StoryEditor
Ostalouvredljivi komentari

Britanska policija uhitila četiri osobe zbog rasističkog zlostavljanja engleskih reprezentativaca nakon poraza u finalu Eura

Piše Hina
15. srpnja 2021. - 17:32

Britanska policija uhitila je četiri osobe zbog internetskog rasističkog zlostavljanja usmjerenog na članove engleske nogometne reprezentacije nakon poraza u finalu Europskog prvenstva.

Specijalna policijska jedinica istražuje uvredljive komentare na društvenim mrežama nakon što su trojica tamnoputih engleskih nogometaša, Marcus Rashford, Jadon Sancho i Bukayo Saka, bili meta rasističkog zlostavljanja nakon promašaja jedanaesteraca u finalu.

"Usko surađujemo s platformama koje nam pružaju podatke potrebne za napredovanje istrage", rekao je šef policije Mark Roberts.

"Ako utvrdimo da stojite iza ovog zločina, ući ćemo vam u trag i suočit ćete se s ozbiljnim posljedicama svojih sramotnih postupaka," dodao je.

U srijedu je policija u Manchesteru potvrdila da je uhitila 37-godišnjaka iz Ashton-upon-Merseyja nakon što je objavio poruke mržnje nakon nedjeljne utakmice.

Britanski premijer potvrdio je u srijedu da će vlada izmijeniti zakon koji će dopustiti strože kazne i zabranu dolaska na utakmice zbog rasističkih primjedbi na mrežama.

item - id = 1112993
related id = 0 -> 1127234
related id = 1 -> 1126579
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. rujan 2021 04:57