StoryEditorOCM
Hajdukzadovoljan je

Trener PAOK-a: ‘S obzirom na protivnika i broj navijača na stadionu, ovo je dobar rezultat za nas‘

Piše A. J.
10. kolovoza 2023. - 23:41

Trener PAOK-a, Razvan Lucescu, prvi je stao pred novinare nakon utakmice.

Smatrate li 0:0 dobrim rezultatom za vas prije uzvrata?

- Mislim da je ovo dobar rezultat za ovu utakmicu koju smo igrali večeras i ulazimo u uzvrat s jednakom šansom za prolaz. Kažem da je to dobar rezultat za ovu utakmicu jer smo se susreli s kvalitetnom ekipom i igrali smo pred 40.000 tisuća ljudi. Postoje dva aspekta utakmice, jedan u kojoj su oni imali prilike zbog naših pogrešaka, a drugi aspekt je onaj period u kojem smo bili stabilni i osvajali lopte. Problem je bio u tome što nismo iskorištavali te situacije i dolazili u situacije za zabiti gol.

Jeste li zabrinuti zbog tih pogrešaka, koje su slične kao one koje su vam se događale protiv Beitara?

- Ne, nisam. Sve je to dio procesa. Stvari se u nogometu događaju na taj način. S obzirom na sve probleme koje smo imali tijekom predsezone, mislim da ovi igrači daju sve od sebe i da postaju sve bolji.

Uveli ste u igru Ozdoeva, igrača koji je tek prije nekoliko dana došao u klub?

- Ovo je prvi put u moj trenerskoj karijeri da sam uveo igrača u igru nakon samo dva odrađena treninga s ekipom. Nisam znao kako će se uklopiti i prilagoditi, ali istovremeno sam htio isforsirati njegov ulazak, kako bi se što prije prilagodio. Ovo danas je bio rizik, ali isplatio se.

Želite li reći nešto o Douglasu Augustu, koji je otišao iz kluba?

- Želim mu sve najbolje. Bio je vrlo važan igrač za nas i imao sam odličan odnos s njim. Žao mi je što je otišao, ali ponosan sam jer je otišao u jednu od najjačih liga na svijetu (francusku nap. a.).

PAOK je danas imao periode u kojima nije kontrolirao utakmicu, jeste li zabrinuti u vezi toga kako vaša momčad brani ubačaje?

- Ne slažem se. Večeras nismo igrali sami, Hajduk je ekipa s ozbiljnom organizacijom, koja je opasna. S obzirom na to, nisu nam stvorili puno šansi iz takvih situacija o kojima govorite.

Prije utakmice ste rekli da niste zabrinuti zbog atmosfere. Kako biste ovo usporedili s atmosferom u Grčkoj?

- To je upravo ono što sam rekao, da nisam zabrinut jer smo navikli na to. Imam respekt prema atmosferi, ali ona nije utjecala na nas – zaključio je Lucescu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
03. lipanj 2024 15:50