stdClass Object ( [id] => 1224617 [title] => Prošlo je točno godinu dana od odlaska legendarne Žane Lelas, posjetili smo njezinu košarkašku akademiju; Lokica: Još se nisam oporavio, ali nije bilo govora da zatvorim klub [alias] => proslo-je-tocno-godinu-dana-od-odlaska-legendarne-zane-lelas-posjetili-smo-njezinu-kosarkasku-akademiju-lokica-jos-se-nisam-oporavio-ali-nije-bilo-govora-da-zatvorim-klub [catid] => 278 [published] => 1 [introtext] => [fulltext] =>

Točno godina dana prošla je otkad je ovaj svijet napustila jedna od najboljih hrvatskih košarkašica svih vremena Žana Lelas Lokica.

Prvotni šok i neopisivu bol, nakon suočavanja s realnošću naslijedila je i zabrinutost mnogih za budućnost kluba koji je nazvan po njoj, koji je osnovala sa suprugom također sportskim entuzijastom, poznatim nogometnim trenerom Vjekoslavom Lokicom.

U samo nekoliko godina od osnutka 2016. Košarkaška akademija Žana Lelas je postala poznata po vrhunskom radu s mladim igračicama, lansiranju talenata, a zadnjih sezona i kao stabilan seniorski Premijerligaš. Prerani Žanin odlazak otvorio je prošlog rujna brojna pitanja što će biti dalje s klubom. Međutim, 365 dana kasnije košarkaški zaljubljenici u KAŽL-u na čelu s predsjednikom i trenerom kluba Vjekoslavom Lokicom, trenericom Anitom Rade, košarkašice svih uzrasta koje su igrački i ljudski rasle uz Žanu i uoči početka nove sezone zajedno brode istim putem. 

U svakom treningu, utakmici odrađenima protekle godine su navirala sjećanja na zajedničke trenutke i nenadoknadiv gubitak, stalno su iznova proživljavali ono što se dogodilo, ali uspjeli su svi zajedno sačuvati KAŽL. 

- Svima je bilo jako teško. Te cure su bile cijeli život sa Žanom. Teško mi je uopće o tome i pričati. Užasno je bilo – priča nam Lokica na spomen protekle godine.

Kako je sada?

- Kažu da vrijeme liječi sve, ali ne i koliko vremena treba proći da bi nešto izliječilo. Još uvijek je to sve svježe, relativno blizu. Godina dana je prošla, ali ja se osobno od toga nisam oporavio – otvorio nam je Lokica dušu, a suze su navirale na oči.

Najvažnije od svega je da ste uspjeli sačuvati klub koji ste zajedno (sa)gradili, a time i uspomenu na Žanu?

- Činjenica je da je klub krenuo iz ničega, da nismo imali baš ništa. Krenuli smo s malom dječicom. Tu je stvarno uloženo toliko truda i ljubavi, da to ne mogu shvatiti oni koji to nisu prošli i zato to vjerojatno niti ne cijene. Da netko osvoji toliko medalja bez novca, potpore... Sada smo kao klub drugu godinu u sustavu financiranja Grada, ali baš smo prošli težak i mukotrpan put - pričao nam je Lokica, a iz njega su navirale emocije.

- I cijeli taj put smo prošli sa svojom djecom. Zato mi je i krivo što su neki namirisali krv. Mislili su očerupati sve što mogu. Nažalost, u nekom manjem dijelu im je to i uspjelo, ali ipak smo preživjeli, opstali i idemo dalje.

---

image
Ante Čizmić/Cropix
---

Spomenuto čerupanje odnosi se prije svega na pokušaje drugih klubova da im otmu talentirane mlade igračice koje su pod ugovorima. Pokušavaju iskoristiti situaciju.

- Ove sezone smo imali velikih problema jer su sve naše cure bile pod ogromnim pritiskom raznih klubova iako imaju ugovore. Vrlo je nekorektno ono što rade. Jasna su pravila, ako netko ima ugovor ne može otići.

Lina Strilić je prešla u Ragusu, njoj je istekao ugovor.

- Imali smo džentlmentski dogovor s obitelji Strilić da ćemo kada završi srednju školu vidjet što dalje. Postoji pravilo da cura kada napuni 18 godina mora potpisati ugovor s klubom, ali kako smo imali taj dogovor ispoštivao sam ga. Upitna nam je jedna druga igračica koja želi otići u Zagreb. Ne želimo da ode, to je cura u koju smo maksimalno ulagali, koju smo forsirali, koja je s našim klubom osvojila deset medalja u mlađim kategorijama, koja je već s 15 i pol godina bila u seniorskoj ekipi. No, netko ti napuni glavu obećanjima i... Naš klub nikome nije ništa dužan, niti za dvoranu, dobavljačima, igračicama. A nisam baš siguran da je u nekim drugim klubovima tako.

Pogotovo nije korektno pokušavati iskoristiti situaciju nakon onoga što se dogodilo lanjskog rujna.

- Svi su tada mislili da će se klub raspasti, ali to se nije dogodilo. Ne samo da se klub nije raspao, nego smo od tada osvojili tri medalje u mlađim kategorijama, na U15, U17 i U19 prvenstvima, i završili smo peti u seniorskoj ligi što je i više nego dobro. Nitko ne razumije da nitko ne može postati igrač bez kluba i trenera. Sve igračice koje su u nas to postale, to su napravile zahvaljujući našem klubu i trenerima i to se treba poštivati – poručio je Lokica.

Svi ženski klubovi u Hrvatskoj, ne samo košarkaški, pa tako i KAŽL, bore se s brojnim problemima, od prvenstveno financijskih, preko kadrovskih od manjka uvjeta za rad.

- To su ogromni problemi. Nema toliko djevojčica zainteresiranih za sport, nema novca, sponzora... Neki se sport ponekad malo izdigne, kao u zadnje vrijeme odbojka, ali sve ovo ostalo je muka Božja. Tako se i mi borimo, nastojimo održati kontinuitet.

---

image
Ante Čizmić/Cropix
---

Odlaske među kojima je i onaj Žanine i Vjekine kćeri Nike Lokice koja se ovog ljeta otisnula na studij u SAD će između ostalog nadomjestiti i angažmanom dvije Amerikanke Tatyane Davis i Shanice Lauren Johnson Atkins.

- Nažalost ostali smo bez nekih igračica, a neke su i ozlijeđene. Nika je otišla u Ameriku, Marija Smiljanić se ozlijedila i tek će se vratiti početkom godine, a ozlijedila se i Laura Jakelić. Strilić je uz to otišla u Ragusu i za dolaske Amerikanki smo se odlučili jer nije bilo dovoljno naših igračica na tržištu – kazao je Lokica.

- Stvorili smo dobru ekipu i sigurno ćemo biti među šest klubova u prvenstvu, a napravit ćemo sve da ostvarimo i nešto više. Osnovni cilj je osvojiti barem jednu medalju u mlađim kategorijama da nastavimo niz jer već sedam godina osvajamo medalje na državnim prvenstvima, u radu s mladima smo uz Trešnjevku najbolji. Želimo nastaviti istim smjerom, a bit će sigurno teško i financijski zahtjevno. U klubu smo samo trenerica Anita i ja. Pomaže nam i Petra Smiljanić, naša bivša igračica koja je upisala fakultet. Nije jednostavno ni lagano, ali treba izdržat’ – naglasio je Lokica.

Nika otišla u Ameriku

Dakle, kada se za nekog kaže da je alfa i omega nekog kluba, u Lokičinom slučaju se zaista ne pretjeruje. 

- Radim sve. Ja sam predsjednik, trener, ali i kondicijski trener, šofer, tajnik, blagajnik, bankomat. Anita maksimalno pomaže.

Samo što i robu ne pereš? - ubacili smo se i ne sluteći odgovor.

- Perem i dresove! I sušim ih, slažem, donosim ih, naručujem.

Čovjek klub?

- Doma mi je stan kao skladište, pun dresova, opreme. Rekla mi je Nika da sve stavim u njenu sobu.

Kćerka Nika koja je bila jedna od najboljih igračica KAŽL-a je ovog ljeta otišla studirati i igrati na koledž u SAD. Nažalost, otišla je ozlijeđena.

- Otišla je na Idaho State University. Nika je prednje križne ligamente koljena i kolateralni ligament ozlijedila u veljači. Operirana je tek u lipnju jer su joj šest-sedam dana poslije ozljede otkrili trombozu pa je prvo to trebalo liječiti što je trajalo tri i pol mjeseca. Oporavak ide dobro, ali cijelu ovu sezonu neće igrati. Želja joj je bila otići u Ameriku, morao sam je u tome podržati.

Lokica formalno nema pravo voditi ekipu.

- Službeno se u zapisniku utakmica vodim kao predstavnik kluba. Jedino Anita ima trenersku licencu. Ona trenira sve mlađe kategorije, školu košarke, U13, U15, U17 i U19 selekcije. Pokušat ću steći i licencu košarkaškog trenera. Čekam odgovor vezano za prijepis ocjena sa više trenerske iz Zagreba pa ću se pokušati upisati na višu trenersku školu u Mostaru. Polagao bih razliku ispita za košarku.

