stdClass Object ( [id] => 1000520 [title] => Derbiji diljem Dalmacije: Omišani stižu u goste ‘studentima‘, a u Vrgorcu nas čeka žestoka borba za ostanak [alias] => derbiji-diljem-dalmacije-omisani-stizu-u-goste-studentima-a-u-vrgorcu-nas-ceka-zestoka-borba-za-ostanak [catid] => 284 [published] => 1 [introtext] => [fulltext] =>

'Studentima' gori pod nogama u borbi za ostanak, Omišani žele preuzeti vrh

Atmosfera uoči malonogometnog derbija Universitas – Olmissum već je zagrijana. Ne treba je dodatno potpaljivati. Ulog je velik jednima i drugima, možda više Universitasu koji se bori za ostanak, no i Olmissum ima svoj cilj, želi večeras izbiti na prvo mjesto. Bit će tu svega. Da ne duljimo, evo zašto se isplati doći večeras na splitske Gripe (20 sati).

Universitas se nalazi usred najveće krize otkako je ušao u prvoligaško društvo. Pet su utakmica „studenti” bez pobjede, od 8. studenoga kad su svladali Alumnus. Sada im već pošteno gori pod nogama, poravnati su s pretposljednjom Uspinjačom, jedinom momčadi koja je postigla manje golova od njih. Lani su bez većih problema izborili ostanak, no ove će se godine morati dobro pomučiti.

Omišani bi pobjedom nad AFCU-om barem na jedan dan zasjeli na čelo ligaške ljestvice. Možda i dulje ako vodeći Makarani ne bi pobijedili Alumnus. Bio bi to još jedan povijesni trenutak omiškog kluba kojemu sjajno ide u debitantskoj prvoligaškoj sezoni. Nedavno je igrao i finale Kupa u Karlovcu, a jedini kiks dogodio mu se baš protiv Universitasa koji ga je pobijedio na Ribnjaku (1:0).

Nekada su Marin Mandić i Duje Maretić zajedno radili u omladinskoj školi Splita pod paskom legendarnog vratara Ive Jukića, a danas su na suprotnim stranama. Mandić se u međuvremenu priključio projektu Universitasa koji je uveo u Prvu ligu, a isto je učinio Maretić s Olmissumom kojeg je preuzeo u ljeto 2018. Duje će sutra proslaviti 28. rođendan, a Mandić u ožujku 26. Najmlađi su treneri u ligi, ali vrlo talentirani i uspješni.

Universitas je osnovan 2016. kao amaterski, studentski klub koji okuplja studente i alumnije Sveučilišta u Splitu, a utemeljen je na tradiciji futsal reprezentacije tog Sveučilišta. U rekordnom roku došli su iz Županijske u Prvu ligu, a iako imaju studentski predznak mogu se pohvaliti vrsnim igračima (neki su bili i profesionalci) poput Bilića, Gotovca, Taćija, Šuljića, Trivkovića, Mijića... S druge strane, godinu stariji Olmissum financijski je moćniji. Ima sjajne uvjete za rad uključujući vlastitu dvoranu za treninge, a u debitantskoj sezoni prve lige doveo je jake „face” poput Luketina, Perića, Jurline, Sekulića... Malo koja momčad to može. Rivalitet ovih dvaju klubova počeo je još u Drugoj ligi Jug kada je Universitas bio uspješniji, pa su Omišani na ulazak u viši rang morali čekati još godinu dana.

Nikola Pavić prvi je strijelac Olmissuma s devet golova u ligi, od čega je šest postigao u posljednja četiri susreta. U odličnoj je formi, pa će biti intrigantno vidjeti hoće li nastaviti u istom ritmu i večeras ili će ga Universitasova obrana na čelu s možda i najboljim vratarem lige Frankom Bilićem zaustaviti. Domaćini bi trebali biti kompletni, a gosti su bez Luketina i Sekulića koji su dobili crvene kartone u prošlom kolu protiv Vrgorca.

Prošle zime Gotovac se pridružio Universitasu baš iz Olmissuma, međutim nije mogao igrati cijelu polusezonu jer nije dobio istupnicu iz kluba koja mu je bila potrebna. Nije to najbolje sjelo Splićanima, no ove sezone dočekali su svog novog igrača koji je sa šest golova njihov najbolji strijelac.

Od epskog finala do bitke za život

Prije osam godina ova dva kluba igrali su epsko finale Prvenstva Hrvatske, u pet utakmica, a sad oba kluba traže bodove za ostanak.

Vrgorac su mnogi vidjeli kao favorita za trofeje, dok Split ima zlatnu generaciju juniora pojačanu s prekaljenim internacionalcima. No, nijednom klubu ove sezone ne ide. Međutim, to govori još nešto, koliko je naša jaka.  Vrgorački “nebesko-plavi” davno su sve kredite  potrošili, sad Arbenu Ademiju i Vladimir Bebeku, koji je kao vojnik kluba pojačao stručni stožer, predstoji mukotrpan posao.

- Jednostavno više nemamo pravo na prosipanje bodova, moramo ovu utakmicu dobiti. Svjesni smo da neće biti lako, sve ćemo napraviti da  dođemo do tri boda, iako će nam nedostajati Josip Sesar i Ante Babić. Znamo da Splitu gori pod nogama, ali u ovakvoj situaciji kad smo osam bodova udaljeni od  ispadanja, ne mogu  se vaditi na nama - kaže Ante Kraljević. 
Najtrofejniji hrvatski klub, Split, ove godine još nema pobjede u prvenstvu, prikovani su za dno tablice. Splićani su bili u  prošlom kolu na Gripama korak do pobjede protiv direktnog konkurenta, Alumnusa. Vodili su 2:0 i 4:2, no,  na kraju su uzeli samo mršavi bod.

- Nitko nas nije nadigrao ove sezone, međutim imamo dosta mladih igrača kojima koncentracija pada u završnici i to je po meni glavni problem. Liga nam je uistinu jaka i ne možete se opustiti protiv nikoga. U Vrgorac idemo kompletni i učinit ćemo sve da dođemo do bodova. Vjerujem da možemo ostati u ligi, a onda se za play-off pojačati i otvoreno boriti sa svima - istaknuo je Luka Perić.

Traži se Novo Vrijeme

Evo Makarana opet u Zagrebu.

Nakon prošlotjednog remija bez pogodaka kod Futsal Dinama, prvog prvoligaškog susreta Novog Vremena u kojem se mreže uopće nisu tresle, prvaci će sutra u goste i Alumnusu. Tim remijem Makarani su zadržali lidersku poziciju, ali sada još više osjećaju dah pratnje za vratom. Sada i Olmissum i Square imaju tek po bod manje, a i Crnica se približila na tri boda zaostatka.

Nisu u idealnom trenutku, imaju samo dvije pobjede u zadnjih pet susreta. Novi kiks doveo bi i jedinicu u pitanje, a na to nas nisu navikli. Vrijeme je da Novo Vrijeme kao favorit za obranu naslova ubaci u brzinu više. Alumnus je pak oteo prvu pobjedu Splitu na Gripama (4:4). Novo Vrijeme Apfel s njima ima nekih neraščišćenih računa još od prošle sezone, tada su ih Zagrepčani senzacionalno eliminirali u polufinalu kupa.

Možda Makarani nisu zabili Futsal Dinamu, ali zadnja dva susreta nisu ni primili pogodak, već 80 minuta igre.

Desetkovani Square dočekuje Futsal Dinamo

Stiže Futsal Dinamo, a Antunu Bačiću, treneru Squarea, gotovo da trebaju prsti druge ruke da nabroji sve izostanke.

- Ne možemo računati na Brazilca Keka, koji ima tri žuta kartona te nema pravo nastupa. Dvojica reprezentativaca Ante Daničić i Maro Đuraš su i dalje izvan stroja, a kako stvari stoje 99 posto nećemo moći zbog viroze računati ni na kapetana Hrvoja Cvjetkovića i vratara Alena Turuka – otkrio je Bačić.

