanja, skakanja, da bih se na kraju pronašla na 400 metara i 400 metara prepone. U mlađim dobnim skupinama često sam bila na postoljima. U moje vrijeme na 400 metara prepone dobre su bile Rahela Leščak, Natalija Švenda, Anja Tvrtković. Žao mi je što osobni rekord na 400 metara prepone nisam spustila ispod jedne minute. Atletika je sport gdje nema tako puno ozljeda kao u drugom sportovima. Trenirala sam s užitkom, imala odlično društvo u klubu i na treninzima, promijenila sam nekoliko trenera, a najviše sam se zadržala kod Nine Katalinić.

image
Zeljko Hajdinjak/Cropix

Tada se dogodila ozljeda...

- Imala sam 16 godina. Puknuće tetive zbog koje nisam mogla trenirati pola godine. Povratak je bio spor i naporan, nije se lako vratiti. Trenutačno treniram tek dva-tri puta tjedno. Sada se više okrećem fitnessu, jer mama ima svoj fitness i radit ću kod nje već sad preko ljeta. To je fitness zatvorenog tipa, nema “vanjskih” klijenata, nego se radi individualno sa svakim. Kod mame redovno dolaze, primjerice, Mila Horvat i Josipa Pavičić. Već i ja imam tri-četiri djevojke s kojima ću raditi, odnosno kojima ću biti osobni trener. I neke djevojke s ovogodišnjeg izbora javile su mi se da bi vježbale sa mnom. Među njima je i Magdalena Orlić, koja mi je u Prelogu predala krunu.

image
Zeljko Hajdinjak/Cropix

Školovanje je naravno na prvom mjestu.

- Čekam rezultate upisa na studij farmacije. Ne prođem ili, idem na FER, premda vjerujem da ću upasti jer imam dobre ocjene i mislim da sam dobro napisala maturu. Farmaciju sam izabrala zato što volim kemiju. Tko zna, možda jednog dana izmislim lijek koji će se zvati po meni. Dat ću sve od sebe da se to ostvari. Da, fakultet će mi biti sada prioritet dok ga ne završim, a fitness će ostati kako hobi.

image
Zeljko Hajdinjak/Cropix

Uzbuđena i ponosna

Jedina, ali vrijedna navijačica na izboru bila vam je mama?

- Ona je bila više uzbuđena nego ja i prvo što mi je rekla da je ponosna na mene. Meni je ovo prvi izbor ljepote na koji zamalo nisam došla. Bila je velika dvojba u mojoj glavi - prijaviti se ili ne. Drago mi je da sam se prijavila jer iskustvo s izbora je neprocjenjivo. Upoznala sam toliko dragih djevojaka, imali smo zaista puno aktivnosti, izleta. Žao mi je što se nisam vozila motornim zmajem i malim avionom. Bilo me nekako strah, a i taj dan se nisam osjećala najbolje. Kada sam poslije vidjela fotke, bilo mi je krivo. No možda neki drugi put. Moram pohvaliti organizaciju. Sve je bilo super...

image
Zeljko Hajdinjak/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
12. lipanj 2024 13:08