---

image
Ante Čizmić/Cropix
---

Kakva je razlika trenirati nogometaše i košarkašice?

- Sve je različito, ali sport je uvijek sport. Najveća razlika je u samom karakteru muškaraca i žena. Već sam se naviknuo, sada sam već evo sedmu godinu u tome. Prije sam pomagao i sa Žanom. Sada jednostavno nisam imao izbora. Morao sam se prihvatiti toga ili zatvoriti klub. Nekima to smeta pa pričaju o tome kako sam nogometni trener, ali mislim da vrijeme uvijek da sve odgovore. Svi su očekivali raspad kluba, a mi smo u zadnjih godinu dana osvojili tri medalje u mlađim kategorijama. Raspad se nije dogodio i neće se dogoditi ni ovu godinu. 

Kažu da je uvijek najteža prva godina.

- Bilo je baš teško. Svim curama je bilo teško, one su bile baš dosta i vezane za Žanu. Mislim da je ipak najteže bilo Niki i meni – priča nam Lokica, a suze mu naviru na oči.

- Evo Nika je sada otišla u Ameriku, ostao sam doma sam. To je užas. Spas mi je košarka.

---

‘Nikad nisam bio bolji trener’

Imaš li dvojbi da se vratiš nogometu?

- Uvijek ih ima, ali da se vratim nogometu morao bih naći nekoga tko bi se posvetio klubu. Neki kažu kako u nogometu nisam radio četiri i pol godine. Ma što to ima veze. Meni je zabava doma iz košarke nešto složiti u nogometu i obrnuto, kreativan sam. Nisam klasični košarkaški trener. Igračicama pokazujem pet izlaza iz jedne akcije, ali im kažem i da mogu u svakom trenutku odigrati nešto drugačije jer je kvaliteta igrača kada može nešto promijeniti, kreirati, stvoriti višak. Rekao bih da nikad nisam bio bolji trener! Nije bitno da li u košarci ili u nogometu.    

---

---

Petra Božan (16) osvojila europsko srebro, igrama oduševila skaute

Talentirana 16-godišnja igračica KAŽL-a Petra Božan je na kadetskom EP u Portugalu s Hrvatskom osvojila broncu, ali i skaute. Imala je prosjek od 13,6 koševa, 15 skokova i 2,4 blokade po susretu.

- Nije i po službenom izboru, ali je po statističkoj valorizaciji MVP prvenstva. Bila je najbolji skakač i bloker turnira, a u šest od sedam susreta imala je double-double učinke. Čudo je da je to uspjela jer je to dijete po susretu igralo 36 minuta, a imale su sedam utakmica u devet dana. Prije EP-a sam s njom dodatno radio dva sata dnevno da bi spremna došla na prvenstvo. Već je s 14 i pol godina igrala Premijer ligu – kazao je Lokica i dodao.

- I nju svi vrbuju, iako ima još dvije godine ugovora i nakon toga mora potpisati za nas.

---

---

Prve Amerikanke u povijesti splitske ženske košarke

Angažirane su ovog ljeta Tatyana Davis i Shanice Lauren Johnson Atkins.

- One su prve Amerikanke u povijesti kluba, možda i splitske ženske košarke. Johnson je prošle polusezone igrala u Brodu na Savi i u prosjeku je imala 19,4 koša, 14,1 skok i 3,6 asistencije. Vjerujemo da može biti dobra podrška našim mladim igračicama. Davis je ovo prvi angažman izvan SAD-a. Završila je Tenneseee State University, diplomirala umjetnost. Želi se dokazati u Europi. Naš klub bit će joj odskočna daska za dalje

