StoryEditorOCM
Hajdukanaliza utakmice

Stvar je vrlo jednostavna: Hajduk je skoro cijelo poluvrijeme imao igrača više i morao je pobijediti u Varaždinu

24. veljače 2024. - 17:52

Hajduk je bio bolji od Varaždina, Karoglanov plan imao je glavu i rep, Varaždin je postigao gol nakon nedosuđenog prekršaja na Livaji, Bijeli nisu iskoristili par dobrih šansi i nije im dosuđen kazneni udarac koji je mogao/trebao biti dosuđen, a Jović je svojim neujednačenim kriterijem i uobičajenom zbunjenošću izmasakrirao utakmicu.

Sad kada smo ukratko prošli ključne stvari, možemo prijeći na tvrdnju da, bez obzira na sve, momčad koja se bori za naslov jednostavno mora pobijediti slabiju ekipu u susretu u kojem gotovo cijelo drugo poluvrijeme ima igrača više.

Oštre kritike dijela javnosti upućene Bijelima nakon utakmice s Rudešom u prošlom kolu nisu bile baš opravdane, jer iako je Karoglanova ekipa mogla prosuti bodove u Kranjčevićevoj, stvarala je šanse i trebala zabiti još pokoji gol, stoga je pobjeda bila apsolutno zaslužena.

U Varaždinu smo gledali vrlo slično prvo poluvrijeme u kojem je Hajduk imao identičan plan kao i protiv Rudeša, samo je stvorio manje šansi jer su Varaždinci ipak značajno kvalitetnija momčad od posljednjeplasirane ekipe HNL-a koja još ne zna za pobjedu. No, kontrola utakmice bila je tu i redoviti ulasci u zadnju trećinu bili su tu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
02. svibanj 2024 22:23