Kolo prije, protiv Uspinjače Gimke, nije mogao računati na Brazilca Pelea, najboljeg strijelca, te osim Đuraša i Daničića još ni na Adrijana Micevskog, reprezentativca Makedonije.

- Gora je sad situacija nego je bila prije utakmice s Uspinjačom – istaknuo je trener Squarea. 

Tko je ‘gori’ suparnik, Uspinjača Gimka ili Futsal Dinamo?

- Nama je nezgodniji Dinamo. Tjelesno su u dobrom stanju. Igraju agresivno, a s obzirom na našu situaciju, kraću rotaciju, možda nam je Dinamo najgori suparnik koji nam je mogao doći kad je ovako.

Bačić kaže kako bodovni učinak “modrih” nije pravi pokazatelj snage suparnika.

- Momčad je to koja igra moderno, dosta brzo i agresivno, bez obzira na manjak iskustva. Ako ćemo o pojedincima tu su u prvom redu Davor Kanjuh i Kristian Čekol, ali sve bolje i bolje igra niz mladića, koji su ove sezone dobili priliku. Posebno bih izdvojio Matea Mužara, mladića koji igra po mom guštu već sad ozbiljan mali nogomet. Što se nas tiče, jesmo u problemima, ali pripremili smo se dosta dobro za Futsal Dinamo. Vjerujem da smo uspjeli fizički dignuti momčad, koja bi se trebala, bez obzira na kraći kadar, nametnuti. Analizirali smo dosta suparnika. Ako budemo mogli izdržati ritam, optimist sam.

Još uvijek se dosta priča o utakmici protiv Uspinjače, nedosuđenom kaznenom udarcu za Square i činjenici da je u tom trenutku vratar gostiju Marko Vuković imao već žuti karton. Square je u tom trenutku, 33. minuta, vodio s 2:1. Sudac Vedran Babić se nije oglasio, a u idućoj minuti gosti su izjednačili. Na kraju završilo je 3:3, a Square je mogao pobjedom preuzeti vrh.

- I dalje imamo jako dobru situaciju. Na ruku nam ide pauza zbog nastupa reprezentacije u kvalifikacijama za SP. Nadam se kako će se uskoro vratiti ozlijeđeni, te kako ćemo kompletni i još bolje spremni dočekati najvažniji dio sezone – poželio je trener Squarea.

Dubrovčani žele ispisati povijest. Prvi put osvojiti naslov prvaka Hrvatske. Uprava ‘crveno plavih’ na čelu sa Željkom Ragužom povukla je novi potez. Dovela je iskusnog, 37-godišnjeg Španjolca Josea Lozana. Rođen je u Madridu, igra na poziciji pivota. Prvi dio sezone proveo je u Sportingu iz Pariza. Pravo nastupa imat će protiv Crnice u Šibeniku u 12. kolu.

Crnica nakon odličnog ulaska u novu godinu ide u goste Uspinjači

Malonogometaši Crnice odlično su ušli u novu godinu pobijedivši na svom parketu splitski Universitas 8:5. Šibenčani su se učvrstili na četvrtom mjestu i praktički ‘zacementirali’ plasman u play-off, iako je još dosta kola ostalo do kraja.

Za razliku od Crnice, njihov večerašnji protivnik Uspinjača muči probleme oko zadržavanja prvoligaškog statusa i trebaju svaki bod kao ozebli sunce:

- Ne bojim se ja za njih, neće se oni boriti za opstanak. Oni su jako dobri i samo su igrom slučaja trenutačno na devetoj poziciji. Uostalom, to je momčad koja je prije mjesec dana osvojila Kup. Doveli su dvojicu Brazilaca Rafinhu i Otahnu, koji nemaju pravo nastupa večeras. Znamo da nas čeka teška, tvrda utakmica. To više što je Uspinjača sraz kontra Crnice označila kao ‘utakmicu godine’- kazao je Mladen Perica, trener Šibenčana.

Crničani strahuju i od podloge na kojoj će se igrati utakmica. Riječ je o istoj dvorani u kojoj se nikako nisu snašli protiv Dinama:

- Igra se na rukometnoj podlozi koja je puna ljepila i to nam je hendikep. Ipak, vjerujem da ćemo sada biti iskusniji nego protiv Dinama. Moramo odigrati čvrsto, pobjedom bismo gotovo osigurali barem četvrtu poziciju. S obzirom na dobar raspored, mogli bismo ciljati i na nešto više - zaključio je Perica.

Utakmica počinje u 18 sati.

