StoryEditorOCM
KošarkaNovi izazovi

Žuti krenuli za Beograd, nedostaje važna karika: ‘Imamo velike ambicije...‘. Na Gripama i velika novost, bit će kaljenja

Piše Ivan Renić
25. listopada 2023. - 13:50

Tri pobjede vezao je Split! Dvije u domaćem prvenstvu, jedna u regionalnom. Ona protiv Borca na Gripama (75:61) najvažnija je za Žute. Upisano je tako prvo slavlje u regionalnoj ligi i prekinut neugodan niz poraza. Pred košarkašima Slavena Rimca put je u Beograd, na ogled s FMP-om (petak, 18 sati), dok će u ponedjeljak na domaćem parketu odmjeriti snage s Cibonom.

O stanju u momčadi uoči puta govorio je trener Rimac.

- Očekujemo novu utakmicu na valu posljednjih pobjeda. Odigrali smo par dobrih utakmica i to nas je napunilo optimizmom. Imamo velike ambicije u sljedećoj. FMP na početku sezone izgleda malo lošije nego u prošloj. Doveli su nove igrače, još se traže. Mi tu vidimo svoju priliku. Imamo i mi ozlijeđenih igrača. Bit ćemo bez Kalajžića i Perkušića. Ali idemo s optimizmom odigrati kvalitetno.

Utakmica s Cibonom na Gripama pomaknuta je na ponedjeljak što je olakšalo Žutima.

- Nakon toga nam slijedi Cibona koja igra u sastavu s po pet seniora i juniora. Moramo odigrati agresivno, pobijediti utakmicu tempom. Ne smijemo dozvoliti da im ta petorka izdrži cijelu utakmicu. Svi s klupe su mladi igrači koji nemaju iskustva. Ide nam na ruku što je utakmica u ponedjeljak jer je povratak iz Beograda zahtjevan.

Rimac je otkrio i koliko je ozbiljna Kalajžićeva ozljeda.

- Mora još obaviti preglede, pa ćemo znati točno. Mislim da to nije tip ozljede koja će ga udaljiti s parketa na duže vrijeme. Mislim da će biti u sastavu za Cibonu i vidjet ćemo hoćemo li ga koristiti u toj utakmici.

image
Luka Mladinić

Nova ekipa

Na konferenciji za medije bio je i sportski direktor Teo Čizmić koji je kratko proanalizirao početak sezone. Osvrnuo se na stopostotni učinak u domaćem prvenstvu.

- Statistički tako izgleda, ali nama je cilj ukomponirati ekipu. Vide se koraci naprijed i to je najvažnije. Nedostatke za sada kompenziramo jako dobro, sve ide svojim tijekom. Ide se u svaku novu utakmicu s nadom u pobjedu.

Otkrio je Čizmić i jedan novitet na Gripama. Oformit će se druga momčad Žutih sastavljena od mladih igrača kojima su prijeko potrebne minute i seniorske utakmice.

- Novost je što smo krenuli s drugom ekipom. To je juniorsko-kadetska momčad kako bi djeca dobila jake utakmice protiv seniora i kako bi se što bolje prilagodili. Krajnji cilj je da završe u prvoj momčadi.

Split je, podsjetimo, nakon pet kola u domaćem prvenstvu i dalje bez poraza. Svladali su redom Šibenku, Cedevitu Junior, Dubrovnik, Dinamo i Dubravu. Uz Žute, stopostotan je i Zadar, dok Dinamo i Cibona imaju po jednu izgubljenu. Što se regionalne lige tiče, tamo su Žuti na omjeru od jedne pobjede i tri poraza. Ispod njih u poretku su Cibona i Mornar. Jasno je da Rimčevu momčad tamo čeka borba za ostanak.

Njihov sljedeći protivnik upisao je također samo jedno slavlje, protiv Cibone. U neveselom je trenutku FMP. U posljednjih pet utakmica imaju četiri poraza. Gostovanje je to na kojem Split ima pravo tražiti svoju priliku.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. travanj 2024 02:57