---

[video] => [gallery] => [extra_fields] => Array ( [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => ‘namirisali su krv‘ [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [3] => stdClass Object ( [id] => 61 [name] => Contains Infographic [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 4 [alias] => contains_infographic ) [4] => stdClass Object ( [id] => 62 [name] => Without ads [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 5 [alias] => Withoutads ) [5] => stdClass Object ( [id] => 63 [name] => Photo gallery [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 6 [alias] => Photo_gallery ) [6] => stdClass Object ( [id] => 64 [name] => Promo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 7 [alias] => promo ) [8] => stdClass Object ( [id] => 67 [name] => Contains video [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 9 [alias] => contains_video ) [9] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) [10] => stdClass Object ( [id] => 69 [name] => Exclude comments [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 11 [alias] => exclude_comments ) [11] => stdClass Object ( [id] => 70 [name] => Open link in new window [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 12 [alias] => open_link_in_new_window ) [12] => stdClass Object ( [id] => 71 [name] => Horizontal crop of the main photo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 13 [alias] => horizontal_crop_of_the_main_photo ) [13] => stdClass Object ( [id] => 73 [name] => No-index [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 15 [alias] => no_index ) [14] => stdClass Object ( [id] => 74 [name] => No-cache [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 16 [alias] => no_cache ) [15] => stdClass Object ( [id] => 77 [name] => Don't show on the front page [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 17 [alias] => dont_show_on_the_front_page ) [16] => stdClass Object ( [id] => 78 [name] => Related on bottom [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 18 [alias] => related_on_bottom ) [17] => stdClass Object ( [id] => 79 [name] => Live button [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 19 [alias] => live_button ) [26] => stdClass Object ( [id] => 87 [name] => Instant articles [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 28 [alias] => instant_articles ) [27] => stdClass Object ( [id] => 91 [name] => S preporučuje [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 29 [alias] => s_preporucuje ) [28] => stdClass Object ( [id] => 92 [name] => S voli [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 30 [alias] => s_voli ) [29] => stdClass Object ( [id] => 93 [name] => Layout with three photos [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 31 [alias] => layout_with_three_photos ) [30] => stdClass Object ( [id] => 94 [name] => Gallery in the article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 32 [alias] => gallery_in_the_article ) [31] => stdClass Object ( [id] => 95 [name] => Required views [value] => 0 [type] => textfield [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 33 [alias] => required_views ) [32] => stdClass Object ( [id] => 96 [name] => FullHD image [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 34 [alias] => fullhd_image ) [33] => stdClass Object ( [id] => 98 [name] => Paid Article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 36 [alias] => paid_article ) ) [extra_fields_search] => ‘namirisali su krv‘ 2 0 8183 2 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 [created] => 2022-09-15 08:38:18 [created_by] => 3119 [created_by_alias] => [checked_out] => 0 [checked_out_time] => 0000-00-00 00:00:00 [modified] => 2022-09-15 13:56:17 [modified_by] => 3119 [publish_up] => 2022-09-15 13:25:00 [publish_down] => 0000-00-00 00:00:00 [trash] => 0 [access] => 1 [ordering] => 0 [featured] => 0 [featured_ordering] => 0 [image_caption] => [image_credits] => [video_caption] => [video_credits] => [hits] => 37 [params] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( [enable_css] => 1 [jQueryHandling] => 1.8remote [backendJQueryHandling] => remote [userName] => 1 [userImage] => 1 [userDescription] => 1 [userURL] => 1 [userEmail] => 0 [userFeedLink] => 1 [userFeedIcon] => 1 [userItemCount] => 30 [userItemTitle] => 1 [userItemTitleLinked] => 1 [userItemDateCreated] => 1 [userItemImage] => 1 [userItemIntroText] => 1 [userItemCategory] => 1 [userItemTags] => 1 [userItemCommentsAnchor] => 1 [userItemReadMore] => 1 [userItemOCMPlugins] => 1 [authorsListLimit] => 61 [tagItemCount] => 61 [tagItemTitle] => 1 [tagItemTitleLinked] => 1 [tagItemDateCreated] => 1 [tagItemImage] => 1 [tagItemIntroText] => 1 [tagItemCategory] => 1 [tagItemReadMore] => 1 [tagItemExtraFields] => 1 [tagOrdering] => [tagFeedLink] => 1 [tagFeedIcon] => 1 [genericItemCount] => 61 [genericItemTitle] => 1 [genericItemTitleLinked] => 1 [genericItemDateCreated] => 1 [genericItemImage] => 1 [genericItemIntroText] => 1 [genericItemCategory] => 1 [genericItemReadMore] => 1 [genericItemExtraFields] => 1 [genericFeedLink] => 1 [genericFeedIcon] => 1 [instantArticlesLimit] => 100 [instantArticlesExtraField] => 87 [instantArticlesExtraFieldON] => 2 [instantArticlesCategoriesChildren] => 0 [instantArticlesTitle] => [instantArticlesDescription] => [mainTagCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 396 [2] => 383 [3] => 424 [4] => 250 [5] => 251 [6] => 452 [7] => 252 [8] => 477 [9] => 253 [10] => 254 [11] => 255 [12] => 483 [13] => 256 [14] => 300 [15] => 257 [16] => 258 [17] => 260 ) [relatedItemsCategoriesChildren] => 1 [mobileJsonCustomHomepage] => 0 [mobileJsonQuoteModule] => 0 [mobileJsonWeatherModule] => 0 [mobileJsonLimit] => [mobileJsonObituary] => 0 [mobileApi2Enabled] => 1 [mobileApi2UserAgent] => OCM Mobile Articles [mobileApi2ImagePrefix] => h [mobileApi2ImageSuffix] => 1280 [mobileApi2DefaultAuthorImage] => /images/jpgs/user_face.jpg [mobileApi2TagLimit] => 50 [mobileApi2TagOrdering] => publishUp [mobileApi2TagCategories] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategories0] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 101 [mobileApi2TagExcludeCategories] => Array ( [0] => 318 [1] => 323 [2] => 301 [3] => 406 [4] => 417 ) ) [mobileApi2TagCategories1] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 328 ) [mobileApi2TagCategories2] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 329 ) [mobileApi2TagCategories3] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 327 ) [mobileApi2TagCategories4] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 478 ) [mobileApi2TagCategories5] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 494 ) ) [mobileApi2TagsSearchLimit] => 200 [mainFeedCategories] => Array ( [0] => 240 ) [feedLimit] => 50 [mostPopularFeedLimit] => 20 [feedItemImage] => 0 [feedImgSize] => S [feedItemIntroText] => 0 [feedTextWordLimit] => [feedItemFullText] => 1 [feedTextCharacterLimit] => 300 [feedItemSubtitle] => 1 [feedItemAuthor] => 0 [feedTtl] => 60 [feedDescription] => RSS feeds for Slobodna Dalmacija [feedItemTags] => 0 [feedItemVideo] => 0 [feedItemGallery] => 0 [feedItemAttachments] => 0 [feedBogusEmail] => [feedTopModules] => Array ( [0] => 105 ) [feedTopFbExcludeCategories] => Array ( [0] => 243 [1] => 353 [2] => 333 ) [introTextCleanup] => 0 [introTextCleanupExcludeTags] => [introTextCleanupTagAttr] => [fullTextCleanup] => 0 [fullTextCleanupExcludeTags] => [fullTextCleanupTagAttr] => [xssFiltering] => 0 [linkPopupWidth] => 900 [linkPopupHeight] => 600 [imagesQuality] => 100 [itemImageXS] => 100 [itemImageS] => 200 [itemImageM] => 400 [itemImageL] => 600 [itemImageXL] => 900 [itemImageGeneric] => 300 [catImageWidth] => 100 [catImageDefault] => 1 [userImageWidth] => 100 [userImageDefault] => 1 [commenterImgWidth] => 48 [onlineImageEditor] => sumopaint [imageTimestamp] => 0 [imageMemoryLimit] => [socialButtonCode] => [twitterUsername] => [facebookMetatags] => 1 [facebookImage] => Medium [comments] => 1 [commentsOrdering] => DESC [commentsLimit] => 10 [commentsFormPosition] => below [commentsPublishing] => 0 [commentsReporting] => 2 [commentsReportRecipient] => [inlineCommentsModeration] => 0 [gravatar] => 1 [antispam] => 0 [recaptchaForRegistered] => 1 [akismetForRegistered] => 1 [commentsFormNotes] => 1 [commentsFormNotesText] => [frontendEditing] => 1 [showImageTab] => 1 [showImageGalleryTab] => 1 [showVideoTab] => 1 [showExtraFieldsTab] => 1 [showAttachmentsTab] => 1 [showOCMPlugins] => 1 [sideBarDisplayFrontend] => 0 [staticURL] => https://static.slobodnadalmacija.hr [siteURL] => https://slobodnadalmacija.hr [sseHost] => sse.slobodnadalmacija.hr [lockingArticlesCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 424 [2] => 250 [3] => 251 [4] => 452 [5] => 252 [6] => 477 [7] => 253 [8] => 254 [9] => 255 [10] => 483 [11] => 256 [12] => 257 [13] => 258 [14] => 260 ) [lockingArticlesUnit] => YEAR [lockingArticlesQuantity] => 1 [photoGalleryExtraField] => 63 [photoGalleryExtraFieldON] => 2 [videoGalleryExtraField] => 67 [videoGalleryExtraFieldON] => 2 [tickerModules] => Array ( [0] => 408 [1] => 409 ) [gaEmail] => [mergeEditors] => 1 [sideBarDisplay] => 1 [attachmentsFolder] => [hideImportButton] => 0 [googleSearch] => 0 [googleSearchContainer] => ocmGoogleSearchContainer [OCMUserProfile] => 1 [OCMUserGroup] => 4 [redirect] => 101 [adminSearch] => simple [cookieDomain] => [gatherStatistics] => 1 [article_preview_ocm_category_id] => [taggingSystem] => 1 [lockTags] => 0 [showTagFilter] => 0 [ocmTagNorm] => 0 [ocmTagNormCase] => lower [ocmTagNormAdditionalReplacements] => [recaptcha_public_key] => marko_margeta [recaptcha_private_key] => zoey2013 [recaptcha_theme] => clean [recaptchaV2] => 1 [recaptchaOnRegistration] => 0 [akismetApiKey] => [stopForumSpam] => 0 [stopForumSpamApiKey] => [showItemsCounterAdmin] => 1 [showChildCatItems] => 1 [disableCompactOrdering] => 0 [metaDescLimit] => 150 [enforceSEFReplacements] => 0 [SEFReplacements] => À|A, Á|A, Â|A, Ã|A, Ä|A, Å|A, à|a, á|a, â|a, ã|a, ä|a, å|a, Ā|A, ā|a, Ă|A, ă|a, Ą|A, ą|a, Ç|C, ç|c, Ć|C, ć|c, Ĉ|C, ĉ|c, Ċ|C, ċ|c, Č|C, č|c, Ð|D, ð|d, Ď|D, ď|d, Đ|D, đ|d, È|E, É|E, Ê|E, Ë|E, è|e, é|e, ê|e, ë|e, Ē|E, ē|e, Ĕ|E, ĕ|e, Ė|E, ė|e, Ę|E, ę|e, Ě|E, ě|e, Ĝ|G, ĝ|g, Ğ|G, ğ|g, Ġ|G, ġ|g, Ģ|G, ģ|g, Ĥ|H, ĥ|h, Ħ|H, ħ|h, Ì|I, Í|I, Î|I, Ï|I, ì|i, í|i, î|i, ï|i, Ĩ|I, ĩ|i, Ī|I, ī|i, Ĭ|I, ĭ|i, Į|I, į|i, İ|I, ı|i, Ĵ|J, ĵ|j, Ķ|K, ķ|k, ĸ|k, Ĺ|L, ĺ|l, Ļ|L, ļ|l, Ľ|L, ľ|l, Ŀ|L, ŀ|l, Ł|L, ł|l, Ñ|N, ñ|n, Ń|N, ń|n, Ņ|N, ņ|n, Ň|N, ň|n, ʼn|n, Ŋ|N, ŋ|n, Ò|O, Ó|O, Ô|O, Õ|O, Ö|O, Ø|O, ò|o, ó|o, ô|o, õ|o, ö|o, ø|o, Ō|O, ō|o, Ŏ|O, ŏ|o, Ő|O, ő|o, Ŕ|R, ŕ|r, Ŗ|R, ŗ|r, Ř|R, ř|r, Ś|S, ś|s, Ŝ|S, ŝ|s, Ş|S, ş|s, Š|S, š|s, ſ|s, Ţ|T, ţ|t, Ť|T, ť|t, Ŧ|T, ŧ|t, Ù|U, Ú|U, Û|U, Ü|U, ù|u, ú|u, û|u, ü|u, Ũ|U, ũ|u, Ū|U, ū|u, Ŭ|U, ŭ|u, Ů|U, ů|u, Ű|U, ű|u, Ų|U, ų|u, Ŵ|W, ŵ|w, Ý|Y, ý|y, ÿ|y, Ŷ|Y, ŷ|y, Ÿ|Y, Ź|Z, ź|z, Ż|Z, ż|z, Ž|Z, ž|z, α|a, β|b, γ|g, δ|d, ε|e, ζ|z, η|h, θ|th, ι|i, κ|k, λ|l, μ|m, ν|n, ξ|x, ο|o, π|p, ρ|r, σ|s, τ|t, υ|y, φ|f, χ|ch, ψ|ps, ω|w, Α|A, Β|B, Γ|G, Δ|D, Ε|E, Ζ|Z, Η|H, Θ|Th, Ι|I, Κ|K, Λ|L, Μ|M, Ξ|X, Ο|O, Π|P, Ρ|R, Σ|S, Τ|T, Υ|Y, Φ|F, Χ|Ch, Ψ|Ps, Ω|W, ά|a, έ|e, ή|h, ί|i, ό|o, ύ|y, ώ|w, Ά|A, Έ|E, Ή|H, Ί|I, Ό|O, Ύ|Y, Ώ|W, ϊ|i, ΐ|i, ϋ|y, ς|s, А|A, Ӑ|A, Ӓ|A, Ә|E, Ӛ|E, Ӕ|E, Б|B, В|V, Г|G, Ґ|G, Ѓ|G, Ғ|G, Ӷ|G, y|Y, Д|D, Е|E, Ѐ|E, Ё|YO, Ӗ|E, Ҽ|E, Ҿ|E, Є|YE, Ж|ZH, Ӂ|DZH, Җ|ZH, Ӝ|DZH, З|Z, Ҙ|Z, Ӟ|DZ, Ӡ|DZ, Ѕ|DZ, И|I, Ѝ|I, Ӥ|I, Ӣ|I, І|I, Ї|JI, Ӏ|I, Й|Y, Ҋ|Y, Ј|J, К|K, Қ|Q, Ҟ|Q, Ҡ|K, Ӄ|Q, Ҝ|K, Л|L, Ӆ|L, Љ|L, М|M, Ӎ|M, Н|N, Ӊ|N, Ң|N, Ӈ|N, Ҥ|N, Њ|N, О|O, Ӧ|O, Ө|O, Ӫ|O, Ҩ|O, П|P, Ҧ|PF, Р|P, Ҏ|P, С|S, Ҫ|S, Т|T, Ҭ|TH, Ћ|T, Ќ|K, У|U, Ў|U, Ӳ|U, Ӱ|U, Ӯ|U, Ү|U, Ұ|U, Ф|F, Х|H, Ҳ|H, Һ|H, Ц|TS, Ҵ|TS, Ч|CH, Ӵ|CH, Ҷ|CH, Ӌ|CH, Ҹ|CH, Џ|DZ, Ш|SH, Щ|SHT, Ъ|A, Ы|Y, Ӹ|Y, Ь|Y, Ҍ|Y, Э|E, Ӭ|E, Ю|YU, Я|YA, а|a, ӑ|a, ӓ|a, ә|e, ӛ|e, ӕ|e, б|b, в|v, г|g, ґ|g, ѓ|g, ғ|g, ӷ|g, y|y, д|d, е|e, ѐ|e, ё|yo, ӗ|e, ҽ|e, ҿ|e, є|ye, ж|zh, ӂ|dzh, җ|zh, ӝ|dzh, з|z, ҙ|z, ӟ|dz, ӡ|dz, ѕ|dz, и|i, ѝ|i, ӥ|i, ӣ|i, і|i, ї|ji, Ӏ|i, й|y, ҋ|y, ј|j, к|k, қ|q, ҟ|q, ҡ|k, ӄ|q, ҝ|k, л|l, ӆ|l, љ|l, м|m, ӎ|m, н|n, ӊ|n, ң|n, ӈ|n, ҥ|n, њ|n, о|o, ӧ|o, ө|o, ӫ|o, ҩ|o, п|p, ҧ|pf, р|p, ҏ|p, с|s, ҫ|s, т|t, ҭ|th, ћ|t, ќ|k, у|u, ў|u, ӳ|u, ӱ|u, ӯ|u, ү|u, ұ|u, ф|f, х|h, ҳ|h, һ|h, ц|ts, ҵ|ts, ч|ch, ӵ|ch, ҷ|ch, ӌ|ch, ҹ|ch, џ|dz, ш|sh, щ|sht, ъ|a, ы|y, ӹ|y, ь|y, ҍ|y, э|e, ӭ|e, ю|yu, я|ya [ocmSef] => 0 [ocmSefLabelCat] => content [ocmSefLabelTag] => tag [ocmSefLabelUser] => author [ocmSefLabelSearch] => search [ocmSefLabelDate] => date [ocmSefLabelItem] => 0 [ocmSefLabelItemCustomPrefix] => [ocmSefInsertItemId] => 1 [ocmSefItemIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseItemTitleAlias] => 1 [ocmSefInsertCatId] => 1 [ocmSefCatIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseCatTitleAlias] => 1 [show_page_heading] => 0 [categories] => Array ( [0] => 278 ) [exclude_from_group_by_subcategories] => 0 [menu-anchor_css] => nav__link [menu_text] => 1 [menu_show] => 1 [menu-meta_description] => Najnovije vijesti iz košarke. [menu-meta_keywords] => vijesti, zanimljivosti, sport, košarka [secure] => 0 [page_title] => Košarka [page_description] => SiteMeta Description [page_rights] => [robots] => [inheritFrom] => 0 [num_leading_items] => 2 [num_leading_columns] => 1 [leadingImgSize] => Large [num_primary_items] => 4 [num_primary_columns] => 2 [primaryImgSize] => Medium [num_secondary_items] => 4 [num_secondary_columns] => 1 [secondaryImgSize] => Small [num_links] => 4 [num_links_columns] => 1 [linksImgSize] => XSmall [catCatalogMode] => 0 [catFeaturedItems] => 1 [catOrdering] => publishUp [catPagination] => 2 [catPaginationResults] => 1 [catTitle] => 1 [catTitleItemCounter] => 1 [catDescription] => 1 [catImage] => 1 [catFeedLink] => 0 [catFeedIcon] => 0 [subCategories] => 1 [subCatColumns] => 2 [subCatTitle] => 1 [subCatTitleItemCounter] => 1 [subCatDescription] => 1 [subCatImage] => 1 [catItemTitle] => 1 [catItemTitleLinked] => 1 [catItemFeaturedNotice] => 0 [catItemAuthor] => 1 [catItemDateCreated] => 1 [catItemRating] => 0 [catItemImage] => 1 [catItemIntroText] => 1 [catItemExtraFields] => 0 [catItemHits] => 0 [catItemCategory] => 1 [catItemTags] => 1 [catItemAttachments] => 0 [catItemAttachmentsCounter] => 0 [catItemVideo] => 0 [catItemVideoAutoPlay] => 0 [catItemImageGallery] => 0 [catItemDateModified] => 0 [catItemReadMore] => 1 [catItemCommentsAnchor] => 1 [catItemOCMPlugins] => 1 [itemDateCreated] => 1 [itemTitle] => 1 [itemFeaturedNotice] => 1 [itemAuthor] => 1 [itemFontResizer] => 1 [itemPrintButton] => 0 [itemEmailButton] => 1 [itemSocialButton] => 1 [itemVideoAnchor] => 1 [itemImageGalleryAnchor] => 1 [itemCommentsAnchor] => 1 [itemRating] => 0 [itemImage] => 1 [itemImgSize] => Large [itemImageMainCaption] => 1 [itemImageMainCredits] => 1 [itemIntroText] => 0 [itemFullText] => 1 [itemExtraFields] => 1 [itemDateModified] => 1 [itemHits] => 0 [itemCategory] => 0 [itemTags] => 1 [itemAttachments] => 1 [itemAttachmentsCounter] => 1 [itemVideo] => 1 [itemVideoAutoPlay] => 0 [itemVideoCaption] => 1 [itemVideoCredits] => 1 [itemImageGallery] => 0 [itemNavigation] => 0 [itemComments] => 1 [itemTwitterButton] => 1 [itemFacebookButton] => 1 [itemGooglePlusOneButton] => 1 [itemAuthorBlock] => 0 [itemAuthorImage] => 0 [itemAuthorDescription] => 0 [itemAuthorURL] => 0 [itemAuthorEmail] => 0 [itemAuthorLatest] => 0 [itemAuthorLatestLimit] => 5 [itemRelated] => 1 [itemRelatedLimit] => 2 [itemRelatedTitle] => 1 [itemRelatedCategory] => 1 [itemRelatedImageSize] => Medium [itemRelatedIntrotext] => 0 [itemRelatedFulltext] => 0 [itemRelatedAuthor] => 0 [itemRelatedMedia] => 1 [itemRelatedImageGallery] => 1 [itemOCMPlugins] => 1 [recaptcha] => ) [initialized:protected] => 1 [separator] => . ) [metadesc] => [metadata] => robots= author= [metakey] => [plugins] => {"incptvocmimagegalleryIGParameters":"default","incptvocmimagegalleryocmIGposition":"OcmAfterDisplayContent","incptvocmimagegalleryocmIGtheme":"CameraSlideshow","incptvocmimagegalleryImages":["\/images\/slike\/2022\/09\/15\/23402671.jpg","\/images\/slike\/2022\/09\/15\/23402673.jpg","\/images\/slike\/2022\/09\/15\/23402672.jpg","\/images\/slike\/2022\/09\/15\/23402670.jpg"],"incptvocmimagegalleryImageTitles":["Ante \u010cizmi\u0107\/Cropix","Ante \u010cizmi\u0107\/Cropix","Ante \u010cizmi\u0107\/Cropix","Ante \u010cizmi\u0107\/Cropix"],"incptvocmimagegalleryImageDescriptions":["","","",""],"incptvocmimagegalleryImageFocus":["50:50","50:50","50:50","50:50"],"incptvocmimagegalleryImageDimensions":[{"size0":"1920x1235","hd_23402671_1920.jpg":"1920x1080","k_23402671_1280.jpg":"1280x1280","k_23402671_1024.jpg":"1024x1024","k_23402671_640.jpg":"640x640","k_23402671_480.jpg":"480x480","k_23402671_340.jpg":"340x340","k_23402671_220.jpg":"220x220","o_23402671_1280.jpg":"1280x823","o_23402671_1024.jpg":"1024x658","o_23402671_640.jpg":"640x411","o_23402671_480.jpg":"480x308","o_23402671_340.jpg":"340x218","o_23402671_220.jpg":"220x141","h_23402671_1280.jpg":"1280x854","h_23402671_1024.jpg":"1024x683","h_23402671_640.jpg":"640x427","h_23402671_480.jpg":"480x320","h_23402671_340.jpg":"340x227","h_23402671_220.jpg":"220x147","pp_23402671_1280.jpg":"1280x1628","pp_23402671_1024.jpg":"1024x1303","pp_23402671_640.jpg":"640x814","pp_23402671_480.jpg":"480x611","pp_23402671_340.jpg":"340x432","pp_23402671_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1284","hd_23402673_1920.jpg":"1920x1080","k_23402673_1280.jpg":"1280x1280","k_23402673_1024.jpg":"1024x1024","k_23402673_640.jpg":"640x640","k_23402673_480.jpg":"480x480","k_23402673_340.jpg":"340x340","k_23402673_220.jpg":"220x220","o_23402673_1280.jpg":"1280x856","o_23402673_1024.jpg":"1024x684","o_23402673_640.jpg":"640x428","o_23402673_480.jpg":"480x321","o_23402673_340.jpg":"340x227","o_23402673_220.jpg":"220x147","h_23402673_1280.jpg":"1280x854","h_23402673_1024.jpg":"1024x683","h_23402673_640.jpg":"640x427","h_23402673_480.jpg":"480x320","h_23402673_340.jpg":"340x227","h_23402673_220.jpg":"220x147","pp_23402673_1280.jpg":"1280x1628","pp_23402673_1024.jpg":"1024x1303","pp_23402673_640.jpg":"640x814","pp_23402673_480.jpg":"480x611","pp_23402673_340.jpg":"340x432","pp_23402673_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1152","hd_23402672_1920.jpg":"1920x1080","k_23402672_1280.jpg":"1280x1280","k_23402672_1024.jpg":"1024x1024","k_23402672_640.jpg":"640x640","k_23402672_480.jpg":"480x480","k_23402672_340.jpg":"340x340","k_23402672_220.jpg":"220x220","o_23402672_1280.jpg":"1280x768","o_23402672_1024.jpg":"1024x614","o_23402672_640.jpg":"640x384","o_23402672_480.jpg":"480x288","o_23402672_340.jpg":"340x204","o_23402672_220.jpg":"220x132","h_23402672_1280.jpg":"1280x854","h_23402672_1024.jpg":"1024x683","h_23402672_640.jpg":"640x427","h_23402672_480.jpg":"480x320","h_23402672_340.jpg":"340x227","h_23402672_220.jpg":"220x147","pp_23402672_1280.jpg":"1280x1628","pp_23402672_1024.jpg":"1024x1303","pp_23402672_640.jpg":"640x814","pp_23402672_480.jpg":"480x611","pp_23402672_340.jpg":"340x432","pp_23402672_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1266","hd_23402670_1920.jpg":"1920x1080","k_23402670_1280.jpg":"1280x1280","k_23402670_1024.jpg":"1024x1024","k_23402670_640.jpg":"640x640","k_23402670_480.jpg":"480x480","k_23402670_340.jpg":"340x340","k_23402670_220.jpg":"220x220","o_23402670_1280.jpg":"1280x844","o_23402670_1024.jpg":"1024x675","o_23402670_640.jpg":"640x422","o_23402670_480.jpg":"480x316","o_23402670_340.jpg":"340x224","o_23402670_220.jpg":"220x145","h_23402670_1280.jpg":"1280x854","h_23402670_1024.jpg":"1024x683","h_23402670_640.jpg":"640x427","h_23402670_480.jpg":"480x320","h_23402670_340.jpg":"340x227","h_23402670_220.jpg":"220x147","pp_23402670_1280.jpg":"1280x1628","pp_23402670_1024.jpg":"1024x1303","pp_23402670_640.jpg":"640x814","pp_23402670_480.jpg":"480x611","pp_23402670_340.jpg":"340x432","pp_23402670_220.jpg":"220x280"}]} [language] => * [multi_author] => 0 [type_id] => 100 [category] => TableOCMCategory Object ( [id] => 278 [name] => Košarka [alias] => kosarka [description] => [parent] => 255 [extraFieldsGroup] => 9 [published] => 1 [image] => [access] => 1 [ordering] => 4 [params] => {"inheritFrom":"255","catMetaDesc":"","catMetaKey":"","catMetaRobots":"","catMetaAuthor":"","theme":"","num_leading_items":"2","num_leading_columns":"1","leadingImgSize":"Large","num_primary_items":"4","num_primary_columns":"2","primaryImgSize":"Medium","num_secondary_items":"4","num_secondary_columns":"1","secondaryImgSize":"Small","num_links":"4","num_links_columns":"1","linksImgSize":"XSmall","catCatalogMode":"0","catFeaturedItems":"1","catOrdering":"publishUp","catPagination":"2","catPaginationResults":"1","catTitle":"1","catTitleItemCounter":"1","catDescription":"1","catImage":"1","catFeedLink":"0","catFeedIcon":"0","subCategories":"1","subCatColumns":"2","subCatOrdering":"","subCatTitle":"1","subCatTitleItemCounter":"1","subCatDescription":"1","subCatImage":"1","itemImageXS":"","itemImageS":"","itemImageM":"","itemImageL":"","itemImageXL":"","catItemTitle":"1","catItemTitleLinked":"1","catItemFeaturedNotice":"0","catItemAuthor":"1","catItemDateCreated":"1","catItemRating":"0","catItemImage":"1","catItemIntroText":"1","catItemIntroTextWordLimit":"","catItemExtraFields":"0","catItemHits":"0","catItemCategory":"1","catItemTags":"1","catItemAttachments":"0","catItemAttachmentsCounter":"0","catItemVideo":"0","catItemVideoWidth":"","catItemVideoHeight":"","catItemAudioWidth":"","catItemAudioHeight":"","catItemVideoAutoPlay":"0","catItemImageGallery":"0","catItemImageGalleryWidth":"","catItemImageGalleryHeight":"","catItemDateModified":"0","catItemReadMore":"1","catItemCommentsAnchor":"1","catItemOCMPlugins":"1","itemDateCreated":"1","itemTitle":"1","itemFeaturedNotice":"1","itemAuthor":"1","itemFontResizer":"1","itemPrintButton":"0","itemEmailButton":"1","itemSocialButton":"1","itemVideoAnchor":"1","itemImageGalleryAnchor":"1","itemCommentsAnchor":"1","itemRating":"0","itemImage":"1","itemImgSize":"Large","itemImageMainCaption":"1","itemImageMainCredits":"1","itemIntroText":"0","itemFullText":"1","itemExtraFields":"0","itemDateModified":"1","itemHits":"0","itemCategory":"0","itemTags":"1","itemAttachments":"1","itemAttachmentsCounter":"1","itemVideo":"1","itemVideoWidth":"","itemVideoHeight":"","itemAudioWidth":"","itemAudioHeight":"","itemVideoAutoPlay":"0","itemVideoCaption":"1","itemVideoCredits":"1","itemImageGallery":"0","itemImageGalleryWidth":"","itemImageGalleryHeight":"","itemNavigation":"0","itemComments":"1","itemTwitterButton":"1","itemFacebookButton":"1","itemGooglePlusOneButton":"1","itemAuthorBlock":"0","itemAuthorImage":"0","itemAuthorDescription":"0","itemAuthorURL":"0","itemAuthorEmail":"0","itemAuthorLatest":"0","itemAuthorLatestLimit":"5","itemRelated":"0","itemRelatedLimit":"5","itemRelatedTitle":"1","itemRelatedCategory":"0","itemRelatedImageSize":"0","itemRelatedIntrotext":"1","itemRelatedFulltext":"0","itemRelatedAuthor":"0","itemRelatedMedia":"0","itemRelatedImageGallery":"0","itemOCMPlugins":"1"} [trash] => 0 [plugins] => {"customparams_created":"2019-11-04 19:44:34","customparams_modified":"2019-11-04 19:44:34","customparams_videobg":"","customparams_countdown_module":"","customparams_search_template":""} [language] => * [container] => 0 [container_name] => [_tbl:protected] => #__ocm_categories [_tbl_key:protected] => id [_tbl_keys:protected] => Array ( [0] => id ) [_db:protected] => JDatabaseDriverMysqli_Exabyte Object ( [name] => mysqli [serverType] => mysql [connection:protected] => mysqli Object ( [affected_rows] => 1 [client_info] => mysqlnd 5.0.12-dev - 20150407 - $Id: 7cc7cc96e675f6d72e5cf0f267f48e167c2abb23 $ [client_version] => 50012 [connect_errno] => 0 [connect_error] => [errno] => 0 [error] => [error_list] => Array ( ) [field_count] => 18 [host_info] => 127.0.0.1 via TCP/IP [info] => [insert_id] => 0 [server_info] => 5.5.30 [server_version] => 50530 [stat] => Uptime: 15229140 Threads: 2 Questions: 3172947499 Slow queries: 7108758 [sqlstate] => 00000 [protocol_version] => 10 [thread_id] => 235418588 [warning_count] => 0 ) [nameQuote:protected] => ` [nullDate:protected] => 0000-00-00 00:00:00 [_database:JDatabaseDriver:private] => sdproductiondb [count:protected] => 51 [cursor:protected] => [debug:protected] => [limit:protected] => 0 [log:protected] => Array ( ) [timings:protected] => Array ( ) [callStacks:protected] => Array ( ) [offset:protected] => 0 [options:protected] => Array ( [driver] => mysqli_exabyte [host] => 127.0.0.1 [user] => proxy_user_front06 [password] => b3hX5DrKwjx6 [database] => sdproductiondb [prefix] => sk_ [select] => 1 [port] => 6033 [socket] => ) [sql:protected] => JDatabaseQueryMysqli Object ( [offset:protected] => 0 [limit:protected] => 0 [db:protected] => JDatabaseDriverMysqli_Exabyte Object *RECURSION* [sql:protected] => [type:protected] => select [element:protected] => [select:protected] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => SELECT [elements:protected] => Array ( [0] => category.* [1] => IF(ISNULL(container.catid),false,true) AS container [2] => container.name AS container_name [3] => SEFURL_cr.menuItemID AS sefurl_belonging_menu_item ) [glue:protected] => , ) [delete:protected] => [update:protected] => [insert:protected] => [from:protected] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => FROM [elements:protected] => Array ( [0] => `#__ocm_categories` AS `category` ) [glue:protected] => , ) [join:protected] => Array ( [0] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => LEFT JOIN [elements:protected] => Array ( [0] => #__ocm_containers AS container ON category.id = container.catid ) [glue:protected] => , ) [1] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => LEFT JOIN [elements:protected] => Array ( [0] => #__ocm_sefurl_category_menu_relation AS SEFURL_cr ON category.id = SEFURL_cr.categoryID ) [glue:protected] => , ) ) [set:protected] => [where:protected] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => WHERE [elements:protected] => Array ( [0] => `category`.