[video] => [gallery] => [extra_fields] => Array ( [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => futsal groznica [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [2] => stdClass Object ( [id] => 61 [name] => Contains Infographic [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 4 [alias] => contains_infographic ) [3] => stdClass Object ( [id] => 62 [name] => Without ads [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 5 [alias] => Withoutads ) [4] => stdClass Object ( [id] => 63 [name] => Photo gallery [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 6 [alias] => Photo_gallery ) [5] => stdClass Object ( [id] => 64 [name] => Promo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 7 [alias] => promo ) [7] => stdClass Object ( [id] => 67 [name] => Contains video [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 9 [alias] => contains_video ) [8] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) [9] => stdClass Object ( [id] => 69 [name] => Exclude comments [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 11 [alias] => exclude_comments ) [10] => stdClass Object ( [id] => 70 [name] => Open link in new window [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 12 [alias] => open_link_in_new_window ) [11] => stdClass Object ( [id] => 71 [name] => Horizontal crop of the main photo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 13 [alias] => horizontal_crop_of_the_main_photo ) [12] => stdClass Object ( [id] => 73 [name] => No-index [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 15 [alias] => no_index ) [13] => stdClass Object ( [id] => 74 [name] => No-cache [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 16 [alias] => no_cache ) [14] => stdClass Object ( [id] => 77 [name] => Don't show on the front page [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 17 [alias] => dont_show_on_the_front_page ) ) [extra_fields_search] => futsal groznica 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 [created] => 2020-01-17 15:17:26 [created_by] => 264 [created_by_alias] => Vedran Babić, Mate Primorac, Frane Vulas, Tonči Vlašić, Krešimir Gulin [checked_out] => 0 [checked_out_time] => 0000-00-00 00:00:00 [modified] => 2020-01-17 15:31:23 [modified_by] => 0 [publish_up] => 2020-01-17 15:17:00 [publish_down] => 0000-00-00 00:00:00 [trash] => 0 [access] => 1 [ordering] => 0 [featured] => 0 [featured_ordering] => 0 [image_caption] => [image_credits] => [video_caption] => [video_credits] => [hits] => 0 [params] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( [enable_css] => 1 [jQueryHandling] => 1.8remote [backendJQueryHandling] => remote [userName] => 1 [userImage] => 1 [userDescription] => 1 [userURL] => 1 [userEmail] => 0 [userFeedLink] => 1 [userFeedIcon] => 1 [userItemCount] => 30 [userItemTitle] => 1 [userItemTitleLinked] => 1 [userItemDateCreated] => 1 [userItemImage] => 1 [userItemIntroText] => 1 [userItemCategory] => 1 [userItemTags] => 1 [userItemCommentsAnchor] => 1 [userItemReadMore] => 1 [userItemOCMPlugins] => 1 [authorsListLimit] => 61 [tagItemCount] => 61 [tagItemTitle] => 1 [tagItemTitleLinked] => 1 [tagItemDateCreated] => 1 [tagItemImage] => 1 [tagItemIntroText] => 1 [tagItemCategory] => 1 [tagItemReadMore] => 1 [tagItemExtraFields] => 1 [tagOrdering] => [tagFeedLink] => 1 [tagFeedIcon] => 1 [genericItemCount] => 61 [genericItemTitle] => 1 [genericItemTitleLinked] => 1 [genericItemDateCreated] => 1 [genericItemImage] => 1 [genericItemIntroText] => 1 [genericItemCategory] => 1 [genericItemReadMore] => 1 [genericItemExtraFields] => 1 [genericFeedLink] => 1 [genericFeedIcon] => 1 [instantArticlesLimit] => 100 [instantArticlesExtraField] => 87 [instantArticlesExtraFieldON] => 2 [instantArticlesCategoriesChildren] => 0 [instantArticlesTitle] => [instantArticlesDescription] => [mainTagCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 396 [2] => 383 [3] => 424 [4] => 250 [5] => 251 [6] => 452 [7] => 252 [8] => 477 [9] => 253 [10] => 254 [11] => 255 [12] => 483 [13] => 256 [14] => 300 [15] => 257 [16] => 258 [17] => 260 ) [relatedItemsCategoriesChildren] => 1 [mobileJsonCustomHomepage] => 0 [mobileJsonQuoteModule] => 0 [mobileJsonWeatherModule] => 0 [mobileJsonLimit] => [mobileJsonObituary] => 0 [mobileApi2Enabled] => 1 [mobileApi2UserAgent] => OCM Mobile Articles [mobileApi2ImagePrefix] => h [mobileApi2ImageSuffix] => 1280 [mobileApi2DefaultAuthorImage] => /images/jpgs/user_face.jpg [mobileApi2TagLimit] => 50 [mobileApi2TagOrdering] => publishUp [mobileApi2TagCategories] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategories0] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 101 [mobileApi2TagExcludeCategories] => Array ( [0] => 318 [1] => 323 [2] => 301 [3] => 406 [4] => 417 ) ) [mobileApi2TagCategories1] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 328 ) [mobileApi2TagCategories2] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 329 ) [mobileApi2TagCategories3] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 327 ) [mobileApi2TagCategories4] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 478 ) [mobileApi2TagCategories5] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 494 ) ) [mobileApi2TagsSearchLimit] => 200 [mainFeedCategories] => Array ( [0] => 240 ) [feedLimit] => 50 [mostPopularFeedLimit] => 20 [feedItemImage] => 0 [feedImgSize] => S [feedItemIntroText] => 0 [feedTextWordLimit] => [feedItemFullText] => 1 [feedTextCharacterLimit] => 300 [feedItemSubtitle] => 1 [feedItemAuthor] => 0 [feedTtl] => 60 [feedDescription] => RSS feeds for Slobodna Dalmacija [feedItemTags] => 0 [feedItemVideo] => 0 [feedItemGallery] => 0 [feedItemAttachments] => 0 [feedBogusEmail] => [feedTopModules] => Array ( [0] => 105 ) [feedTopFbExcludeCategories] => Array ( [0] => 243 [1] => 353 [2] => 333 ) [introTextCleanup] => 0 [introTextCleanupExcludeTags] => [introTextCleanupTagAttr] => [fullTextCleanup] => 0 [fullTextCleanupExcludeTags] => [fullTextCleanupTagAttr] => [xssFiltering] => 0 [linkPopupWidth] => 900 [linkPopupHeight] => 600 [imagesQuality] => 100 [itemImageXS] => 100 [itemImageS] => 200 [itemImageM] => 400 [itemImageL] => 600 [itemImageXL] => 900 [itemImageGeneric] => 300 [catImageWidth] => 100 [catImageDefault] => 1 [userImageWidth] => 100 [userImageDefault] => 1 [commenterImgWidth] => 48 [onlineImageEditor] => sumopaint [imageTimestamp] => 0 [imageMemoryLimit] => [socialButtonCode] => [twitterUsername] => [facebookMetatags] => 1 [facebookImage] => Medium [comments] => 1 [commentsOrdering] => DESC [commentsLimit] => 10 [commentsFormPosition] => below [commentsPublishing] => 0 [commentsReporting] => 2 [commentsReportRecipient] => [inlineCommentsModeration] => 0 [gravatar] => 1 [antispam] => 0 [recaptchaForRegistered] => 1 [akismetForRegistered] => 1 [commentsFormNotes] => 1 [commentsFormNotesText] => [frontendEditing] => 1 [showImageTab] => 1 [showImageGalleryTab] => 1 [showVideoTab] => 1 [showExtraFieldsTab] => 