StoryEditorOCM
KošarkaModri u Splitu

Sad se ‘vade‘ na Dinamu, samo ljuta teorija uz pomoć ‘filijale‘ ostala je kao zadnja nada u borbi s Derbyjem

Piše Frane Vulas
1. travnja 2024. - 14:55

Porazom na Uskrs od Mege Mis u Beogradu 78:92 košarkaši Splita svoje su šanse za plasman u play off Admiral Bet ABA lige sveli na ‘ljutu‘ teoriju. Uoči zadnjeg kola ‘žuti‘ imaju skor 11-14, SD Derby je uz utakmicu manje na omjeru 11-13, a sedma Igokea je već nedostižna sa skorom 13-12. Ostala je dvojba samo tko će kao zadnji osmi u doigravanje. Već u ponedjeljak navečer SC Derby ima priliku sve riješiti, svladati u gostima Crvenu zvezdu Meridianbet (18 sati) i osigurati osmo mjesto i play off zbog boljeg međusobnog skora u odnosu na momčad s Gripa.

A i u slučaju da u zadnje kolo dvije momčadi uđu bodovno poravnate, opet momčadi trenera Slavena Rimca ostaju tek tanke nade u play off. U zadnjem kolu na Gripe stiže baš euroligaška Crvena zvezda, dok je SC Derby domaćin Budućnosti VOLI. Domaćim porazom od Partizan Soccer Beta u nedjelju Budućnost je ostala cementirana na trećem mjestu i taj susret protiv gradskog ‘rivala‘ Derbyja im neće imati nikakav rezultatski značaj. Uz to, SC Derby je od ranije ‘filijala‘ Budućnosti. Makar, Derby je ove sezone pobjeđivao Budućnost i u polufinalu Superkupa ABA lige, u regionalnoj ligi u gostima i u finalu crnogorskog kupa. Split bi dakle trebao svladati euroligaša, doduše nezainteresiranog, SC Derby izgubiti kod kuće od gradskog rivala s kojim surađuje. Uz sve to te se utakmice zadnjeg kola koje odlučuju o plasmanu ne igraju u istom terminu, nego u razmaku od dva dana, SC Derby igra u petak, a Split tek u nedjelju.

image
Tom Dubravec/Cropix

Prije toga ‘žute‘ koji su u padu forme čeka gust raspored u domaćem prvenstvu. U utorak navečer na Gripe stiže Dinamo. Taj susret igra se s početkom u 20.30 sati. A do Zvezde moraju Splićani i u petak u goste Cedeviti Junior. Uoči zadnjih šest kola u kojima će pasti odluka o ‘jedinici‘ vodeći Zadar je na omjeru 25-2, dok je prvi pratitelj Split na 24-3.

Standings provided by Sofascore
image
Tom Dubravec/Cropix

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
30. travanj 2024 13:40