`id` = '240' ) [glue:protected] => AND ) [group:protected] => [having:protected] => [columns:protected] => [values:protected] => [order:protected] => [autoIncrementField:protected] => [call:protected] => [exec:protected] => [union:protected] => [unionAll:protected] => [selectRowNumber:protected] => ) [tablePrefix:protected] => sk_ [utf:protected] => 1 [utf8mb4:protected] => 1 [errorNum:protected] => 0 [errorMsg:protected] => [transactionDepth:protected] => 0 [disconnectHandlers:protected] => Array ( ) [ocmConfig] => Array ( ) ) [_trackAssets:protected] => [_rules:protected] => [_locked:protected] => [_autoincrement:protected] => 1 [_observers:protected] => JObserverUpdater Object ( [aliases:protected] => Array ( ) [observers:protected] => Array ( ) [doCallObservers:protected] => 1 ) [_columnAlias:protected] => Array ( ) [_jsonEncode:protected] => Array ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [year_lookup] => 0 [link] => /sport/kosarka ) [additional_categories] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 284 [name] => Ostalo [alias] => ostalo [parent] => 255 [published] => 1 [trash] => 0 [link] => /sport/ostalo ) ) [link] => /sport/kosarka/proslo-je-tocno-godinu-dana-od-odlaska-legendarne-zane-lelas-posjetili-smo-njezinu-kosarkasku-akademiju-lokica-jos-se-nisam-oporavio-ali-nije-bilo-govora-da-zatvorim-klub-1224617 [printLink] => /sport/kosarka/proslo-je-tocno-godinu-dana-od-odlaska-legendarne-zane-lelas-posjetili-smo-njezinu-kosarkasku-akademiju-lokica-jos-se-nisam-oporavio-ali-nije-bilo-govora-da-zatvorim-klub-1224617?tmpl=component&print=1 [tags] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 249725 [name] => Vjekoslav Lokica [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => vjekoslav-lokica [link] => /tag/vjekoslav-lokica ) [1] => stdClass Object ( [id] => 233660 [name] => Žana Lelas Lokica [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => zana-lelas-lokica [link] => /tag/zana-lelas-lokica ) [2] => stdClass Object ( [id] => 452756 [name] => kazl [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => kazl [link] => /tag/kazl ) ) [imageXSmall] => [imageSmall] => [imageMedium] => [imageLarge] => [imageXLarge] => [extraFields] => stdClass Object ( [SuperscriptTitle] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => ‘namirisali su krv‘ [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [contains_infographic] => stdClass Object ( [id] => 61 [name] => Contains Infographic [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 4 [alias] => contains_infographic ) [Withoutads] => stdClass Object ( [id] => 62 [name] => Without ads [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 5 [alias] => Withoutads ) [Photo_gallery] => stdClass Object ( [id] => 63 [name] => Photo gallery [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 6 [alias] => Photo_gallery ) [promo] => stdClass Object ( [id] => 64 [name] => Promo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 7 [alias] => promo ) [contains_video] => stdClass Object ( [id] => 67 [name] => Contains video [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 9 [alias] => contains_video ) [premium_content] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) [exclude_comments] => stdClass Object ( [id] => 69 [name] => Exclude comments [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 11 [alias] => exclude_comments ) [open_link_in_new_window] => stdClass Object ( [id] => 70 [name] => Open link in new window [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 12 [alias] => open_link_in_new_window ) [horizontal_crop_of_the_main_photo] => stdClass Object ( [id] => 71 [name] => Horizontal crop of the main photo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 13 [alias] => horizontal_crop_of_the_main_photo ) [no_index] => stdClass Object ( [id] => 73 [name] => No-index [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 15 [alias] => no_index ) [no_cache] => stdClass Object ( [id] => 74 [name] => No-cache [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 16 [alias] => no_cache ) [dont_show_on_the_front_page] => stdClass Object ( [id] => 77 [name] => Don't show on the front page [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 17 [alias] => dont_show_on_the_front_page ) [related_on_bottom] => stdClass Object ( [id] => 78 [name] => Related on bottom [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 18 [alias] => related_on_bottom ) [live_button] => stdClass Object ( [id] => 79 [name] => Live button [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 19 [alias] => live_button ) [instant_articles] => stdClass Object ( [id] => 87 [name] => Instant articles [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 28 [alias] => instant_articles ) [s_preporucuje] => stdClass Object ( [id] => 91 [name] => S preporučuje [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 29 [alias] => s_preporucuje ) [s_voli] => stdClass Object ( [id] => 92 [name] => S voli [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 30 [alias] => s_voli ) [layout_with_three_photos] => stdClass Object ( [id] => 93 [name] => Layout with three photos [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 31 [alias] => layout_with_three_photos ) [gallery_in_the_article] => stdClass Object ( [id] => 94 [name] => Gallery in the article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 32 [alias] => gallery_in_the_article ) [required_views] => stdClass Object ( [id] => 95 [name] => Required views [value] => 0 [type] => textfield [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 33 [alias] => required_views ) [fullhd_image] => stdClass Object ( [id] => 96 [name] => FullHD image [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 34 [alias] => fullhd_image ) [paid_article] => stdClass Object ( [id] => 98 [name] => Paid Article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 36 [alias] => paid_article ) ) [attachments] => Array ( ) [cleanTitle] => Prošlo je točno godinu dana od odlaska legendarne Žane Lelas, posjetili smo njezinu košarkašku akademiju; Lokica: Još se nisam oporavio, ali nije bilo govora da zatvorim klub [num_of_authors] => 0 [author] => Joomla\CMS\User\User Object ( [isRoot:protected] => [id] => 3119 [name] => Frane Vulas [username] => frane-vulas [email] => frane-vulas@sd.hr [password] => $2y$10$.2A9D/90PPIqW47kf/JLQOTC7/Z1acGaABYnEiIC.WrY0kMbQMxJa [password_clear] => [block] => 0 [sendEmail] => 0 [registerDate] => 0000-00-00 00:00:00 [lastvisitDate] => 0000-00-00 00:00:00 [activation] => [params] => [groups] => Array ( [2] => 2 ) [guest] => 0 [lastResetTime] => 0000-00-00 00:00:00 [resetCount] => 0 [requireReset] => 0 [_params:protected] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( ) [initialized:protected] => [separator] => . ) [_authGroups:protected] => [_authLevels:protected] => [_authActions:protected] => [_errorMsg:protected] => [userHelper:protected] => Joomla\CMS\User\UserWrapper Object ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [otpKey] => [otep] => [link] => /autor/frane-vulas-3119 [profile] => stdClass Object ( [id] => 1637 [gender] => m [description] => [image] => 1637.png [url] => [group] => 4 [plugins] => {"customparams_author_school":"","customparams_author_title":"","customparams_author_title_categoryid":"28","customparams_fb_link":"","customparams_tw_link":""} ) [avatar] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/authors/1637.png ) [numOfComments] => 0 [mainImage] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2022/09/15/23402671.jpg [galleryCount] => 4 [hasImage] => 1 [mainImageAuthor] => Ante Čizmić/Cropix [mainImageDesc] => [popup_gallery] => Array ( [0] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2022/09/15/23402671.jpg [title] => Ante Čizmić/Cropix ) [1] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2022/09/15/23402673.jpg [title] => Ante Čizmić/Cropix ) [2] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2022/09/15/23402672.jpg [title] => Ante Čizmić/Cropix ) [3] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2022/09/15/23402670.jpg [title] => Ante Čizmić/Cropix ) ) [bgPosition] => [text] => {OCMSplitter}

