StoryEditorOCM
Košarkakao u ruševini

Pogledajte potpuni kaos na jednom od najvećih derbija, ljuti navijači počeli su čupati stolce i razbijati po dvorani

Piše Sport SD
16. lipnja 2023. - 08:35

Grčki košarkaški derbi između Olympiakosa i Panathinaikosa jedan je od najvećih na svijetu u svim sportovima. Jake su to, europske momčadi, a njihovi navijači su među najžešćima. Da je tome tako, zorno se vidjelo u četvrtak navečer.

Naime, tada je odigrana četvrta utakmica finalne serije za grčkog prvaka. Olympiakos je vodio s 2:1 u pobjedama i stigao u Panathinaikosovo grotlo, čuvenu dvoranu OAKA. Momčad trenera Georgiosa Bartzokasa bila je favorit, a to sugerira i konačan rezultat, završilo je 63:35 za Olympiakos koji je tako obranio lanjsku titulu i uzeo ukupno 14. naslov domaćeg šampiona.

No, unatoč konačnom rezultatu, utakmica nije odigrana do kraja. Dvoboj u Ateni prekinut je tri minute prije kraja treće četvrtine. Tada su navijači domaćih, Zelenih, u općem ludilu zbog prosvjeda i slabog rezultata počeli divljati i doslovce rušiti sve pred sobom, pišu Sportske novosti.

Ako je suditi po fotografijama i snimkama koje su stigle iz Grčke, šteta koju su nezadovoljni navijači Panathinaikosa napravili je uistinu velika. Najprije su na teren ubacivali razne predmete, potom su počeli paliti baklje, a onda su se odlučili i upasti na teren. Fizičke obračune morali su zaustavljati pripadnici interventne policije, a predstavnici oba kluba uspjeli su pobjeći u svlačionicu.

Navijače Panathinaikosa dodatno je razbjesnilo to što je gostujući trener Bartzokas s terena prema tribinama ironično slao poljupce, nakon toga divljanje je postalo još žešće.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
09. svibanj 2024 05:56