StoryEditorOCM
Košarkaslavlje ‘žutih‘

Gostujući igrači ‘zakačili‘ se tijekom utakmice na Gripama. Izgledalo je baš ružno, evo što je rekao njihov trener

Piše Frane Vulas
1. prosinca 2023. - 20:43

Košarkaši Splita svladali su Krku iz Novog Mesta 78:74 na Gripama, izvojevali važnu pobjedu protiv izravnog rivala u borbi za ostanak u Admiral Bet ABA ligi.

Split je u jednom trenutku imao čak i plus 17 (36:19), odigrao je odlično prvo poluvrijeme, ali u konačnici su teškom mukom igrači trenera Slavena Rimca spašavali pobjedu. Drugi je to trijumf zaredom ‘žutih‘ u regionalnoj ligi nakon slavlja kod Mornara u Baru.

Susret je obilježio i incident na klupi gostiju iz Slovenije. Kada je Sullivan na 44 sekunde do kraja zabio važan koš za 77:73 za Split, na time outu su se na klupi gostiju pokoškali, posvađali Macura i Radovanović. Izgledalo je ružno, bilo je i pokušaja hvatanja za vrat, ali su se strasti brzo primirile. Evo što je na tu temu kazao trener Krke Gašper Okorn, bivši trener Cibone.

- Imali smo mali incident na klupi. Rekao sam dečkima da treba iskontrolirati emocije. Oni su inače dobri prijatelji. Popričali smo na tu temu u svlačionici nakon susreta. To nije bilo sportski, to se ne rješava tako. Bilo je tada 77:73, imali smo tada još prilike... – rekao je Okorn.

Video sukoba možete pogjedati OVDJE.

image



 

Nikola Vilic/Cropix

Prije toga je strateg gostiju čestitao ‘žutima‘.

- Zaslužena pobjeda. Sve je više-manje bilo odlučeno u prvih pet minuta gdje smo počeli s 0:15. Imali smo loptu i napad kod rezultata 75:73. Napad kasnije na minus 4 imali smo dvije otvorene trice da bi se potpuno priključili, ali nije to problem, nego ono kako smo otvorili utakmicu.

Kopkao je Okorna taj loš početak susreta kada je Split nakon četiri i pol minute vodio s nevjerojatnih 15:0.

- Nevjerojatno, sve je ‘puštalo‘ na otvaranju. Što nam je Funderburk napravio, o čemu smo mi pričali tri dana. U jednom su nam napadu čak četiri puta uhvatili loptu i na kraju smo bili kažnjeni tricom! Shortera smo jako dobro čuvali. U drugom dijelu je sve bilo drugačije, ali je deficit s početka susreta bio prevelik. Morali smo u prvom poluvremenu pokazati karakter, a mi smo gledali kako nas gaze. Bilo je i 17 razlike. U svlačionici sam igračima rekao na poluvremenu da je to tada bilo briljantnih minus 12 za Split s obzirom kako smo igrali – kazao je Okorn.

Split sada nakon dvije vezane pobjede puno lakše diše, čak i brodi prema sredini ljestvice.

- Odigrali smo dobru utakmicu, pogotovo u prvom poluvremenu. Neke stvari koje smo dogovarali smo odigrali, poprilično lako smo uhvatili napadački ritam. Prvo poluvrijeme trebalo je završiti ne s 12 nego sa 17-18 razlike za nas po igri koju smo prikazali. U trećoj četvrtini zabili su nam tricu u zadnjoj sekundi i to nas je poremetilo, ušli smo u nervozu. Kad ne slomiš utakmicu kada je trebaš slomiti, a bitna je utakmica, onda uđe nervoza u momčad – rekao je Rimac.

image


 

Nikola Vilic/Cropix

Na kraju su ipak njegovi momci našli način da dođu do trijumfa.

- Uspjeli smo, nije lako pobijediti utakmicu u kojoj smo u zadnjoj četvrtini zabili deset poena. Nismo na vrijeme riješili utakmicu u našu korist pa je to bilo mučenje do samog kraja. Ali pobjedi se ne gleda u zube. Gdje smo bili prije tjedan dana, a gdje smo sada? Vidjelo se da je Perković bio van ritma, ni Shorter nije bio na razini na kojoj je obično. To samo pokazuje da nismo jednostrana momčad. Jako dobro su odigrali naši playmakeri Gnjidić i Kalajžić. Prvo poluvrijeme je bilo jako dobro, treća četvrtina solidna uz neke greške, zadnja četvrtina bila je muka – ocijenio je Rimac.

Za manje od 48 sati ‘žuti‘ ponovno igraju na svom parketu. U nedjelju u hrvatskoj Favbet Premijer ligi na Gripe stiže Bosco (19 sati)

image


 

Nikola Vilic/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
03. svibanj 2024 22:58