1 [showAttachmentsTab] => 1 [showOCMPlugins] => 1 [sideBarDisplayFrontend] => 0 [staticURL] => https://static.slobodnadalmacija.hr [siteURL] => https://slobodnadalmacija.hr [sseHost] => sse.slobodnadalmacija.hr [lockingArticlesCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 424 [2] => 250 [3] => 251 [4] => 452 [5] => 252 [6] => 477 [7] => 253 [8] => 254 [9] => 255 [10] => 483 [11] => 256 [12] => 257 [13] => 258 [14] => 260 ) [lockingArticlesUnit] => YEAR [lockingArticlesQuantity] => 1 [photoGalleryExtraField] => 63 [photoGalleryExtraFieldON] => 2 [videoGalleryExtraField] => 67 [videoGalleryExtraFieldON] => 2 [tickerModules] => Array ( [0] => 408 [1] => 409 ) [gaEmail] => [mergeEditors] => 1 [sideBarDisplay] => 1 [attachmentsFolder] => [hideImportButton] => 0 [googleSearch] => 0 [googleSearchContainer] => ocmGoogleSearchContainer [OCMUserProfile] => 1 [OCMUserGroup] => 4 [redirect] => 101 [adminSearch] => simple [cookieDomain] => [gatherStatistics] => 1 [article_preview_ocm_category_id] => [taggingSystem] => 1 [lockTags] => 0 [showTagFilter] => 0 [ocmTagNorm] => 0 [ocmTagNormCase] => lower [ocmTagNormAdditionalReplacements] => [recaptcha_public_key] => marko_margeta [recaptcha_private_key] => zoey2013 [recaptcha_theme] => clean [recaptchaV2] => 1 [recaptchaOnRegistration] => 0 [akismetApiKey] => [stopForumSpam] => 0 [stopForumSpamApiKey] => [showItemsCounterAdmin] => 1 [showChildCatItems] => 1 [disableCompactOrdering] => 0 [metaDescLimit] => 150 [enforceSEFReplacements] => 0 [SEFReplacements] => À|A, Á|A, Â|A, Ã|A, Ä|A, Å|A, à|a, á|a, â|a, ã|a, ä|a, å|a, Ā|A, ā|a, Ă|A, ă|a, Ą|A, ą|a, Ç|C, ç|c, Ć|C, ć|c, Ĉ|C, ĉ|c, Ċ|C, ċ|c, Č|C, č|c, Ð|D, ð|d, Ď|D, ď|d, Đ|D, đ|d, È|E, É|E, Ê|E, Ë|E, è|e, é|e, ê|e, ë|e, Ē|E, ē|e, Ĕ|E, ĕ|e, Ė|E, ė|e, Ę|E, ę|e, Ě|E, ě|e, Ĝ|G, ĝ|g, Ğ|G, ğ|g, Ġ|G, ġ|g, Ģ|G, ģ|g, Ĥ|H, ĥ|h, Ħ|H, ħ|h, Ì|I, Í|I, Î|I, Ï|I, ì|i, í|i, î|i, ï|i, Ĩ|I, ĩ|i, Ī|I, ī|i, Ĭ|I, ĭ|i, Į|I, į|i, İ|I, ı|i, Ĵ|J, ĵ|j, Ķ|K, ķ|k, ĸ|k, Ĺ|L, ĺ|l, Ļ|L, ļ|l, Ľ|L, ľ|l, Ŀ|L, ŀ|l, Ł|L, ł|l, Ñ|N, ñ|n, Ń|N, ń|n, Ņ|N, ņ|n, Ň|N, ň|n, ʼn|n, Ŋ|N, ŋ|n, Ò|O, Ó|O, Ô|O, Õ|O, Ö|O, Ø|O, ò|o, ó|o, ô|o, õ|o, ö|o, ø|o, Ō|O, ō|o, Ŏ|O, ŏ|o, Ő|O, ő|o, Ŕ|R, ŕ|r, Ŗ|R, ŗ|r, Ř|R, ř|r, Ś|S, ś|s, Ŝ|S, ŝ|s, Ş|S, ş|s, Š|S, š|s, ſ|s, Ţ|T, ţ|t, Ť|T, ť|t, Ŧ|T, ŧ|t, Ù|U, Ú|U, Û|U, Ü|U, ù|u, ú|u, û|u, ü|u, Ũ|U, ũ|u, Ū|U, ū|u, Ŭ|U, ŭ|u, Ů|U, ů|u, Ű|U, ű|u, Ų|U, ų|u, Ŵ|W, ŵ|w, Ý|Y, ý|y, ÿ|y, Ŷ|Y, ŷ|y, Ÿ|Y, Ź|Z, ź|z, Ż|Z, ż|z, Ž|Z, ž|z, α|a, β|b, γ|g, δ|d, ε|e, ζ|z, η|h, θ|th, ι|i, κ|k, λ|l, μ|m, ν|n, ξ|x, ο|o, π|p, ρ|r, σ|s, τ|t, υ|y, φ|f, χ|ch, ψ|ps, ω|w, Α|A, Β|B, Γ|G, Δ|D, Ε|E, Ζ|Z, Η|H, Θ|Th, Ι|I, Κ|K, Λ|L, Μ|M, Ξ|X, Ο|O, Π|P, Ρ|R, Σ|S, Τ|T, Υ|Y, Φ|F, Χ|Ch, Ψ|Ps, Ω|W, ά|a, έ|e, ή|h, ί|i, ό|o, ύ|y, ώ|w, Ά|A, Έ|E, Ή|H, Ί|I, Ό|O, Ύ|Y, Ώ|W, ϊ|i, ΐ|i, ϋ|y, ς|s, А|A, Ӑ|A, Ӓ|A, Ә|E, Ӛ|E, Ӕ|E, Б|B, В|V, Г|G, Ґ|G, Ѓ|G, Ғ|G, Ӷ|G, y|Y, Д|D, Е|E, Ѐ|E, Ё|YO, Ӗ|E, Ҽ|E, Ҿ|E, Є|YE, Ж|ZH, Ӂ|DZH, Җ|ZH, Ӝ|DZH, З|Z, Ҙ|Z, Ӟ|DZ, Ӡ|DZ, Ѕ|DZ, И|I, Ѝ|I, Ӥ|I, Ӣ|I, І|I, Ї|JI, Ӏ|I, Й|Y, Ҋ|Y, Ј|J, К|K, Қ|Q, Ҟ|Q, Ҡ|K, Ӄ|Q, Ҝ|K, Л|L, Ӆ|L, Љ|L, М|M, Ӎ|M, Н|N, Ӊ|N, Ң|N, Ӈ|N, Ҥ|N, Њ|N, О|O, Ӧ|O, Ө|O, Ӫ|O, Ҩ|O, П|P, Ҧ|PF, Р|P, Ҏ|P, С|S, Ҫ|S, Т|T, Ҭ|TH, Ћ|T, Ќ|K, У|U, Ў|U, Ӳ|U, Ӱ|U, Ӯ|U, Ү|U, Ұ|U, Ф|F, Х|H, Ҳ|H, Һ|H, Ц|TS, Ҵ|TS, Ч|CH, Ӵ|CH, Ҷ|CH, Ӌ|CH, Ҹ|CH, Џ|DZ, Ш|SH, Щ|SHT, Ъ|A, Ы|Y, Ӹ|Y, Ь|Y, Ҍ|Y, Э|E, Ӭ|E, Ю|YU, Я|YA, а|a, ӑ|a, ӓ|a, ә|e, ӛ|e, ӕ|e, б|b, в|v, г|g, ґ|g, ѓ|g, ғ|g, ӷ|g, y|y, д|d, е|e, ѐ|e, ё|yo, ӗ|e, ҽ|e, ҿ|e, є|ye, ж|zh, ӂ|dzh, җ|zh, ӝ|dzh, з|z, ҙ|z, ӟ|dz, ӡ|dz, ѕ|dz, и|i, ѝ|i, ӥ|i, ӣ|i, і|i, ї|ji, Ӏ|i, й|y, ҋ|y, ј|j, к|k, қ|q, ҟ|q, ҡ|k, ӄ|q, ҝ|k, л|l, ӆ|l, љ|l, м|m, ӎ|m, н|n, ӊ|n, ң|n, ӈ|n, ҥ|n, њ|n, о|o, ӧ|o, ө|o, ӫ|o, ҩ|o, п|p, ҧ|pf, р|p, ҏ|p, с|s, ҫ|s, т|t, ҭ|th, ћ|t, ќ|k, у|u, ў|u, ӳ|u, ӱ|u, ӯ|u, ү|u, ұ|u, ф|f, х|h, ҳ|h, һ|h, ц|ts, ҵ|ts, ч|ch, ӵ|ch, ҷ|ch, ӌ|ch, ҹ|ch, џ|dz, ш|sh, щ|sht, ъ|a, ы|y, ӹ|y, ь|y, ҍ|y, э|e, ӭ|e, ю|yu, я|ya [ocmSef] => 0 [ocmSefLabelCat] => content [ocmSefLabelTag] => tag [ocmSefLabelUser] => author [ocmSefLabelSearch] => search [ocmSefLabelDate] => date [ocmSefLabelItem] => 0 [ocmSefLabelItemCustomPrefix] => [ocmSefInsertItemId] => 1 [ocmSefItemIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseItemTitleAlias] => 1 [ocmSefInsertCatId] => 1 [ocmSefCatIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseCatTitleAlias] => 1 [show_page_heading] => 0 [categories] => Array ( [0] => 284 ) [exclude_from_group_by_subcategories] => 0 [menu-anchor_css] => nav__link [menu_text] => 1 [menu_show] => 1 [menu-meta_description] => Najnovije vijesti iz sporta. [menu-meta_keywords] => vijesti, zanimljivosti, sport [secure] => 0 [page_title] => Ostalo [page_description] => SiteMeta Description [page_rights] => [robots] => [inheritFrom] => 0 [num_leading_items] => 2 [num_leading_columns] => 1 [leadingImgSize] => Large [num_primary_items] => 4 [num_primary_columns] => 2 [primaryImgSize] => Medium [num_secondary_items] => 4 [num_secondary_columns] => 1 [secondaryImgSize] => Small [num_links] => 4 [num_links_columns] => 1 [linksImgSize] => XSmall [catCatalogMode] => 0 [catFeaturedItems] => 1 [catOrdering] => publishUp [catPagination] => 2 [catPaginationResults] => 1 [catTitle] => 1 [catTitleItemCounter] => 1 [catDescription] => 1 [catImage] => 1 [catFeedLink] => 0 [catFeedIcon] => 0 [subCategories] => 1 [subCatColumns] => 2 [subCatTitle] => 1 [subCatTitleItemCounter] => 1 [subCatDescription] => 1 [subCatImage] => 1 [catItemTitle] => 1 [catItemTitleLinked] => 1 [catItemFeaturedNotice] => 0 [catItemAuthor] => 1 [catItemDateCreated] => 1 [catItemRating] => 0 [catItemImage] => 1 [catItemIntroText] => 1 [catItemExtraFields] => 0 [catItemHits] => 0 [catItemCategory] => 1 [catItemTags] => 1 [catItemAttachments] => 0 [catItemAttachmentsCounter] => 0 [catItemVideo] => 0 [catItemVideoAutoPlay] => 0 [catItemImageGallery] => 0 [catItemDateModified] => 0 [catItemReadMore] => 1 [catItemCommentsAnchor] => 1 [catItemOCMPlugins] => 1 [itemDateCreated] => 1 [itemTitle] => 1 [itemFeaturedNotice] => 1 [itemAuthor] => 1 [itemFontResizer] => 1 [itemPrintButton] => 0 [itemEmailButton] => 1 [itemSocialButton] => 1 [itemVideoAnchor] => 1 [itemImageGalleryAnchor] => 1 [itemCommentsAnchor] => 1 [itemRating] => 0 [itemImage] => 1 [itemImgSize] => Large [itemImageMainCaption] => 1 [itemImageMainCredits] => 1 [itemIntroText] => 0 [itemFullText] => 1 [itemExtraFields] => 1 [itemDateModified] => 1 [itemHits] => 0 [itemCategory] => 0 [itemTags] => 1 [itemAttachments] => 1 [itemAttachmentsCounter] => 1 [itemVideo] => 1 [itemVideoAutoPlay] => 0 [itemVideoCaption] => 1 [itemVideoCredits] => 1 [itemImageGallery] => 0 [itemNavigation] => 0 [itemComments] => 1 [itemTwitterButton] => 1 [itemFacebookButton] => 1 [itemGooglePlusOneButton] => 1 [itemAuthorBlock] => 0 [itemAuthorImage] => 0 [itemAuthorDescription] => 0 [itemAuthorURL] => 0 [itemAuthorEmail] => 0 [itemAuthorLatest] => 0 [itemAuthorLatestLimit] => 5 [itemRelated] => 1 [itemRelatedLimit] => 2 [itemRelatedTitle] => 1 [itemRelatedCategory] => 1 [itemRelatedImageSize] => Medium [itemRelatedIntrotext] => 0 [itemRelatedFulltext] => 0 [itemRelatedAuthor] => 0 [itemRelatedMedia] => 1 [itemRelatedImageGallery] => 1 [itemOCMPlugins] => 1 [recaptcha] => ) [initialized:protected] => 1 [separator] => . ) [metadesc] => [metadata] => robots= author= [metakey] => [plugins] => {"incptvocmimagegalleryIGParameters":"default","incptvocmimagegalleryocmIGposition":"OcmAfterDisplayContent","incptvocmimagegalleryocmIGtheme":"CameraSlideshow","incptvocmimagegalleryImages":["\/images\/slike\/2020\/01\/17\/12569148.jpg"],"incptvocmimagegalleryImageTitles":["Nik\u0161a Stipani\u010dev\/Arhiva\/Hanza Media"],"incptvocmimagegalleryImageDescriptions":[""],"incptvocmimagegalleryImageFocus":["50:50"],"incptvocmimagegalleryImageDimensions":[{"size0":"1920x1322","k_12569148_1280.jpg":"1280x1280","k_12569148_1024.jpg":"1024x1024","k_12569148_640.jpg":"640x640","k_12569148_480.jpg":"480x480","k_12569148_340.jpg":"340x340","k_12569148_220.jpg":"220x220","o_12569148_1280.jpg":"1280x881","o_12569148_1024.jpg":"1024x705","o_12569148_640.jpg":"640x440","o_12569148_480.jpg":"480x330","o_12569148_340.jpg":"340x234","o_12569148_220.jpg":"220x151","h_12569148_1280.jpg":"1280x854","h_12569148_1024.jpg":"1024x683","h_12569148_640.jpg":"640x427","h_12569148_480.jpg":"480x320","h_12569148_340.jpg":"340x227","h_12569148_220.jpg":"220x147","pp_12569148_1280.jpg":"1006x1280","pp_12569148_1024.jpg":"805x1024","pp_12569148_640.jpg":"503x640","pp_12569148_480.jpg":"377x480","pp_12569148_340.jpg":"267x340","pp_12569148_220.jpg":"173x220"}]} [language] => * [multi_author] => 0 [type_id] => 100 [category] => TableOCMCategory Object ( [id] => 284 [name] => Ostalo [alias] => ostalo [description] => [parent] => 255 [extraFieldsGroup] => 9 [published] => 1 [image] => [access] => 1 [ordering] => 10 [params] => {"inheritFrom":"255","catMetaDesc":"","catMetaKey":"","catMetaRobots":"","catMetaAuthor":"","theme":"","num_leading_items":"2","num_leading_columns":"1","leadingImgSize":"Large","num_primary_items":"4","num_primary_columns":"2","primaryImgSize":"Medium","num_secondary_items":"4","num_secondary_columns":"1","secondaryImgSize":"Small","num_links":"4","num_links_columns":"1","linksImgSize":"XSmall","catCatalogMode":"0","catFeaturedItems":"1","catOrdering":"publishUp","catPagination":"2","catPaginationResults":"1","catTitle":"1","catTitleItemCounter":"1","catDescription":"1","catImage":"1","catFeedLink":"0","catFeedIcon":"0","subCategories":"1","subCatColumns":"2","subCatOrdering":"","subCatTitle":"1","subCatTitleItemCounter":"1","subCatDescription":"1","subCatImage":"1","itemImageXS":"","itemImageS":"","itemImageM":"","itemImageL":"","itemImageXL":"","catItemTitle":"1","catItemTitleLinked":"1","catItemFeaturedNotice":"0","catItemAuthor":"1","catItemDateCreated":"1","catItemRating":"0","catItemImage":"1","catItemIntroText":"1","catItemIntroTextWordLimit":"","catItemExtraFields":"0","catItemHits":"0","catItemCategory":"1","catItemTags":"1","catItemAttachments":"0","catItemAttachmentsCounter":"0","catItemVideo":"0","catItemVideoWidth":"","catItemVideoHeight":"","catItemAudioWidth":"","catItemAudioHeight":"","catItemVideoAutoPlay":"0","catItemImageGallery":"0","catItemImageGalleryWidth":"","catItemImageGalleryHeight":"","catItemDateModified":"0","catItemReadMore":"1","catItemCommentsAnchor":"1","catItemOCMPlugins":"1","itemDateCreated":"1","itemTitle":"1","itemFeaturedNotice":"1","itemAuthor":"1","itemFontResizer":"1","itemPrintButton":"0","itemEmailButton":"1","itemSocialButton":"1","itemVideoAnchor":"1","itemImageGalleryAnchor":"1","itemCommentsAnchor":"1","itemRating":"0","itemImage":"1","itemImgSize":"Large","itemImageMainCaption":"1","itemImageMainCredits":"1","itemIntroText":"0","itemFullText":"1","itemExtraFields":"0","itemDateModified":"1","itemHits":"0","itemCategory":"0","itemTags":"1","itemAttachments":"1","itemAttachmentsCounter":"1","itemVideo":"1","itemVideoWidth":"","itemVideoHeight":"","itemAudioWidth":"","itemAudioHeight":"","itemVideoAutoPlay":"0","itemVideoCaption":"1","itemVideoCredits":"1","itemImageGallery":"0","itemImageGalleryWidth":"","itemImageGalleryHeight":"","itemNavigation":"0","itemComments":"1","itemTwitterButton":"1","itemFacebookButton":"1","itemGooglePlusOneButton":"1","itemAuthorBlock":"0","itemAuthorImage":"0","itemAuthorDescription":"0","itemAuthorURL":"0","itemAuthorEmail":"0","itemAuthorLatest":"0","itemAuthorLatestLimit":"5","itemRelated":"0","itemRelatedLimit":"5","itemRelatedTitle":"1","itemRelatedCategory":"0","itemRelatedImageSize":"0","itemRelatedIntrotext":"1","itemRelatedFulltext":"0","itemRelatedAuthor":"0","itemRelatedMedia":"0","itemRelatedImageGallery":"0","itemOCMPlugins":"1"} [trash] => 0 [plugins] => {"customparams_created":"2019-11-04 19:44:34","customparams_modified":"2019-11-04 19:44:34","customparams_videobg":"","customparams_countdown_module":"","customparams_search_template":""} [language] => * [container] => 0 [container_name] => [_tbl:protected] => #__ocm_categories [_tbl_key:protected] => id [_tbl_keys:protected] => Array ( [0] => id ) [_db:protected] => JDatabaseDriverMysqli_Exabyte Object ( [name] => mysqli [serverType] => mysql [connection:protected] => mysqli Object ( [affected_rows] => 1 [client_info] => mysqlnd 5.0.12-dev - 20150407 - $Id: 7cc7cc96e675f6d72e5cf0f267f48e167c2abb23 $ [client_version] => 50012 [connect_errno] => 0 [connect_error] => [errno] => 0 [error] => [error_list] => Array ( ) [field_count] => 18 [host_info] => 127.0.0.1 via TCP/IP [info] => [insert_id] => 0 [server_info] => 5.5.30 [server_version] => 50530 [stat] => Uptime: 7537712 Threads: 4 Questions: 1542294017 Slow queries: 4693354 [sqlstate] => 00000 [protocol_version] => 10 [thread_id] => 110978023 [warning_count] => 0 ) [nameQuote:protected] => ` [nullDate:protected] => 0000-00-00 00:00:00 [_database:JDatabaseDriver:private] => sdproductiondb [count:protected] => 45 [cursor:protected] => [debug:protected] => [limit:protected] => 0 [log:protected] => Array ( ) [timings:protected] => Array ( ) [callStacks:protected] => Array ( ) [offset:protected] => 0 [options:protected] => Array ( [driver] => mysqli_exabyte [host] => 127.0.0.1 [user] => proxy_user_front03 [password] => b3hX5DrKwjx6 [database] => sdproductiondb [prefix] => sk_ [select] => 1 [port] => 6033 [socket] => ) [sql:protected] => JDatabaseQueryMysqli Object ( [offset:protected] => 0 [limit:protected] => 0 [db:protected] => JDatabaseDriverMysqli_Exabyte Object *RECURSION* [sql:protected] => [type:protected] => select [element:protected] => [select:protected] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => SELECT [elements:protected] => Array ( [0] => category.