StoryEditorOCM
Košarkašaptom pali

Zadar doživio težak poraz od Mege i zauzeo šesto mjesto na ABA Superkupu

Piše Dražen Žura
20. rujna 2023. - 17:12

Zadar je nakon osobito teškog poraza protiv Mege (78:101) u konačnici zauzeo šesto mjesto na ABA Superkupu. Istina, mora se ponoviti kako se nije moglo računati na Božića kroz sve tri utakmice i Drežnjaka u dvije, dok su Žganec i Mazalin  u zadnjoj nastupili pod ozljedom.

Primjetno je kako postoje problemi s energijom što začuđuje jer je Zadar prvi krenuo s pripremama i onda su mu se dogodile „mikro traume”, koje mogu biti i posljedica kondicijskih treninga. Ali, još uvijek traje vrijeme prilagodbe nekih novih igrača, kao i uigravanje uoči nove sezone koja kreće na kraju ovoga mjeseca.

Mega je pak najmlađa momčad u ABA ligi, njihov Topić koji je tek punoljetan i godinu stariji Jelavić bili su nerješiva zagonetka. Ako bismo gledali malo svjetla u tunelu poraza onda je to iskorak Njegovana, koji je vršnjak Meginom dvojcu, a kojem samo više treba vjerovati, jer je ukazane minute iskoristio jako dobro.

Nije bilo nimalo ugodno otvaranje gledano iz zadarskog kuta, dok se trepnulo okom Mega je stigla do vodstva 9:0! Zadar je pak na svoje prve poene čekao tri minute, za tri poena ubacio je Žganec. I onda je opet Mega preuzela kontrolu igre te stvarala izraženiju prednost.

Između prvog i drugog realiziranog napada Zadar je čekao četiri minute, ovoga puta strijelac bijaše Lakić. Da se ne dogodi pravi raspad pobrinuo se „tricom” Jambrović, kasnije je realizirao i jedno slobodno bacanje (13:21). Teško je opisati sve način na koje je zadarska momčad gubila lopte, k tome šut za tri poena do kraja prve četvrtine nije izgledao nimalo dobro (2-11).

Istina, nije se ni Mega u tom dijelu osobito istaknula, međutim, imali su bolji skok, raznovrsnije napade i raspoloženog Jelavića i Jovića! U idućoj četvrtini, Mega je pritisnula u obrani i napadu, lako su probijali suparničku obranu,ranije spomenutima priključio se Miljenović, pa opet nastavio Jović. Iza toga glavnu ulogu imao je osamnaestogodišnji Topić kojeg je bilo na svim pozicijama i realizirao je napad za plus 21 Mege.

Nešto ranije Njegovan, kasnije i Klarica uspjeli su mrvicu ublažiti zaostatak do poluvremena. Otvaranje treće dionice obilježio je Topić, potom se dogodio kratki zadarski bljesak, međutim, izvana su ih „tricama” zasuli dodatno Jelavić, Miljenović, Malovec i negdje između Topić, dovoljno za njihov višak od 23 poena! Trsio se u obrani i napadu  Njegovan, zabio  je i „tricu”, ali se na drugoj strani raspucao Jović, potom i Kobzystyi, potom opet Topić, pa je Mega  bila na ugodnom vodstvu 86:51 po ulasku u 33. minutu posljednju četvrtine.

I onda malo zadarske „kozmetike”, krenulo je izvana Lakića.

Zadar – Mega MIS 78:101 (13:21, 18:27, 20:30, 25:22).

PODGORICA – Dvorana: SC „ Morača”
Gledatelja: 19. 

Suci: Mario Majkić (Slovenija), Dragan Porobić (Bosna i Hercegovina) i Vojislav Lepetić (Crna Gora). 

ZADAR: Klarica(9), Sikirić (2), Žganec (5), Mazalin(11), Njegovan (9), Lakić (17), Mekić (7), Jambrović (5), Grbić, Ramljak (13).

MEGA: Paunović, Miljenović (22), Jelavić (15), Kobzystyi (7), Milutinović, Đurišić (6), Kovačević (4), Plavšić (4), Jović (13), Topić (27), Malovec (3).

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
08. lipanj 2024 08:00