Točno godina dana prošla je otkad je ovaj svijet napustila jedna od najboljih hrvatskih košarkašica svih vremena Žana Lelas Lokica.

Prvotni šok i neopisivu bol, nakon suočavanja s realnošću naslijedila je i zabrinutost mnogih za budućnost kluba koji je nazvan po njoj, koji je osnovala sa suprugom također sportskim entuzijastom, poznatim nogometnim trenerom Vjekoslavom Lokicom.

U samo nekoliko godina od osnutka 2016. Košarkaška akademija Žana Lelas je postala poznata po vrhunskom radu s mladim igračicama, lansiranju talenata, a zadnjih sezona i kao stabilan seniorski Premijerligaš. Prerani Žanin odlazak otvorio je prošlog rujna brojna pitanja što će biti dalje s klubom. Međutim, 365 dana kasnije košarkaški zaljubljenici u KAŽL-u na čelu s predsjednikom i trenerom kluba Vjekoslavom Lokicom, trenericom Anitom Rade, košarkašice svih uzrasta koje su igrački i ljudski rasle uz Žanu i uoči početka nove sezone zajedno brode istim putem. 

U svakom treningu, utakmici odrađenima protekle godine su navirala sjećanja na zajedničke trenutke i nenadoknadiv gubitak, stalno su iznova proživljavali ono što se dogodilo, ali uspjeli su svi zajedno sačuvati KAŽL. 

- Svima je bilo jako teško. Te cure su bile cijeli život sa Žanom. Teško mi je uopće o tome i pričati. Užasno je bilo – priča nam Lokica na spomen protekle godine.

Kako je sada?

- Kažu da vrijeme liječi sve, ali ne i koliko vremena treba proći da bi nešto izliječilo. Još uvijek je to sve svježe, relativno blizu. Godina dana je prošla, ali ja se osobno od toga nisam oporavio – otvorio nam je Lokica dušu, a suze su navirale na oči.

Najvažnije od svega je da ste uspjeli sačuvati klub koji ste zajedno (sa)gradili, a time i uspomenu na Žanu?

- Činjenica je da je klub krenuo iz ničega, da nismo imali baš ništa. Krenuli smo s malom dječicom. Tu je stvarno uloženo toliko truda i ljubavi, da to ne mogu shvatiti oni koji to nisu prošli i zato to vjerojatno niti ne cijene. Da netko osvoji toliko medalja bez novca, potpore... Sada smo kao klub drugu godinu u sustavu financiranja Grada, ali baš smo prošli težak i mukotrpan put - pričao nam je Lokica, a iz njega su navirale emocije.

- I cijeli taj put smo prošli sa svojom djecom. Zato mi je i krivo što su neki namirisali krv. Mislili su očerupati sve što mogu. Nažalost, u nekom manjem dijelu im je to i uspjelo, ali ipak smo preživjeli, opstali i idemo dalje.

---

image
Ante Čizmić/Cropix
---

Spomenuto čerupanje odnosi se prije svega na pokušaje drugih klubova da im otmu talentirane mlade igračice koje su pod ugovorima. Pokušavaju iskoristiti situaciju.

- Ove sezone smo imali velikih problema jer su sve naše cure bile pod ogromnim pritiskom raznih klubova iako imaju ugovore. Vrlo je nekorektno ono što rade. Jasna su pravila, ako netko ima ugovor ne može otići.

Lina Strilić je prešla u Ragusu, njoj je istekao ugovor.

- Imali smo džentlmentski dogovor s obitelji Strilić da ćemo kada završi srednju školu vidjet što dalje. Postoji pravilo da cura kada napuni 18 godina mora potpisati ugovor s klubom, ali kako smo imali taj dogovor ispoštivao sam ga. Upitna nam je jedna druga igračica koja želi otići u Zagreb. Ne želimo da ode, to je cura u koju smo maksimalno ulagali, koju smo forsirali, koja je s našim klubom osvojila deset medalja u mlađim kategorijama, koja je već s 15 i pol godina bila u seniorskoj ekipi. No, netko ti napuni glavu obećanjima i... Naš klub nikome nije ništa dužan, niti za dvoranu, dobavljačima, igračicama. A nisam baš siguran da je u nekim drugim klubovima tako.

Pogotovo nije korektno pokušavati iskoristiti situaciju nakon onoga što se dogodilo lanjskog rujna.

- Svi su tada mislili da će se klub raspasti, ali to se nije dogodilo. Ne samo da se klub nije raspao, nego smo od tada osvojili tri medalje u mlađim kategorijama, na U15, U17 i U19 prvenstvima, i završili smo peti u seniorskoj ligi što je i više nego dobro. Nitko ne razumije da nitko ne može postati igrač bez kluba i trenera. Sve igračice koje su u nas to postale, to su napravile zahvaljujući našem klubu i trenerima i to se treba poštivati – poručio je Lokica.

Svi ženski klubovi u Hrvatskoj, ne samo košarkaški, pa tako i KAŽL, bore se s brojnim problemima, od prvenstveno financijskih, preko kadrovskih od manjka uvjeta za rad.

- To su ogromni problemi. Nema toliko djevojčica zainteresiranih za sport, nema novca, sponzora... Neki se sport ponekad malo izdigne, kao u zadnje vrijeme odbojka, ali sve ovo ostalo je muka Božja. Tako se i mi borimo, nastojimo održati kontinuitet.

---

image
Ante Čizmić/Cropix
---

Odlaske među kojima je i onaj Žanine i Vjekine kćeri Nike Lokice koja se ovog ljeta otisnula na studij u SAD će između ostalog nadomjestiti i angažmanom dvije Amerikanke Tatyane Davis i Shanice Lauren Johnson Atkins.

- Nažalost ostali smo bez nekih igračica, a neke su i ozlijeđene. Nika je otišla u Ameriku, Marija Smiljanić se ozlijedila i tek će se vratiti početkom godine, a ozlijedila se i Laura Jakelić. Strilić je uz to otišla u Ragusu i za dolaske Amerikanki smo se odlučili jer nije bilo dovoljno naših igračica na tržištu – kazao je Lokica.

- Stvorili smo dobru ekipu i sigurno ćemo biti među šest klubova u prvenstvu, a napravit ćemo sve da ostvarimo i nešto više. Osnovni cilj je osvojiti barem jednu medalju u mlađim kategorijama da nastavimo niz jer već sedam godina osvajamo medalje na državnim prvenstvima, u radu s mladima smo uz Trešnjevku najbolji. Želimo nastaviti istim smjerom, a bit će sigurno teško i financijski zahtjevno. U klubu smo samo trenerica Anita i ja. Pomaže nam i Petra Smiljanić, naša bivša igračica koja je upisala fakultet. Nije jednostavno ni lagano, ali treba izdržat’ – naglasio je Lokica.

Nika otišla u Ameriku

Dakle, kada se za nekog kaže da je alfa i omega nekog kluba, u Lokičinom slučaju se zaista ne pretjeruje. 

- Radim sve. Ja sam predsjednik, trener, ali i kondicijski trener, šofer, tajnik, blagajnik, bankomat. Anita maksimalno pomaže.

Samo što i robu ne pereš? - ubacili smo se i ne sluteći odgovor.

- Perem i dresove! I sušim ih, slažem, donosim ih, naručujem.

Čovjek klub?

- Doma mi je stan kao skladište, pun dresova, opreme. Rekla mi je Nika da sve stavim u njenu sobu.

Kćerka Nika koja je bila jedna od najboljih igračica KAŽL-a je ovog ljeta otišla studirati i igrati na koledž u SAD. Nažalost, otišla je ozlijeđena.

- Otišla je na Idaho State University. Nika je prednje križne ligamente koljena i kolateralni ligament ozlijedila u veljači. Operirana je tek u lipnju jer su joj šest-sedam dana poslije ozljede otkrili trombozu pa je prvo to trebalo liječiti što je trajalo tri i pol mjeseca. Oporavak ide dobro, ali cijelu ovu sezonu neće igrati. Želja joj je bila otići u Ameriku, morao sam je u tome podržati.

Lokica formalno nema pravo voditi ekipu.

- Službeno se u zapisniku utakmica vodim kao predstavnik kluba. Jedino Anita ima trenersku licencu. Ona trenira sve mlađe kategorije, školu košarke, U13, U15, U17 i U19 selekcije. Pokušat ću steći i licencu košarkaškog trenera. Čekam odgovor vezano za prijepis ocjena sa više trenerske iz Zagreba pa ću se pokušati upisati na višu trenersku školu u Mostaru. Polagao bih razliku ispita za košarku.

---

image
Ante Čizmić/Cropix
---

Kakva je razlika trenirati nogometaše i košarkašice?

- Sve je različito, ali sport je uvijek sport. Najveća razlika je u samom karakteru muškaraca i žena. Već sam se naviknuo, sada sam već evo sedmu godinu u tome. Prije sam pomagao i sa Žanom. Sada jednostavno nisam imao izbora. Morao sam se prihvatiti toga ili zatvoriti klub. Nekima to smeta pa pričaju o tome kako sam nogometni trener, ali mislim da vrijeme uvijek da sve odgovore. Svi su očekivali raspad kluba, a mi smo u zadnjih godinu dana osvojili tri medalje u mlađim kategorijama. Raspad se nije dogodio i neće se dogoditi ni ovu godinu. 