* [1] => IF(ISNULL(container.catid),false,true) AS container [2] => container.name AS container_name [3] => SEFURL_cr.menuItemID AS sefurl_belonging_menu_item ) [glue:protected] => , ) [delete:protected] => [update:protected] => [insert:protected] => [from:protected] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => FROM [elements:protected] => Array ( [0] => `#__ocm_categories` AS `category` ) [glue:protected] => , ) [join:protected] => Array ( [0] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => LEFT JOIN [elements:protected] => Array ( [0] => #__ocm_containers AS container ON category.id = container.catid ) [glue:protected] => , ) [1] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => LEFT JOIN [elements:protected] => Array ( [0] => #__ocm_sefurl_category_menu_relation AS SEFURL_cr ON category.id = SEFURL_cr.categoryID ) [glue:protected] => , ) ) [set:protected] => [where:protected] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => WHERE [elements:protected] => Array ( [0] => `category`.`id` = '240' ) [glue:protected] => AND ) [group:protected] => [having:protected] => [columns:protected] => [values:protected] => [order:protected] => [autoIncrementField:protected] => [call:protected] => [exec:protected] => [union:protected] => [unionAll:protected] => [selectRowNumber:protected] => ) [tablePrefix:protected] => sk_ [utf:protected] => 1 [utf8mb4:protected] => 1 [errorNum:protected] => 0 [errorMsg:protected] => [transactionDepth:protected] => 0 [disconnectHandlers:protected] => Array ( ) [ocmConfig] => Array ( ) ) [_trackAssets:protected] => [_rules:protected] => [_locked:protected] => [_autoincrement:protected] => 1 [_observers:protected] => JObserverUpdater Object ( [aliases:protected] => Array ( ) [observers:protected] => Array ( ) [doCallObservers:protected] => 1 ) [_columnAlias:protected] => Array ( ) [_jsonEncode:protected] => Array ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [year_lookup] => 0 [link] => /sport/ostalo ) [additional_categories] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 284 [name] => Ostalo [alias] => ostalo [parent] => 255 [published] => 1 [trash] => 0 [link] => /sport/ostalo ) ) [link] => /sport/ostalo/derbiji-diljem-dalmacije-omisani-stizu-u-goste-studentima-a-u-vrgorcu-nas-ceka-zestoka-borba-za-ostanak-1000520 [printLink] => /sport/ostalo/derbiji-diljem-dalmacije-omisani-stizu-u-goste-studentima-a-u-vrgorcu-nas-ceka-zestoka-borba-za-ostanak-1000520?tmpl=component&print=1 [tags] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 354918 [name] => Universitas Split [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => universitas-split [link] => /tag/universitas-split ) [1] => stdClass Object ( [id] => 438094 [name] => MNK Olmissum [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => mnk-olmissum [link] => /tag/mnk-olmissum ) [2] => stdClass Object ( [id] => 443895 [name] => MNK Vrgorac [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => mnk-vrgorac [link] => /tag/mnk-vrgorac ) [3] => stdClass Object ( [id] => 413913 [name] => MNK Split [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => mnk-split [link] => /tag/mnk-split ) [4] => stdClass Object ( [id] => 313456 [name] => MNK Square [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => mnk-square [link] => /tag/mnk-square ) ) [imageXSmall] => [imageSmall] => [imageMedium] => [imageLarge] => [imageXLarge] => [extraFields] => stdClass Object ( [SuperscriptTitle] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => futsal groznica [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [contains_infographic] => stdClass Object ( [id] => 61 [name] => Contains Infographic [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 4 [alias] => contains_infographic ) [Withoutads] => stdClass Object ( [id] => 62 [name] => Without ads [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 5 [alias] => Withoutads ) [Photo_gallery] => stdClass Object ( [id] => 63 [name] => Photo gallery [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 6 [alias] => Photo_gallery ) [promo] => stdClass Object ( [id] => 64 [name] => Promo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 7 [alias] => promo ) [contains_video] => stdClass Object ( [id] => 67 [name] => Contains video [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 9 [alias] => contains_video ) [premium_content] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) [exclude_comments] => stdClass Object ( [id] => 69 [name] => Exclude comments [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 11 [alias] => exclude_comments ) [open_link_in_new_window] => stdClass Object ( [id] => 70 [name] => Open link in new window [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 12 [alias] => open_link_in_new_window ) [horizontal_crop_of_the_main_photo] => stdClass Object ( [id] => 71 [name] => Horizontal crop of the main photo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 13 [alias] => horizontal_crop_of_the_main_photo ) [no_index] => stdClass Object ( [id] => 73 [name] => No-index [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 15 [alias] => no_index ) [no_cache] => stdClass Object ( [id] => 74 [name] => No-cache [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 16 [alias] => no_cache ) [dont_show_on_the_front_page] => stdClass Object ( [id] => 77 [name] => Don't show on the front page [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 17 [alias] => dont_show_on_the_front_page ) ) [attachments] => Array ( ) [cleanTitle] => Derbiji diljem Dalmacije: Omišani stižu u goste ‘studentima‘, a u Vrgorcu nas čeka žestoka borba za ostanak [num_of_authors] => 0 [author] => Joomla\CMS\User\User Object ( [isRoot:protected] => [id] => [name] => [username] => [email] => [password] => [password_clear] => [block] => [sendEmail] => [registerDate] => [lastvisitDate] => [activation] => [params] => [groups] => Array ( ) [guest] => 1 [lastResetTime] => [resetCount] => [requireReset] => [_params:protected] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( ) [initialized:protected] => [separator] => . ) [_authGroups:protected] => [_authLevels:protected] => [_authActions:protected] => [_errorMsg:protected] => [userHelper:protected] => Joomla\CMS\User\UserWrapper Object ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [link] => /autor/2024-05-13-13-04-06-264 [profile] => stdClass Object ( [id] => 1342 [gender] => m [description] => [image] => 1342.png [url] => [group] => 0 [plugins] => {"customparams_author_school":"","customparams_author_title":"","customparams_author_title_categoryid":"3","customparams_fb_link":"","customparams_tw_link":""} ) [avatar] => /components/com_ocm/images/placeholder/user.png ) [numOfComments] => 0 [mainImage] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2020/01/17/12569148.jpg [galleryCount] => 1 [hasImage] => 1 [mainImageAuthor] => Nikša Stipaničev/Arhiva/Hanza Media [mainImageDesc] => [popup_gallery] => Array ( [0] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2020/01/17/12569148.jpg [title] => Nikša Stipaničev/Arhiva/Hanza Media ) ) [bgPosition] => [videoType] => allvideos [text] => {OCMSplitter}

