StoryEditorOCM
Hajdukgost komentator

‘Postoji li u Hajduku netko tko se razumije u nogomet? Mislim da sportski direktor treba otići‘

Piše Toni Bilić
3. ožujka 2024. - 07:15

Hajduk je u teškoj utakmici na Poljudu pobijedio Istru rezultatom 1:0, a osvrt na utakmicu je dao naš gost komentator Ivan Pudar.

"Ajoooj. To je moj komentar na Hajdukovu igru. Bez udarca u okvir gola u prvom poluvremenu, to mi je nepojmljivo. Da iz kafića uzmem deset momaka, stvorili bi bar jednu šansu i imali udarac u okvir gola u 45 minuta protiv predzadnje momčadi na tablici. Nakon susreta s Istrom, postoje samo dvije svijetle točke. To su osvojena tri boda i preko 18.000 vrhunskih fanatika koji su po kiši i ružnom vremenu došli na Poljud. Sve ostalo je za zaborav. Ne može opravdanje za lošu igru biti mokar travnjak.

Zapitam se postoji li u Hajduku netko tko se razumije u nogomet. Stožer je neiskusan, Karoglan se ustrči i uzmaše oko terena, a ništa ne kaže. Igrači na terenu ne mogu čuti to što on maše. Hvata me jeza od ovakve igre, razočaran sam, između ostalog i zamjenama. Nije mi jasno zašto trener drugu utakmicu zaredom iz igre vadi Krovinovića, kojeg sam često kritizirao, ali koji u zadnje vrijeme igra jako dobro. S druge strane, Pukštas je van forme, a forsira ga se i stalno igra. Imam osjećaj da neki moraju igrati, da neki moraju ući u igru... Dajaku je, kad uđe s klupe, hitar, poletan, ali kad igra od početka, onda ga nema nigdje.

image
Duje Klaric/Cropix

Hajduk na klupi ima igrače od 35 godina, koji su najavljivani kao velika pojačanja. Mislim da bi sportski direktor trebao otići. Stručni stožer nema iskustva za voditi Hajduka, a ako se predsjednik miješa u transfere i forsira dovođenje nekih igrača, onda bi i on trebao otići. U momčadi ništa nije povezano, osvojena su tri boda, ali u utakmici koja ne daje sigurnost za titulu. Pa Hajduk se s igračem više povukao u obranu. “Bijeli” se moraju posvetiti tome da što hitnije stvore igru, ali mislim da ovaj stožer to nije u stanju.

Karoglan je postavio cilj pobijediti sve utakmice do reprezentativne stanke. Preostaje još gostovanje kod Gorice i Lokomotiva na Poljudu. To su “nagazne mine”, a s obzirom kako momčad igra i kako je sve raštimano, pitanje je može li Hajduk dobiti obje te utakmice."

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. travanj 2024 05:51