Kažu da je uvijek najteža prva godina.

- Bilo je baš teško. Svim curama je bilo teško, one su bile baš dosta i vezane za Žanu. Mislim da je ipak najteže bilo Niki i meni – priča nam Lokica, a suze mu naviru na oči.

- Evo Nika je sada otišla u Ameriku, ostao sam doma sam. To je užas. Spas mi je košarka.

---

‘Nikad nisam bio bolji trener’

Imaš li dvojbi da se vratiš nogometu?

- Uvijek ih ima, ali da se vratim nogometu morao bih naći nekoga tko bi se posvetio klubu. Neki kažu kako u nogometu nisam radio četiri i pol godine. Ma što to ima veze. Meni je zabava doma iz košarke nešto složiti u nogometu i obrnuto, kreativan sam. Nisam klasični košarkaški trener. Igračicama pokazujem pet izlaza iz jedne akcije, ali im kažem i da mogu u svakom trenutku odigrati nešto drugačije jer je kvaliteta igrača kada može nešto promijeniti, kreirati, stvoriti višak. Rekao bih da nikad nisam bio bolji trener! Nije bitno da li u košarci ili u nogometu.    

---

---

Petra Božan (16) osvojila europsko srebro, igrama oduševila skaute

Talentirana 16-godišnja igračica KAŽL-a Petra Božan je na kadetskom EP u Portugalu s Hrvatskom osvojila broncu, ali i skaute. Imala je prosjek od 13,6 koševa, 15 skokova i 2,4 blokade po susretu.

- Nije i po službenom izboru, ali je po statističkoj valorizaciji MVP prvenstva. Bila je najbolji skakač i bloker turnira, a u šest od sedam susreta imala je double-double učinke. Čudo je da je to uspjela jer je to dijete po susretu igralo 36 minuta, a imale su sedam utakmica u devet dana. Prije EP-a sam s njom dodatno radio dva sata dnevno da bi spremna došla na prvenstvo. Već je s 14 i pol godina igrala Premijer ligu – kazao je Lokica i dodao.

- I nju svi vrbuju, iako ima još dvije godine ugovora i nakon toga mora potpisati za nas.

---

---

Prve Amerikanke u povijesti splitske ženske košarke

Angažirane su ovog ljeta Tatyana Davis i Shanice Lauren Johnson Atkins.

- One su prve Amerikanke u povijesti kluba, možda i splitske ženske košarke. Johnson je prošle polusezone igrala u Brodu na Savi i u prosjeku je imala 19,4 koša, 14,1 skok i 3,6 asistencije. Vjerujemo da može biti dobra podrška našim mladim igračicama. Davis je ovo prvi angažman izvan SAD-a. Završila je Tenneseee State University, diplomirala umjetnost. Želi se dokazati u Europi. Naš klub bit će joj odskočna daska za dalje

---

[event] => stdClass Object ( [BeforeDisplay] => [AfterDisplay] => [AfterDisplayTitle] => [BeforeDisplayContent] => [AfterDisplayContent] => [OCMBeforeDisplay] => [OCMAfterDisplay] => [OCMAfterDisplayTitle] => [OCMBeforeDisplayContent] => [OCMAfterDisplayContent] =>
Ante Čizmić/Cropix Ante Čizmić/Cropix Ante Čizmić/Cropix Ante Čizmić/Cropix
[OCMUserDisplay] => [OCMCommentsCounter] => [OCMCommentsBlock] => ) [jcfields] => Array ( ) [image] => [imageWidth] => 600 [comments] => Array ( ) [absoluteURL] => https://slobodnadalmacija.hr/sport/kosarka/proslo-je-tocno-godinu-dana-od-odlaska-legendarne-zane-lelas-posjetili-smo-njezinu-kosarkasku-akademiju-lokica-jos-se-nisam-oporavio-ali-nije-bilo-govora-da-zatvorim-klub-1224617 [emailLink] => /component/mailto/?tmpl=component&template=site&link=d07b87e91b4e419d86c1158d30f97ac9823043a7 [twitterURL] => http://twitter.com/intent/tweet?text=Pro%C5%A1lo+je+to%C4%8Dno+godinu+dana+od+odlaska+legendarne+%C5%BDane+Lelas%2C+posjetili+smo+njezinu+ko%C5%A1arka%C5%A1ku+akademiju%3B+Lokica%3A+Jo%C5%A1+se+nisam+oporavio%2C+ali+nije+bilo+govora+da+zatvorim+klub&url=https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fsport%2Fkosarka%2Fproslo-je-tocno-godinu-dana-od-odlaska-legendarne-zane-lelas-posjetili-smo-njezinu-kosarkasku-akademiju-lokica-jos-se-nisam-oporavio-ali-nije-bilo-govora-da-zatvorim-klub-1224617 [socialLink] => https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fsport%2Fkosarka%2Fproslo-je-tocno-godinu-dana-od-odlaska-legendarne-zane-lelas-posjetili-smo-njezinu-kosarkasku-akademiju-lokica-jos-se-nisam-oporavio-ali-nije-bilo-govora-da-zatvorim-klub-1224617 )
Array ( [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => ‘namirisali su krv‘ [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [3] => stdClass Object ( [id] => 61 [name] => Contains Infographic [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 4 [alias] => contains_infographic ) [4] => stdClass Object ( [id] => 62 [name] => Without ads [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 5 [alias] => Withoutads ) [5] => stdClass Object ( [id] => 63 [name] => Photo gallery [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 6 [alias] => Photo_gallery ) [6] => stdClass Object ( [id] => 64 [name] => Promo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 7 [alias] => promo ) [8] => stdClass Object ( [id] => 67 [name] => Contains video [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 9 [alias] => contains_video ) [9] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) [10] => stdClass Object ( [id] => 69 [name] => Exclude comments [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 11 [alias] => exclude_comments ) [11] => stdClass Object ( [id] => 70 [name] => Open link in new window [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 12 [alias] => open_link_in_new_window ) [12] => stdClass Object ( [id] => 71 [name] => Horizontal crop of the main photo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 13 [alias] => horizontal_crop_of_the_main_photo ) [13] => stdClass Object ( [id] => 73 [name] => No-index [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 15 [alias] => no_index ) [14] => stdClass Object ( [id] => 74 [name] => No-cache [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 16 [alias] => no_cache ) [15] => stdClass Object ( [id] => 77 [name] => Don't show on the front page [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 17 [alias] => dont_show_on_the_front_page ) [16] => stdClass Object ( [id] => 78 [name] => Related on bottom [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 18 [alias] => related_on_bottom ) [17] => stdClass Object ( [id] => 79 [name] => Live button [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 19 [alias] => live_button ) [26] => stdClass Object ( [id] => 87 [name] => Instant articles [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 28 [alias] => instant_articles ) [27] => stdClass Object ( [id] => 91 [name] => S preporučuje [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 29 [alias] => s_preporucuje ) [28] => stdClass Object ( [id] => 92 [name] => S voli [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 30 [alias] => s_voli ) [29] => stdClass Object ( [id] => 93 [name] => Layout with three photos [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 31 [alias] => layout_with_three_photos ) [30] => stdClass Object ( [id] => 94 [name] => Gallery in the article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 32 [alias] => gallery_in_the_article ) [31] => stdClass Object ( [id] => 95 [name] => Required views [value] => 0 [type] => textfield [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 33 [alias] => required_views ) [32] => stdClass Object ( [id] => 96 [name] => FullHD image [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 34 [alias] => fullhd_image ) [33] => stdClass Object ( [id] => 98 [name] => Paid Article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 36 [alias] => paid_article ) )
StoryEditorOCM
Košarka‘namirisali su krv‘

Prošlo je točno godinu dana od odlaska legendarne Žane Lelas, posjetili smo njezinu košarkašku akademiju; Lokica: Još se nisam oporavio, ali nije bilo govora da zatvorim klub

15. rujna 2022. - 15:25

Točno godina dana prošla je otkad je ovaj svijet napustila jedna od najboljih hrvatskih košarkašica svih vremena Žana Lelas Lokica.

Prvotni šok i neopisivu bol, nakon suočavanja s realnošću naslijedila je i zabrinutost mnogih za budućnost kluba koji je nazvan po njoj, koji je osnovala sa suprugom također sportskim entuzijastom, poznatim nogometnim trenerom Vjekoslavom Lokicom.

U samo nekoliko godina od osnutka 2016. Košarkaška akademija Žana Lelas je postala poznata po vrhunskom radu s mladim igračicama, lansiranju talenata, a zadnjih sezona i kao stabilan seniorski Premijerligaš. Prerani Žanin odlazak otvorio je prošlog rujna brojna pitanja što će biti dalje s klubom. Međutim, 365 dana kasnije košarkaški zaljubljenici u KAŽL-u na čelu s predsjednikom i trenerom kluba Vjekoslav...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
15. svibanj 2024 17:29