'Studentima' gori pod nogama u borbi za ostanak, Omišani žele preuzeti vrh

Atmosfera uoči malonogometnog derbija Universitas – Olmissum već je zagrijana. Ne treba je dodatno potpaljivati. Ulog je velik jednima i drugima, možda više Universitasu koji se bori za ostanak, no i Olmissum ima svoj cilj, želi večeras izbiti na prvo mjesto. Bit će tu svega. Da ne duljimo, evo zašto se isplati doći večeras na splitske Gripe (20 sati).

Universitas se nalazi usred najveće krize otkako je ušao u prvoligaško društvo. Pet su utakmica „studenti” bez pobjede, od 8. studenoga kad su svladali Alumnus. Sada im već pošteno gori pod nogama, poravnati su s pretposljednjom Uspinjačom, jedinom momčadi koja je postigla manje golova od njih. Lani su bez većih problema izborili ostanak, no ove će se godine morati dobro pomučiti.

Omišani bi pobjedom nad AFCU-om barem na jedan dan zasjeli na čelo ligaške ljestvice. Možda i dulje ako vodeći Makarani ne bi pobijedili Alumnus. Bio bi to još jedan povijesni trenutak omiškog kluba kojemu sjajno ide u debitantskoj prvoligaškoj sezoni. Nedavno je igrao i finale Kupa u Karlovcu, a jedini kiks dogodio mu se baš protiv Universitasa koji ga je pobijedio na Ribnjaku (1:0).

Nekada su Marin Mandić i Duje Maretić zajedno radili u omladinskoj školi Splita pod paskom legendarnog vratara Ive Jukića, a danas su na suprotnim stranama. Mandić se u međuvremenu priključio projektu Universitasa koji je uveo u Prvu ligu, a isto je učinio Maretić s Olmissumom kojeg je preuzeo u ljeto 2018. Duje će sutra proslaviti 28. rođendan, a Mandić u ožujku 26. Najmlađi su treneri u ligi, ali vrlo talentirani i uspješni.

Universitas je osnovan 2016. kao amaterski, studentski klub koji okuplja studente i alumnije Sveučilišta u Splitu, a utemeljen je na tradiciji futsal reprezentacije tog Sveučilišta. U rekordnom roku došli su iz Županijske u Prvu ligu, a iako imaju studentski predznak mogu se pohvaliti vrsnim igračima (neki su bili i profesionalci) poput Bilića, Gotovca, Taćija, Šuljića, Trivkovića, Mijića... S druge strane, godinu stariji Olmissum financijski je moćniji. Ima sjajne uvjete za rad uključujući vlastitu dvoranu za treninge, a u debitantskoj sezoni prve lige doveo je jake „face” poput Luketina, Perića, Jurline, Sekulića... Malo koja momčad to može. Rivalitet ovih dvaju klubova počeo je još u Drugoj ligi Jug kada je Universitas bio uspješniji, pa su Omišani na ulazak u viši rang morali čekati još godinu dana.

Nikola Pavić prvi je strijelac Olmissuma s devet golova u ligi, od čega je šest postigao u posljednja četiri susreta. U odličnoj je formi, pa će biti intrigantno vidjeti hoće li nastaviti u istom ritmu i večeras ili će ga Universitasova obrana na čelu s možda i najboljim vratarem lige Frankom Bilićem zaustaviti. Domaćini bi trebali biti kompletni, a gosti su bez Luketina i Sekulića koji su dobili crvene kartone u prošlom kolu protiv Vrgorca.

Prošle zime Gotovac se pridružio Universitasu baš iz Olmissuma, međutim nije mogao igrati cijelu polusezonu jer nije dobio istupnicu iz kluba koja mu je bila potrebna. Nije to najbolje sjelo Splićanima, no ove sezone dočekali su svog novog igrača koji je sa šest golova njihov najbolji strijelac.

Od epskog finala do bitke za život

Prije osam godina ova dva kluba igrali su epsko finale Prvenstva Hrvatske, u pet utakmica, a sad oba kluba traže bodove za ostanak.

Vrgorac su mnogi vidjeli kao favorita za trofeje, dok Split ima zlatnu generaciju juniora pojačanu s prekaljenim internacionalcima. No, nijednom klubu ove sezone ne ide. Međutim, to govori još nešto, koliko je naša jaka.  Vrgorački “nebesko-plavi” davno su sve kredite  potrošili, sad Arbenu Ademiju i Vladimir Bebeku, koji je kao vojnik kluba pojačao stručni stožer, predstoji mukotrpan posao.

- Jednostavno više nemamo pravo na prosipanje bodova, moramo ovu utakmicu dobiti. Svjesni smo da neće biti lako, sve ćemo napraviti da  dođemo do tri boda, iako će nam nedostajati Josip Sesar i Ante Babić. Znamo da Splitu gori pod nogama, ali u ovakvoj situaciji kad smo osam bodova udaljeni od  ispadanja, ne mogu  se vaditi na nama - kaže Ante Kraljević. 
Najtrofejniji hrvatski klub, Split, ove godine još nema pobjede u prvenstvu, prikovani su za dno tablice. Splićani su bili u  prošlom kolu na Gripama korak do pobjede protiv direktnog konkurenta, Alumnusa. Vodili su 2:0 i 4:2, no,  na kraju su uzeli samo mršavi bod.

- Nitko nas nije nadigrao ove sezone, međutim imamo dosta mladih igrača kojima koncentracija pada u završnici i to je po meni glavni problem. Liga nam je uistinu jaka i ne možete se opustiti protiv nikoga. U Vrgorac idemo kompletni i učinit ćemo sve da dođemo do bodova. Vjerujem da možemo ostati u ligi, a onda se za play-off pojačati i otvoreno boriti sa svima - istaknuo je Luka Perić.

Traži se Novo Vrijeme

Evo Makarana opet u Zagrebu.

Nakon prošlotjednog remija bez pogodaka kod Futsal Dinama, prvog prvoligaškog susreta Novog Vremena u kojem se mreže uopće nisu tresle, prvaci će sutra u goste i Alumnusu. Tim remijem Makarani su zadržali lidersku poziciju, ali sada još više osjećaju dah pratnje za vratom. Sada i Olmissum i Square imaju tek po bod manje, a i Crnica se približila na tri boda zaostatka.

Nisu u idealnom trenutku, imaju samo dvije pobjede u zadnjih pet susreta. Novi kiks doveo bi i jedinicu u pitanje, a na to nas nisu navikli. Vrijeme je da Novo Vrijeme kao favorit za obranu naslova ubaci u brzinu više. Alumnus je pak oteo prvu pobjedu Splitu na Gripama (4:4). Novo Vrijeme Apfel s njima ima nekih neraščišćenih računa još od prošle sezone, tada su ih Zagrepčani senzacionalno eliminirali u polufinalu kupa.

Možda Makarani nisu zabili Futsal Dinamu, ali zadnja dva susreta nisu ni primili pogodak, već 80 minuta igre.

Desetkovani Square dočekuje Futsal Dinamo

Stiže Futsal Dinamo, a Antunu Bačiću, treneru Squarea, gotovo da trebaju prsti druge ruke da nabroji sve izostanke.

- Ne možemo računati na Brazilca Keka, koji ima tri žuta kartona te nema pravo nastupa. Dvojica reprezentativaca Ante Daničić i Maro Đuraš su i dalje izvan stroja, a kako stvari stoje 99 posto nećemo moći zbog viroze računati ni na kapetana Hrvoja Cvjetkovića i vratara Alena Turuka – otkrio je Bačić.

Kolo prije, protiv Uspinjače Gimke, nije mogao računati na Brazilca Pelea, najboljeg strijelca, te osim Đuraša i Daničića još ni na Adrijana Micevskog, reprezentativca Makedonije.

- Gora je sad situacija nego je bila prije utakmice s Uspinjačom – istaknuo je trener Squarea. 

Tko je ‘gori’ suparnik, Uspinjača Gimka ili Futsal Dinamo?

- Nama je nezgodniji Dinamo. Tjelesno su u dobrom stanju. Igraju agresivno, a s obzirom na našu situaciju, kraću rotaciju, možda nam je Dinamo najgori suparnik koji nam je mogao doći kad je ovako.

Bačić kaže kako bodovni učinak “modrih” nije pravi pokazatelj snage suparnika.

