StoryEditorOCM
Hajdukin memoriam

Tuga na Poljudu, u 74. godini preminuo trofejni nogometaš Hajduka, osvojio je 1972. Kup Jugoslavije...

Piše Sport SD
28. listopada 2023. - 09:13

Jučer je u Novom Sadu, nakon duge i teške bolesti u 74. godini života  preminuo bivši trofejni nogometaš Hajduka Vlatko Šimek. 

Rođen je 21. siječnja 1950. u Odžaku. U tamošnjem Tekstilcu započeo je nogometnu karijeru, gdje se iskazao kao igrač za mnogo jače sredine od republičke lige gdje se tada natjecao Tekstilac.

U Hajduk, je stigao ljeto 1969. godine i ostao je do ljetnog prijlaznog roka 1972. Za prvu momčad Hajduka odigrao je 32 utakmice i postigao je 15 zgoditaka. 

U službenim natjecanima za prvu momčad Hajduka debitirao je 31. kolovoza 1969. godine u Splitu u prvenstvenoj utakmici protiv OFK Beograda u kojoj je Hajduk slavio sa 2:1. 

Nakon debija vrlo brzo morao je na odsluženje vojnog roka, a kada se vratio kratko vrijeme bio je posuđen Šibeniku, da bi se u ljeto 1971. vratio u Hajduk. U sezoni 1971./72., bio je vrlo blizu standardne momčadi za kojoj je u navedenoj sezoni odigrao 13 utakmica. 

Povijest bilježi da je Vlatko Šimek trofejni nogometaš Hajduka s kojim je 1972. godine osvojio Kup Jugoslavije. Od 5 kup utakmica Šimek je igrao na tri I to protiv Splita, Slobode iz Tuzle u Splitu i Radničkog u Nišu. 

U ljeto 1972. Šimek napušta Hajduk I Split I prelazi u jedan drugi Hajduk iz Kule. Potom je nogometaš Novog Sada I Radničkog iz Pirota, a jedno vrijeme igrao je i u Austriji. 

Malo je poznato u javnosti da je Vlatko Šimek bio standardni amaterski reprezentativac Jugoslavije za koju su nastupali nogometaši drugoligaških klubova. 

Kao član amaterske reprezentacije osvojio je titulu prvaka Europe 1978. godine na završnici koja je igrana u Ateni. 

Sahrana Vlatka Šimeka biti će danas na Gradskom groblju u Novom Sadu. 

HNK Hajduk izražava sućut obitelj Vlatka Šimeka. 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. travanj 2024 07:34