- Momčad je to koja igra moderno, dosta brzo i agresivno, bez obzira na manjak iskustva. Ako ćemo o pojedincima tu su u prvom redu Davor Kanjuh i Kristian Čekol, ali sve bolje i bolje igra niz mladića, koji su ove sezone dobili priliku. Posebno bih izdvojio Matea Mužara, mladića koji igra po mom guštu već sad ozbiljan mali nogomet. Što se nas tiče, jesmo u problemima, ali pripremili smo se dosta dobro za Futsal Dinamo. Vjerujem da smo uspjeli fizički dignuti momčad, koja bi se trebala, bez obzira na kraći kadar, nametnuti. Analizirali smo dosta suparnika. Ako budemo mogli izdržati ritam, optimist sam.

Još uvijek se dosta priča o utakmici protiv Uspinjače, nedosuđenom kaznenom udarcu za Square i činjenici da je u tom trenutku vratar gostiju Marko Vuković imao već žuti karton. Square je u tom trenutku, 33. minuta, vodio s 2:1. Sudac Vedran Babić se nije oglasio, a u idućoj minuti gosti su izjednačili. Na kraju završilo je 3:3, a Square je mogao pobjedom preuzeti vrh.

- I dalje imamo jako dobru situaciju. Na ruku nam ide pauza zbog nastupa reprezentacije u kvalifikacijama za SP. Nadam se kako će se uskoro vratiti ozlijeđeni, te kako ćemo kompletni i još bolje spremni dočekati najvažniji dio sezone – poželio je trener Squarea.

Dubrovčani žele ispisati povijest. Prvi put osvojiti naslov prvaka Hrvatske. Uprava ‘crveno plavih’ na čelu sa Željkom Ragužom povukla je novi potez. Dovela je iskusnog, 37-godišnjeg Španjolca Josea Lozana. Rođen je u Madridu, igra na poziciji pivota. Prvi dio sezone proveo je u Sportingu iz Pariza. Pravo nastupa imat će protiv Crnice u Šibeniku u 12. kolu.

Crnica nakon odličnog ulaska u novu godinu ide u goste Uspinjači

Malonogometaši Crnice odlično su ušli u novu godinu pobijedivši na svom parketu splitski Universitas 8:5. Šibenčani su se učvrstili na četvrtom mjestu i praktički ‘zacementirali’ plasman u play-off, iako je još dosta kola ostalo do kraja.

Za razliku od Crnice, njihov večerašnji protivnik Uspinjača muči probleme oko zadržavanja prvoligaškog statusa i trebaju svaki bod kao ozebli sunce:

- Ne bojim se ja za njih, neće se oni boriti za opstanak. Oni su jako dobri i samo su igrom slučaja trenutačno na devetoj poziciji. Uostalom, to je momčad koja je prije mjesec dana osvojila Kup. Doveli su dvojicu Brazilaca Rafinhu i Otahnu, koji nemaju pravo nastupa večeras. Znamo da nas čeka teška, tvrda utakmica. To više što je Uspinjača sraz kontra Crnice označila kao ‘utakmicu godine’- kazao je Mladen Perica, trener Šibenčana.

Crničani strahuju i od podloge na kojoj će se igrati utakmica. Riječ je o istoj dvorani u kojoj se nikako nisu snašli protiv Dinama:

- Igra se na rukometnoj podlozi koja je puna ljepila i to nam je hendikep. Ipak, vjerujem da ćemo sada biti iskusniji nego protiv Dinama. Moramo odigrati čvrsto, pobjedom bismo gotovo osigurali barem četvrtu poziciju. S obzirom na dobar raspored, mogli bismo ciljati i na nešto više - zaključio je Perica.

Utakmica počinje u 18 sati.

[jcfields] => Array ( ) [event] => stdClass Object ( [BeforeDisplay] => [AfterDisplay] => [AfterDisplayTitle] => [BeforeDisplayContent] => [AfterDisplayContent] => [OCMBeforeDisplay] => [OCMAfterDisplay] => [OCMAfterDisplayTitle] => [OCMBeforeDisplayContent] => [OCMAfterDisplayContent] =>
Nikša Stipaničev/Arhiva/Hanza Media
[OCMUserDisplay] => [OCMCommentsCounter] => [OCMCommentsBlock] => ) [image] => [imageWidth] => 600 [comments] => Array ( ) [absoluteURL] => https://slobodnadalmacija.hr/sport/ostalo/derbiji-diljem-dalmacije-omisani-stizu-u-goste-studentima-a-u-vrgorcu-nas-ceka-zestoka-borba-za-ostanak-1000520 [emailLink] => /component/mailto/?tmpl=component&template=site&link=26e7435b4e2cd0eca00ba49f625678c01803a221 [twitterURL] => http://twitter.com/intent/tweet?text=Derbiji+diljem+Dalmacije%3A+Omi%C5%A1ani+sti%C5%BEu+u+goste+%E2%80%98studentima%E2%80%98%2C+a+u+Vrgorcu+nas+%C4%8Deka+%C5%BEestoka+borba+za+ostanak&url=https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fsport%2Fostalo%2Fderbiji-diljem-dalmacije-omisani-stizu-u-goste-studentima-a-u-vrgorcu-nas-ceka-zestoka-borba-za-ostanak-1000520 [socialLink] => https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fsport%2Fostalo%2Fderbiji-diljem-dalmacije-omisani-stizu-u-goste-studentima-a-u-vrgorcu-nas-ceka-zestoka-borba-za-ostanak-1000520 )
Array ( [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => futsal groznica [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [2] => stdClass Object ( [id] => 61 [name] => Contains Infographic [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 4 [alias] => contains_infographic ) [3] => stdClass Object ( [id] => 62 [name] => Without ads [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 5 [alias] => Withoutads ) [4] => stdClass Object ( [id] => 63 [name] => Photo gallery [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 6 [alias] => Photo_gallery ) [5] => stdClass Object ( [id] => 64 [name] => Promo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 7 [alias] => promo ) [7] => stdClass Object ( [id] => 67 [name] => Contains video [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 9 [alias] => contains_video ) [8] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) [9] => stdClass Object ( [id] => 69 [name] => Exclude comments [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 11 [alias] => exclude_comments ) [10] => stdClass Object ( [id] => 70 [name] => Open link in new window [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 12 [alias] => open_link_in_new_window ) [11] => stdClass Object ( [id] => 71 [name] => Horizontal crop of the main photo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 13 [alias] => horizontal_crop_of_the_main_photo ) [12] => stdClass Object ( [id] => 73 [name] => No-index [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 15 [alias] => no_index ) [13] => stdClass Object ( [id] => 74 [name] => No-cache [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 16 [alias] => no_cache ) [14] => stdClass Object ( [id] => 77 [name] => Don't show on the front page [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 17 [alias] => dont_show_on_the_front_page ) )
StoryEditorOCM
Ostalofutsal groznica

Derbiji diljem Dalmacije: Omišani stižu u goste ‘studentima‘, a u Vrgorcu nas čeka žestoka borba za ostanak

Piše Vedran Babić, Mate Primorac, Frane Vulas, Tonči Vlašić, Krešimir Gulin
17. siječnja 2020. - 16:17

'Studentima' gori pod nogama u borbi za ostanak, Omišani žele preuzeti vrh

Atmosfera uoči malonogometnog derbija Universitas – Olmissum već je zagrijana. Ne treba je dodatno potpaljivati. Ulog je velik jednima i drugima, možda više Universitasu koji se bori za ostanak, no i Olmissum ima svoj cilj, želi večeras izbiti na prvo mjesto. Bit će tu svega. Da ne duljimo, evo zašto se isplati doći večeras na splitske Gripe (20 sati).

Universitas se nalazi usred najveće krize otkako je ušao u prvoligaško društvo. Pet su utakmica „studenti” bez pobjede, od 8. studenoga kad su svladali Alumnus. Sada im već pošteno gori pod nogama, poravnati su s pretposljednjom Uspinjačom, jedinom momčadi koja je postigla manje golova od njih. Lani su bez većih problema izborili ostanak,...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
13. svibanj 2024 15:04